banner564

Güneşoğlu: Birinci partiyiz

UBP’nin genç milletvekili adaylarından İsmail Güneş Güneşoğlu ile dün bir araya geldik. İsmail Güneş Güneşoğlu spordan siyasete uzanan hikâyesini anlattı. Gerçekten çok genç yaşta atıldığı hayat mücadelesinde azmi ve başarısı ile merdivenleri ikişer ikişer atlayarak çıkmış.
18 Ekim 2015‘te UBP Gazimağusa İlçe Başkanı seçildi. İsmail Güneş Güneşoğlu’nun başkan olmasından sonra ilçeye bir hareket geldi. Başta sosyal sorumluluk projeleri olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa ziyaretler gerçekleştirildi. 
İki yıl içerisinde partinin tüm ülkede olduğu gibi Gazimağusa’da büyümesi adına önemli çalışmaları oldu. Vadili, Mormenekşe ve Alaniçi’nde yeni örgüt binaları oluşturuldu. 
Bu arada diğer ilçe başkanları ile de sık sık bir araya gelip bazı projeler üzerinde birlikte çalıştılar. Daha önce pek görmeye alışmadığımız bu birliktelik kısa sürede sonuçlarını da siyaseten vermeye başladı. 
İsmail Güneş Güneşoğlu, ilçe başkanlığı koltuğunu adaylığı kesinleştikten sonra devretti. Gazimağusa’dan 9. sıradan şimdi seçmenden yetki istiyor.
Kariyeri boyunca hırsı, başarısı, planlı ve programlı çalışması sayesinde toplum içinde kendine önemli bir yer edindi İsmail Güneş Güneşoğlu. 2009 yılında kurulan Yatırımcı İş Adamları Derneğinin de kurucu başkanlığını uzun bir süre üstlendi. 
Dumlupınar Spor Kulübünde başkanlığı döneminde özellikle alt yapıya çok önem verdi. Alt yapı eksikliklerinin tamamlanması ve genç sporcuların takıma kazandırılması ve diğer branşlarda da spor yapabilmesi adına tam yedi branşta faaliyet gösterilmesine olanak sağladı. 
UBP’nin sandıktan birinci parti çıkması adına şimdilerde ülkede adım atmadık yer bırakmayan İsmail Güneş Güneşoğlu seçmenlerden özellikle 7 Ocak’ta sandığa giderken “vizyon” sahibi adaylara oy vermelerini istedi. 
Seçilmesi halinde iş ve spor hayatındaki başarılarını meclise taşıyacağını ve halkın daha kaliteli bir yaşam sürebilmesi adına yeni yasaların çıkarılması adına birçok projesi olduğunu da anlatan İsmail Güneş Güneşoğlu “Zorlu bir süreçten geçen Kıbrıs Türk halkı artık küreselleşen dünya şartlarında daha kaliteli bir yaşamı hak ediyor. Bunun da olabilmesi için vizyon sahibi ve dünya öngörüsü olan adayların seçilmesi gerekiyor” dedi.

Heyecan 
“Yüksek Seçim Kurulu, Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni seçim yasaklarına uymadığı için uyardı” diye bir haber gördüm sitelerde. “YSK’nın, CTP’yi birçok bölgede broşür, afiş ve el ilanı dağıtmasının seçim kurallarını ihlal nedeni olduğu için uyardığı” yazıyordu haberde. Devletin haber ajansında böyle bir habere rastlamadığım için çok itibar etmedim açıkçası. 
Bilindiği gibi propaganda dönemi 12 Aralık tarihinde başlıyor. Bu tarihten önce seçim propagandası yapılması yasak. Bu yasak bilinmesine rağmen bazı partilerin programda süreçlerine başladığını hatta kitapçık ve başka şeyler dağıttığını duyuyoruz. Adaylar heyecanlı, birde seçmen heyecanlı olsa çok daha güzel olacak bazı şeyler.
Çünkü son günlerde karma oy ve sandığa gitmeme mehilinde olan birçok seçmen olduğu yönde yorumlar alıyorum okuyucularımızdan. Umarım aday ve partilerdeki heyecan seçmene de yansır. 

MESAJLAR
Tolga ATAKAN: Dün sabahki televizyon programında genel başkanın aksine çok daha rahat çok daha neşeli gözüküyordunuz. Bence Kudret Bey’e böyle olmasını tavsiye ederseniz hiç fena olmaz. 
Önder SENNAROĞLU: Dün Başkent’e adeta çıkartma yapmışsınız. Anlaşılan bölgede oyları garantiye aldıktan sonra diğer bölgelerde de seçim çalışmalarına başladınız. 
Neriman SAYGILI: Gezici’nin ağzının payını bir güzel verdiniz. Zaten çok olmuştu, size de bulaştıktan sonra artık bir daha Kıbrıs’a zor gelir diye düşünüyoruz. 
Yalçın KOÇYİĞİT: Dün aile arasında sadece bir törenle gençlerin nişanını yapmışsınız. Allah tamamına erdirsin bir an önce. Yakında artık sizde dede olursunuz değil mi? 
Türel Özer ÖKSÜZOĞLU: Seçimlerde görülüyor ki özellikle kadınların ciddi bir desteğini arkanıza almış gibisiniz. Her bölgede kadınlar sizin seçilmeniz için çalışıyorlar. 
Hüda HÜDAVERDİ: Dün jüri karşısına çıkıp epey ter dökmüşsünüz. Ee sonuç ne zaman açıklanıyor. Artık size de doktor diyebilecek miyiz hocam? 
Metin ÖZEREM: Seçim çalışmaları sırasında diyet programınıza aynen bağlı kalmanız, sizinle birlikte gezenleri zaman zaman sıkıntıya sokuyormuş. Valla ne olursa olsun sakın programı bozmayın, ne diyeti ne gezmeleri... 
Ferhat ERİŞİR: Ufak bir rahatsızlık geçirip hastanelik olmuşsunuz. Aman doktorum lütfen kendinize daha dikkat edin, unutmayın ki her şeyin başı sağlıktır. 
Zekai ALTAN: Kıbrıs genelinde ilk kez kurulması için adım attığınız Hasan Tahsin Karpaz Permakültür Alanı açılışı için artık gün sayıyormuşsunuz. Memlekete hayırlı ve uğurlu olsun. 
Akın MANGA: Kongre ve bazı temaslar için Antalya’ya gitmişsiniz. Bu arada yılbaşında üyelere çok özel bir sürpriz hazırladığınız söyleniyor. 
Özen GÜNERALP: YDP’nin en genç milletvekili adayı olarak dikkat çekiyorsunuz. Bu arada hem spor camiasından hem aileden ciddi bir destek görüyorsunuz. Babanız sizin için 7/24 çalışıyor valla. 
Betül Dizdarlı HASTAN: Yılbaşı öncesi ne giyeceğinize ve nereye gideceğinize dair henüz bir karar verememişsiniz. Valla kararınızı çabuk verin, zira yılbaşı kapının ardında. 
Suphi ÇOŞKUN: Dipkarpaz’da güzel işlere imza atıyorsunuz ve bölgeden her kesimden ciddi destek görüyorsunuz. Sanki de bağımsız aday gibi davranıyor diyorlar. 
Fatih ÖZTÜRK: Konyalılar Derneğinde görev değişim zamanı gelmiş ve Hüseyin Sancar’dan bayrağı devralmak için artık günleri sayıyormuşsunuz. Şimdiden hayırlı olsun. 

GÜNÜN SÖZÜ
“Murat Gezici’nin bu gücü kimden alarak devletin haber ajansını tehdit ettiğini, temizlemekle kastının ne olduğunu merak etmekteyim. Bu nedenle konuyu adli polisimize ilettik ve bugün suç duyurusunda bulunduk. Hiç kimsenin hangi konumda olursa olsun bir kurumu ya da o kurum çalışanlarını suçlamaya ya da tehdit etmeye hakkı yoktur. “
 TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı
YORUM EKLE

banner471

banner473