banner564

Görüntü var ses yok

Başbakan Erhürman, Ersin Tatar ile Diyalog TV’de katıldığı münazarada ne demişti? “Nisan ayı gibi rahatlamaya başlayacağız.” Bu hafta sonu itibari ile artık Nisan ayının son haftasının içerisine girmiş olacağız.  Piyasada bir rahatlama var mı? 
Hayır…
Piyasada ekonomik olarak bir rahatlama olmasa da koalisyona bağlı bakanlıklardan güzel haberler ardı ardına gelmeye başladı. Eğitim Bakanlığı’nın süt projesi, Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanesinde ilk kez bir kap naklinin yapılmış olması son günlerde hükümetin bozulan karnesinin negatif olan durumunu pozitife çevirmek için güzel hamlelerdi. 
Eğer bu hamlelerin devamı gelirse ekonomik olarak bir rahatlama olmasa da icraat yönünden hükümet bir nebze olsun nefes alabilecek bir konuma gelecektir. 
Tüm bunlara rağmen Başbakanın katıldığı tüm TV programları, halk toplantılarında dile getirdiği bir husus var. O da hükümet ortakları arasında bir sorunun olmadığı ve hükümetin yoluna devam edeceği vurgusu.
Başbakan Erhürman geçen gecede aynı konuyu kendisi açtı. Lefke’de halkla buluşmasında “Hükümet başka sebeplerle düşebilir mi düşemez mi gibi nedenlerle zaman kaybetme gibi niyetimiz asla yoktur” dedi.
İyi de Sayın Erhürman, bunu siz ve hükümet ortaklarınız sürekli canlı tutuyor. Ezberlediniz ve ağzınızdan hiç düşmüyor ki?

Ucuz kahramanlar 
Bertan olayı üzerinden ucuz kahramanlığa soyunanları da gördük. İlk Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, ardından Lefke’den Kaya başkan. 
Hadi milletvekillerinin bu süreçteki tepkilerini anlıyor ve kendilerinin işi olan siyaset yapmalarını normal karşılıyorum. Ya belediye başkanlarına ne demeli?
Sanki de yaptıkları her şey tamam da sıra buna geldi gibi bir durum var ortada. Birde son olarak dün akşam LTB Başkanı Harmancı da buna dahil olmaz mı? Lefkoşa’daki otlar bir metreyi geçti, bu hafta havalar güneşli olursa ve bu otlar kesilmezse yakında Lefkoşa yanıp kül olacak. Harmancı dostuma ufak bir uyarı, sen bugün bu tip tartışmalara müdahil olursan yarın vekiller de senin alanına müdahil olmaya başlar ve sonuçta bu işten zararlı çıkan sen olursun. 

Koopgaz’dan şikâyet var
Ethem Durak ağabeyimiz bir derdini bizimle paylaşmış. Bize gönderdiği şikâyet yazısını aynen sizlerle paylaşıyoruz. Koopgaz cevap vermek isterse onlara da yer vereceğimizi hatırlatarak…
“Sevgili Alihan,
Günaydın, bir haber yazdırmak isterim. Kooperatiften, gaz tüpü alırız. Bundan bir müddet önce gazın ağır kısmı koku yaptı. Akaryakıt laboratuvarından adamlar gelip tüpü gördü. Dolum tesisine bildirdiler. Ondan sonra üç dört defa aynı hikâye oldu.
Dün üç tane tüp aldık. Birini içerde odada bıraktırdık, kolay olsun diye. Akşam, içerde bırakılan tüp henüz açılmadan mührü üzerinde olduğu halde koku yaptı. Berikat kızım ve damadım burada idi. Aldılar tüpü dışarı çıkardılar.
Aksi halde ben yatalak, hanım hasta bunun içinde zehirlenip ölecektik. Ve Allah Rahmet eylesinle bitecekti... Hâlbuki cana kıyan sebep başka.
Anlayacağınız, gazı temizlemek için kullanılan Merox artığı (disulphide oil) Koopgaz fiyatına satar. Bu artık kükürt bileşiğidir ve zehirlidir.
Her gün gaz tankının dibini boşaltmaları gerekir. Dibe biriken su ve artığı almaları gerekir. Yapmazlar. Tüplere doldururlar. İlgileneceğinizi sanırım.” Ethem Durak

MESAJLAR

Serdar DENKTAŞ: Tesadüfün böylesine ne demeli? Kura ile sizin makama oturan 23 Nisan öğrencisi meğerse 6 yıl önceki kurultayda size rakip çıkan Dr. Fuat’ın kızıymış. Kime kısmet, kime nasip. 

Yüksel ÇELEBİ: Gazetelere Dikmen’de yaptığınız park ve oyun alanlarını gösterirken gösterdiğiniz medeni cesareti Boğaz bölgesi için de göstermenizi bekliyoruz, en kısa sürede de tavlaya davet ediyoruz sizi. 

Baki AYGÜN: Geçtiğimiz seçim döneminde adayı olduğunuz HP’yi son günlerde yerden yere vuruyorsunuz. Bu arada yakında başka bir partiye geçeceğiniz konuşuluyor. 

Türel Özer ÖKSÜZOĞLU:  Bir yandan dernek çalışmaları diğer yandan başka başka çalışmalar. Maşallah son günlerde kafamızı nereye çevirsek sizi görüyoruz, aman nazar değmesin. 

Mustafa HÜRSES: 7. Vodafone Müzik Yarışması’nda birinci gelen BEAl öğrencilerini ve bu güzel organizasyonda başta sizin ile birlikte emeği geçen herkesi kutluyoruz. Güzel bir final oldu yine. 

Beyhan BEROVA: Ufak bir operasyon geçirmişsiniz ve evde istirahate çekilmişsiniz. Çok geçmiş olsun diyoruz, bu arada sevgili doktorumuz da bir an olsun başınızdan ayrılmamış bu sürede. 

Kudret ÖZERSAY: Ankara temaslarının iki bacağı varmış. Birinci bacağında gaz ve bölgesel sorunlar, diğer bacağı ise ekonomi ve bir yıldan az kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri. 

Dr. Filiz BESİM: Ve organ bağışlarının başlaması ile birlikte güzel haberler de gelmeye başladı. 0012 numaralı organ bağışçınız olarak bu konuyu daha da gündeme getirmek için yakınlarda bir buluşalım diyoruz. 

Tekin TÜRKAY: Nissan Oto Boya ve Kaporta bölümünde çıkan yangın hepimizi korkuttu. Neyse büyük geçmiş olsun, kimsenin canına zarar gelmemesi en büyük tesellimiz. 

Av. Mustafa ASENA: Ülkenin en iyi avukatlarından bir tanesi olarak geçen gün savunma sırasında söylediğiniz bir söz tartışma yarattı. Açıkçası sizin gibi deneyimli birisinden böyle bir söz beklemiyorduk. 

Biray DELİCEIRMAK: Dün sabahtan akşama kadar daireyi yeni binaya taşımak için seferber olmuşsunuz. Sizi amele gibi eşya taşırken görenler şaşkınlıklarını gizleyememişler. 

Erhan ARIKLI: Bugün YDP’ye önemli bir toplu katılım töreni daha olacak diye duyduk. Girne bölgesinden 300 kişilik bir grubun partiye katılması nedeni ile tören düzenleyecekmişsiniz. 

Ersin TATAR: Cumartesi günü Girne’de partinizin kadın kollarının düzenleyeceği etkinliğe katılıp seçim için start verecekmişsiniz. Seçim startının nereden verileceğini çok iyi öğrenmişsiniz. 

Bertan ZAROĞLU: Taner Ulutaş ile kaç gündür devam eden kavgayı dün nihayet sonlandırmışsınız. Neyse madem aranızda ki kavga gürültü kalmadı, al Taner abiyi de bir yerde buluşalım ve ikinize de tavlada iyi bir ders vereyim.  

YORUM EKLE

banner471

banner474