banner564

Gözler ikinci turda

Pazar günü gerçekleştirilen UBP Kurultayı’nda hiçbir aday, Genel Başkan seçilmek için gerekli olan oy oranına ulaşamadı. İkinci tura en çok oyu alan Ersin Tatar ile Hüseyin Özgürgün kaldı.
Ersin Tatar ilk turda rakibine neredeyse 600 oy fark arttı. Önümüzdeki hafta sonu yapılacak ikinci tur öncesi şimdi gözler ilk turdan elenen Dr. Faiz Sucuoğlu ve Sunat Atun’a çevrildi. İkinci turda kime destek verecekleri son derece önemli.
İlk turda çokta rengini belletmeyen ve partide ağırlığı var olduğu kabul edilen Dr. Derviş Eroğlu’nun da ikinci tura kalan Ersin Tatar’a açıktan destek vermesi bekleniyor.
Dünden beri herkes soruyor, İkinci turda ne olur? Hemen söyleyeyim, birincisi katılım daha az olacaktır, Faiz Sucuoğlu ve Sunat Atun’un desteğini açık açık alan genel başkan olur.
Atun ve Sucuoğlu’na oy verenler ikinci tur seçimlerinde kendi fikirleri doğrultusunda mı yoksa Atun ve Sucuoğlu’nun işaret edeceği aday doğrultusunda mı oylarını kullanırlar? İşte burası da önemli noktalardan bir tanesi. 
Zira UBP delegesinin yüzde 70’e yakın bir kısmı değişimden yana tercihini kullandı ilk turda. Bu istencin ikinci turda da devam etmesi halinde ikinci turda da kazananın Ersin Tatar olma olasılığı hayli yüksek. 
  
Güle gülle yoldaş
Bıyıklı ağabeylerin en has adamlarındandı Sonay Adem. CTP’nin içinde en sevdiğim saydığım isimlerin başında geliyordu. CTP’deki değişimden o da nasibini almış ve yıllarca emek verdiği partisinden kopmak zorunda bırakılmıştı.
Yoldaşları tarafından yolda bırakılmıştı. Bu ihanetin ve parti içindeki çözülmenin üzüntüsünü yaşarken bir de bu illet çıkmıştı karşısına. En son İstanbul’da ziyaret etmiştim kendisini. 
“Yoldaş” diye hitap ederdim kendisine, siyaseti adam gibi yapan adamlardandı. Kıvrak, sinsi değil, sözünün eriydi.
Güle Güle yoldaş, ne yerin doldurulacak, ne de varlığın Kıbrıs Türk siyasetinde unutulacak…

Yeni bir dönem başlıyor
Türkiye’nin envanterine kattığı yeni nesil sondaj gemisi Fatih, Türkiye Cumhuriyetin 95’inci kuruluş yıl dönümünde, Kıbrıs açıklarında sondaj çalışmalarına bu hafta başladı.
Bu hem Türkiye hem de KKTC açısından son derece önemli bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilmeli. Çünkü TC-KKTC Doğalgaz ve Yer altı Zenginliklerin Bulunması Ve Paylaşılması Antlaşması bu çalışma ile de resmen başlamış olacak.
Türkiye’nin KKTC karasularında bulacağı doğalgaz ve petrolün gelirinin yarısı Kıbrıs Türk Halkının olacak bu antlaşmaya göre. Dünyanın hiçbir yerinde bu tür antlaşmalar yüzde 50’ye 50 olmaz. Petrolü çıkaran ve parayı ortaya koyan ülke daha büyük bir yüzdeliğe sahip olur. 
Yakın bir dönemde çıkarılacak doğalgaz ve petrolden Kıbrıs Türk Halkıda kendi payına düşeni alacaktır. Ekonomik olarak zor günlerin içinden geçtiğimiz şu günlerde bu yeni durumun ne kadar da önemli olduğunu unutmamak gerekiyor.  

 
MESAJLAR

Ferdi Sabit SOYER: Yıllardır birlikte siyaset yaptığınız, hepimizin ağabeyi, sizin yoldaşınız Sonay Adem hakka yürüdü. Başta sizin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun. 

Tolga ATAKAN: Geçen hafta bakanlık önünde müteahhitler birliğinin eyleminde iş araçlarını bırakan eylemcilere çıkışmanız iş çevrelerinde hoş karşılanmadı. Arkanızdan pek fana konuştular, haberiniz olsun.

Cafer GÜRCAFER:  Bugün gözler Bakanlar Kurulunda olacak. Eğer sizinle ilgili karar bugünkü kurul toplantısından çıkmazsa bu kez yeni eylemler ile yeniden sokağa çıkacakmışsınız.  

Tufan ERHÜRMAN: Hasan Karaokçu istifa edeli neredeyse 2 hafta oluyor. Bu konuda ne sizden nede ilgili taraftan açıklama yok. Bundan sonrası için ne olacak? Uyuşturucu ile mücadele rafa mı kalkacak? 

Mustafa AKINCI: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak, İstanbul yeni havalimanının açılış törenine katıldınız. Nasıl yeni havalimanını beğendiniz mi? Bakalım Ercan ne zaman tamamlanacak? 

Aytuğ TÜRKKAN: UBP’nin kurultayında yayın rekorunu her halde zorladınız gibi. İki gün boyunca siz de Atatürk Kapalı Spor Salonundan çıkmadınız. 

Hasan TAÇOY: PM’ye size yakın isimlerin gireceği konuşuluyor. Cuma gecesi dağıtılan listelerden sonra şimdi de adınız Genel Sekreterlik için geçmeye başladı. 

Zorlu TÖRE: UBP kurultayının sorunsuz ve şaibesiz geçmesi adına sizin başkanlığınızdaki divan gerçekten de büyük bir özveri sergiledi. Özellikle verilen pusulalarla alınan pusularının tam çıkması bunun en büyük göstergesi. 

Bilbay EMİNOĞLU: Ersin Tatar’ın meydan süslememelerini ve kampanya organizasyonunu başarı ile yaptığınıza göre bundan sonra belki sizde bu işlere adım atarsınız. 

Ahmet KAPTAN: Torunuz olmuş, Allah bağışlasın, Allah analı babalı dedeli nineli büyütmeyi nasip etisin. Dünya böyle işte, birileri geliyor birileri gidiyor. 

Erhan ARIKLI: İlçe kongreleri tamamlandığına göre artık gözler şimdi YDP’nin yapacağı kongrede. Bakalım başkanlık konusunda karşınıza bir aday çıkacak mı kongrede? 

Ersin TATAR: İlk turdan 600’e yakın oy farkını atınız ama henüz bu iş bitmedi. Bakalım bu hafta buyunca neler olacak? Kimler kimlerin yanında yer alacak, kimler kimleri destekleyecek? 

Mehmet KORTAY: Anlaşılan tavlada sizi son yendiğim tarihi unutmuşsunuz. Neyse sorun değil, bu hafta içinde buluşur sizi yeniden yeneriz. Böylece bir daha da unutmazsınız. 

İrsen KÜÇÜK: UBP kurultayına çok istemenize rağmen sağlık sorunları nedeni ile gelememişsiniz. Allah’tan acil şifalar diliyoruz. 

Serdar DENKTAŞ: UBP kurultayında kulaklarınız çınladı mı? Zira kurultay esnasından en çok kulakları çınlatılanlardan bir tanesi de siz oldunuz. 
 

POLEMİX
 “İngiltere, Ada'da bir uzlaşma görmek istiyor. Doğu Akdeniz'de gözlenen gerilim bu uzlaşmazlığın ürettiği bir süreç. Kıbrıs çevresindeki doğal kaynaklar, her iki toplumun yararına kullanılmalı. Eğer durum böyle değilse bundan rahatsız oluruz ”
İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Dominick Chilcott 

YORUM EKLE

banner608

banner473