banner564

Gönyeli rahat kazandı 

K-PET Süper Lig’de üst sıralarda yer almak isteyen Gönyeli ve ateş hattında yer alan Esentepe, Atatürk’de karşılaştı. Karşılaşmanın özellikle ilk yarısında düşük tempo hakimdi. Gönyeli boşluk bulmaya çalışırken Esentepe ise topun arkasına kalarak rakibini karşılaşdı.

İlk yarıda pek pozisyon olmazken tecrübeli isim Raif, güzel bir gole imza atarak takımını rahatlattı ve oyunu değiştirdi. İkinci yarı birçok gol pozisyonundan yararlanamayan ev sahibi ekipde John Okoli performansı ile bir adım öne çıktı. Hücumcu bek İbrahim’in etkili bindirmeleri ve Raif’in efektif pasları da Okoli’ye eşlik edince geriden gelen orta alan oyuncuları net pozisyonlar buldu. Ancak eleştirebileceğimiz tek nokta gereken bitirici vuruşlar gelmedi. Bu da oyunun kopmamasına sebep oldu. 

Esentepe ise geçen haftaki moral bozucu mağlubiyetten sonra haftaya Gökhan Kim ile hazırlandı. Yaratıcılıktan uzak bir görüntü sergileyen konuk ekip hücum varyasyonlarında etkisiz kaldı. Orta sahada yaratıcı oyuncu eksikliği, kanatların gününde olmaması ve sezon başından beri kanayan yarası forvet problemi yine baş gösterdi. Maç boyunca net bir pozisyon bulamayan Esentepe, ancak duran toplardan tehlike yaratmaya çalıştı. 

Maçın özetine bakarsak Gönyeli devre arası öncesi güzel bir noktada ligi bitirecek. Esentepe ise devre arasında mutlak takviye yapmak zorundadır. 
Orta hakem Ali Özer iyi bir maç yönetti. 

YORUM EKLE

banner608

banner473