banner564

Gole doydular

 Tarihinde ilk kez liderlik koltuğuna oturan ve taraftarlarını mutlu eden Cihangir yerini korumak için maça çıktı. Göçmenköy de Gönyeli galibiyetinden sonra liderden de puan alırsam benim için çok iyi olur düşüncesindeydi.
 Cihangir oturmuş ve bir birini iyi tamamlayan kadrosu ile maçın favorisiydi. Tek eksikleri sağ taraftaki Erol’du. Onun yerinde oynayan Çağlar yeri olmasa da çok da kötü oynadı diyemeyiz. 
 Özellikle yabancıları ile birlikte Musa’nın etkili oyunları ve golleri takımlarını liderliğe taşıdılar. Bu maçta da golleri ile maçı kazanmasını bildiler. Defansta Zihni ve Nurettin ikilisi birçok kafa topunda başarılı olmalarına rağmen 2 kafa golünü önleyemediler. 
 Maçın başlarında iyi değillerdi. Buna karşın kazanılan penaltıyı da gole çeviremeyerek acaba ne oluyor derken kazanılan 2. penaltıyı gole çevirerek kendilerine geldiler. Hemen sonrasında Musa ile mükemmel bir gol daha bularak rahatladılar diyebiliriz. 
 İkinci yarının ilk çeyreğinde oyunu rakiplerine bıraktılar. İlk dakikalarda 2 kez direkten dönen top gol olsa daha farklı bir oyun ortaya çıkardı. A.Öztürk’ün ani atakta attığı güzel gol maçın kırılma gollerinden biri oldu. Mişhali’nin biraz da şans yardımı ile attığı güzel gol onları fazlası ile rahatlatmış ki kalesinde goller görmeye başladı. 
 Yine de yediği her gole erken cevap vererek rakibine umutlanma şansı tanımadı. Rakibinin gol için gittiği dakikaları çok iyi değerlendirerek Ndue ile bir gol daha bulunca maçı bitirmiş oldu. Futbolda skor ne olursa olsun boşlanmaması gereken bir oyun. Cihangir de bu maçta oyunu boşladığı dakikalarda kalesinde golleri gördü. Bu hataları diğer maçlarda tekrarlarlarsa skor her zaman böyle olmaz.
 Göçmenköy maça rakibine göre daha iyi başlamasına rağmen kalesinde golleri gören de onlar oldu. Rakibinin etkili forvetlerine önlem almak istese de bunu tam olarak yapamadı. Atılan güzel gollere yapacakları fazla bir şey de yoktu.
 İlk yarıda çok 2 farklı geriye düştükten sonra ikinci yarıda bu farkı geriye çekecek pozisyonları değerlendiremediler. Direkten dönen toplar onlar adına şansızlıktı. Gol için gittikleri ve defansif önlemlerini azalttıkları dakikalarda yenen 3. golden sonra oyunu bırakırlar derken hiç bırakmadılar ve gol aramaya çalıştılar. İkinci yarıda kanatlardan getirdikleri toplarla daha etkili olurken golleri de böyle buldular. Attıkları her golün sonrasını koruyamayarak erken gol yemeleri onların bu konudaki handikapları oldu. Tabi ki bunda yapılan bireysel hataların çokluğu büyük etken. Buna mutlaka bir önlem almaları gerekir. 
 

YORUM EKLE

banner608

banner473