banner564

Günü kurtardı

Hamit SAKALLI
Hem TOL hem de Yeni Boğaziçi adına zor geçmesini beklediğim bir mücadeleydi. Öyle de oldu. Yeni Boğaziçi karşılaşmaya artık klasikleşen savunma futboluyla başladı. Kapanıp kontra ataklarla etkili olmak istediler. TOL ise rakibine oranla daha fazla hücumu düşünen taraftı. İlk devre tam bir kısır döngü içerisinde geçti. Pozisyon olarak akıllarda kalan TOL atağında aynı dakika içerisinde iki kez direkten dönen toplardı. İlk pozisyonda Ertaç, dönen topta ise Dinopeter direkleri geçemedi. Karşılaşmanın başından beri riskli hareketler yapan ve maçın 5.dakikasında sarı kart gören Israel, adeta geliyorum diyen kırmızı kartı ikinci yarının hemen başında görerek takımını eksik bıraktı. Bu kırmızı karttan sonra tamamen kendi kalesine gömülen bir Yeni Boğaziçi izledik. TOL tüm hatlarıyla oyunu rakip yarı alana yığmasına rağmen pozisyon bulmakta zorlandı. Bulduğu nadir pozisyonlarda da kaleci Ersoy engeline takıldı. Kaleci Ersoy daha sonra sakatlanarak oyundan çıkmak istedi ancak belli bir süre çıkamadı!!! Bunun nedeni ise trajikomik bir olay!!!Yeni Boğaziçi yedek kalecisi Remzi'nin eldivenleri ve diğer ekipmanları soyunma odasında olduğundan dolayı Remzi'nin oyuna girmesi neredeyse 15 dakika aldı. Bu durum ligimizdeki ciddiyeti de gözler önüne seriyor. TOL, tek kale oyunun meyvesini maçın sonunda almayı başardı. Ertaç'ın kaydettiği iki golle galibiyete uzandı. Yeni Boğaziçi takımının ilk gole yoğun ofsayt itirazı vardı. Bu pozisyonda bizim açımız çok net değildi ancak pozisyonun başlangıcı ofsayt tütüyordu. Yine de yardımcı hakem Emine Yarkın en net açıda olan isimdi.
TOL, zor da olsa galip gelerek günü kurtardı. Bugün alınan bu galibiyet kimseyi kandırmasın. TOL, iyi futbolun çok uzağındaydı. Dinopeter takımı adına günün en iyisiydi.
Yeni Boğaziçi eksik kaldıktan sonra oyunu tamamen rakibine bırakmasının bedelini son dakikalarda kalesinde gördüğü iki golle ödedi. Yeni Boğaziçi hücum anlamında ortaya hiçbir şey koymadı. Takımın en iyisi kaleci Ersoy'du. Bu futbol anlayışıyla nereye kadar gidebileceklerini hep birlikte göreceğiz.
YORUM EKLE

banner608

banner474