banner564

Göngördü:  Hedef yüzde 60

 Yerel seçimlere bir ay kala dün Girne Grand Pasha Otel’de Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü dinleme fırsatı bulduk. Oldukça kalabalık ve oldukça uzun süren bir basın toplantısı oldu dünkü basın toplantısı.
Daha toplantının hemen başında Başkan Göngördü “Bugün adayım diye ortaya çıkanlar bugün Girne’nin bu çarpık yapılaşmasının sorumlularıdır.” diyerek adres gösterdi. Hatta direk bununla ilgili tarihte verdi. 
Göngördü, görevde olduğu sürece yaptığı icraatları ve bundan sonraki dört yıl Girne halkına vaat ettiklerini sıraladı basın toplantısında. Girne’nin turizm kenti olması adına yapılması gerekenleri de açık sözlülük ile ifade etti.
Bugün Girne Belediyesi’nin karşısında en sıkıntılı iş olarak otopark sorunu ve yetki karmaşası duruyor. Otopark için bir çözüm üretmiş başkan kendince. Ama yetki işi, işte o biraz karışık. Zira Girne Antik Liman’da belediyeden başka en az 10 sorunlu yer daha var ve buralarda bir şeyler yapmanız çok ama çok zor. 
Bir an önce bu yetki karmaşası sona erdirilmeli, yoksa Girne’ye gerçekten yazık etmiş olacağız. Nidai başkanın dediği gibi “Gelin komite kuralım ve birlikte yönetelim. Yeter ki iş yapalım, yerimizde saymayalım”. 

 
Yeni hastaneye karşı değiliz
Dün Sağlık Bakanlığı’na yakın kaynaklardan elde ettiğimiz bilgiye göre meğerse mevcut bakan yeni hastane yapına karşı değilmiş. Oysa uzunca bir süreden bu yana hem gazetelerde hem TV ekranlarında bu konuda onca yorum duyduk.
Neyse bizim elde ettiğimiz bilgilere göre, Lefkoşa’ya yeni hastane yapımı konusunda herhangi bir sorun yokmuş. Hükümet yeni bir devlet hastanesi yapma kararlılığındaymış. Türkiye Cumhuriyeti makamları ile istişareler devam ederken ilgili bakanlar Recep Akdağ ve TC Sağlık Bakanlığı’na da sürekli bilgi aktarılıyormuş.
Konunun buradaki takipçisi TC Büyükelçiliği de projelerden haberdarmış ve yakından takip ediyormuş. Özellikle geçtiğimiz yıllarda yanan devlet laboratuvarı ile ilgili proje de mevcut ve yakında ihaleye çıkılacakmış. 
Yapımı hâlihazırda devam eden Güzelyurt Hastanesi ile ilgili 15 Mayıs 2018’de ihaleye çıkılmış ve bu hastanenin de bir an önce bitirilmesi için süreç yakından takip ediliyormuş.  
Kısacası hem Lefkoşa’ya yeni hastane yapılması, hem Güzelyurt’ta devam eden hastanenin tamamlanası hem de devlet laboratuvarının bir an önce tamamlanması için TC ile hükümet ve Sağlık Bakanlığı arasında işbirliği devam ediyormuş. 

 
Gannavuri mi içiyorlar?
Tevekkül değil HP milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu bu konuyu gündeme attı. Dün belli oldu ki Bakanlar Kurulu’nda “gannavuri” içiliyor. 
Öyle ki başbakan döviz ile ilgili yaptığı açıklamada “başka para birimine dâhil geçmek başta olmak üzere bir çok tedbirin masada olduğunu “ açıkladı.
Başbakanın bu açıklamasına diğer partililer daha cevap bile yazamadan ilk yorumlar sosyal medyadan CTP’liliği ile bilinen kişilerden geldi. 
Örneğin; genç iş adamlarından Faik Fellahoğlu; “Farklı para birimine geçmek dövize müdahale hayalinden çok daha uzaktır bence, gerçek politikalara odaklanmamız lazım.” dedi.
Murat Şenkul ise, “Koca koca insanlar resmen hayal dünyasında, egolarının esiri olmuş!”  yorumunda bulundu.


İşte en değerli para birimleri
Başbakan dedi ya başka para birimleri diye, hiç yorulmadık üşenmedik sizler için araştırdık dünyada en değerli para birimleri hangileri diye. Buyurun seçin birini. 
1.    Kuveyt Dinarı (1 KWD = 3,3088 USD)
2.    Bahreyn Dinarı (1 BHD = 2,6508 USD)
3.    Umman Riyali (1 OMR = 2,5977 USD)
4.    Letonya Latı (1 LVL = 1,6114 USD)
5.    İngiliz Sterlini (1 GBP = 1,5393 USD)
6.    Ürdün Dinarı (1 JOD = 1,4099 USD)
7.    Cayman Adaları Doları (1 KYD = 1,2195 USD)
8.    Euro (1 EUR = 1,1171 USD)
9.    İsviçre Frangı (1 CHF = 1,0226 USD)
10.    Azerbaycan Manatı (1 AZN = 0,95 USD)
NOT: Benim önerim 7 numaradaki. Hem ada hem değerli para… 
 

MESAJLAR

Anıl KAYA: Baktınız doğru düzgün adamlara memlekette halk oy vermiyor siz de altınıza bir motor çekip saç ve sakal uzatarak siyasete devam etme kararı almışsınız. Bakalım sonuç nasıl olacak? Hadi hayırlısı. 

Fırat ATASER: Bölgede partiler aday çıkaramaz iken son günlerde bazı isimlerin karşınıza bağımsız aday olarak çıkmasının arkasında acaba ne var? Bir bakın bakalım bulabilecek misiniz? 

Burcu Başay KARAKAYA: Geçen yıl 12. sırayı çekip belediye meclisine girmiştiniz Girne’de. Bu yıl ki sıra numaranız ise 11 olmuş. Anlaşılan her dönem bir öne doğru gidiyorsunuz. 

Özlem Özbekoğlu EMİNOĞLU: Diyalog TV’de katıldığınız programdan sonra vatandaşlar sizi mesaj yağmuruna tutmuşlar. Sorunları bu kadar net ifade edebilen iş kadını olduğunuz için. Yakında siyasiler kapınıza dayanırsa hiç şaşmayız. 

Bulut AKACAN: Uzun bir aradan sonra sizi dün ilk kez Nidai Bey’in basın toplantısında gördük. Yakın bir zamanda kahvenizi içmeye geleceğiz, bu arada Girne’deki lüks dairelerin inşaatını tamamlamışsınız. 

Filiz BESİM: Perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyip bakanlıktaki 100 gününüzü kamuoyu ile paylaşacakmışsınız. Bu arada devam eden projeler hakkında da bilgi verecekmişsiniz. 

Dr. Ömer GÜR: Geçen gün kanser tedavisi için yurt dışına giden ve kaçak durumuna düşen vatandaşın başvurusunu bakanın yapın demesine rağmen yapmayarak polit-büro geleneğini devam ettirmişsiniz. Tebrik ediyoruz, aynen devam. 

Ejder ASLANBABA: İskele’de at başı bir yarış devam ediyormuş ve yarışı sizin yönlendireceğiniz oylar belirleyecekmiş. Bakalım eski dostunuza mı yoksa mevcut başkana mı oynayacaksınız?

Nidai GÜNGÖRDÜ:  Dünkü basın toplantısı ve dağıttığınız kitapçıklar gerçekten büyük emek sarf edilerek hazırlanmış. Sadece küçük bir kusur bulduk o da “Bağımsız Girne Belediye Başkanı” ifadesi değil, “Girne Bağımsız Belediye Başkanı” ifadesi olacaktı. 

Tufan ERHÜRMAN: Bence Cayman Adaları Doları’na geçebiliriz. Veya Azerbeycan Milli Parası da fena durmuyor. Hem Türkçesi ’de bize yakın. 

Serdar DENKTAŞ: Kurdaki bu anormal artış sonrası daha geçen ay geçen devlet bütçesi daha ilk ayında çok ciddi fire vermiş. Anlaşılan bu bütçe ile bu yılı geçirmek şimdiden imkânsız gibi bir şey oldu. 

Buran ATAKAN: KTHY binası yine satılmadı ve birçok alacağı olanın alacağı da böylece tahsil edilemedi. Dur bakalım bu işin sonu nereye varacak? Az daha sabır edin. 

Sami DİLEK: Yıllarca genel kurulu ertelerseniz olacağı buydu sonunda. Hadi ayıklayın bakalım pirincin taşını ayıklayabiliyorsanız, ne diyelim yüz kere söyledik size. 

Metin ATAN: Kamu-Sen olarak müşavirlikle ilgili geçenlerde meclisten geçen yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne dava açmışsınız. Bakalım bu dava karar ne kadar zamanda çıkacak? 

Turgut AKÇIN: Narenciye sektöründe durumun kötü olduğu yönünde haberler geliyor. Özellikle bu yıl ki rekoltede inanılmaz bir düşüş yaşanacak diyorlar. 

POLEMİX

“Son yapılan düzenlemeler ile bundan sonra müşavir olacak arkadaşlar sıkıntılı bir sürece sokulmuş oldular. Dışarıda 120 tane müşavir dururken, maddi açıdan devlet zarara uğratılıyorken, bu insanlara oturdukları yerde milyonlarca ödeme yapılmaktadır. Şu an içeride hala daha çalışan ve bu çalışanların da bu konu ile ilgili yasa gereği statüleri de geriye götürülmüştür. Böyle bir girişimde bulunulması yasa gereği de doğru bir olay değildir.” (Metin ATAN) 

YORUM EKLE

banner471

banner474