banner564

Gürcafer “Alt yapı eksikliklerini bir yılda tamamlarız”

Yılbaşından önce geçmesi beklenen Gazimağusa-Yeniboğaziçi-İskele İmar Planı ve beraberindeki tartışmalar ile ilgili olarak dün Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’i makamında ziyaret edip, son rötuşları yapılan imar planı hakkında görüştük.
Öncelikle söyleyelim Cafer Gürcafer bu konuda oldukça donanımlı. Bunun nedeni de daha emirname veya imar planı ortada yok iken Müteahhitler Birliği çalıştay düzenlemiş ve bu konuda atılması gereken tüm adımları masaya yatırmıştı. 
Yani plandan önce zaten Cafer Gürcafer’in elinde bir yol haritası varmış. Bu konuda dönemin siyasileri ve ilgili kurumlara da bilgi verilmiş. Bugünde plan üzerinde çalışan ekibe teknik olarak en büyük yardımı Müteahhitler Birliği sağlıyor.
Hali hazırda hazırlanmakta olan planın geçmesi gerektiğini söyleyen Gürcafer, “Evet en başından beri birileri sürekli bu işi manipüle etti ama yapılan düzenlemeler ile bölgenin ihtiyacı olan bir plan eksikleri olmakla beraber ortaya çıktı. Biz Müteahhitler Birliği olarak ortaya bir vizyon koymaya çalıştık. Sit alanları, tarımsal alanlar, orman arazileri, göletleri bu planda ayrılacak. Ve bölgenin alt yapısı da artık buna göre şekillenecek” dedi.
Cafer Gürcafer, hükümetin emlak sektörüne gereken ciddiyeti vermesi halinde ekonomide aranan kaynak arayışının da bulunabileceğini söyledi. 
Bu konuda bazı basit hesaplarla devletin tüm alt yapı işlerini halledebilecek kaynağa çok kısa bir sürede erişmenin mümkün olduğunu anlatan Gürcafer “Sihirli bir formül yok elimizde. Ama Güney Kıbrıs veya başka ülkeler neler yaptı, biz onlara bakıp, bize uygun olabilecek yöntemleri uzman ekiplerimiz ile araştırıp ortaya koyuyoruz. Bugün inşaat ve emlak sektörüne gereken önem verilse bir yılda devletin kasasına 7 Milyar liranın gireceğini, bu para ile de devletin okul, hastane yol gibi tüm alt yapı eksiklerini tamamlayacağını öngörüyoruz. Yeter ki bu konuda irade gösterebilecek bir cesaret olsun, biz bunu yapabiliriz” diyor.
Kısacası bu konuda elindeki formülü bize de anlatan Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer “Bir yıl içinde yeni hastaneler yeni okullar ve tüm yolları kendi öz kaynaklarımız ile yapabiliriz. Ama bunu yapabilmek için siyasi bir irade lazım. Ve bu siyasi irade dim dik durabilecek güçte olmalı” diyor. 

Çok gerekliydi
Tamda ülke olarak trafik kazalarında yitip giden canları konuşurken, masum yere toprağın altına gidenleri teker teker anarken dün Meclisten bir yasa ile ilgili haber geldi. 
Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Komite’de oybirliği ile onaylanmış. Bundan böyle avcıların, avladıkları hayvanları sosyal medyada paylaşması yasaklanacakmış.
İyi güzelde çok mu acildi bu şimdi? Yahu adam arabasını son sürat kullanıyor, karşı şeride geçiyor, hiçbir suçu olmayan ve yolunda giden bir insanın hayatını karartıyor ve çıktığı mahkemede en fazla ama en fazla 7 yıl hapis cezası alıyor. O da iyi haldi, mahkemede iyi davrandı falan denilerek 4-5 yıla düşürülüyor.
Adalet ile vicdanların örtüşmediği bir ortamda av hayvanlarının resimleri ile uğraşacağız. Ne olacak, evden gelip polis bizi tutuklayacak mı tavşanla resim koyduk diye.
Tamam, olsun bu yasa da ama önceliğimiz bu değil. emlakçılar yasası, hal yasası, trafik kazalarındaki cezaların arttırılması gibi şeyler beklerken bu yasa biraz komik oldu.
Keşke basına bunu dün hiç vermeselerdi, sonra açıklasalardı. Çok büyük bir meziyetmiş gibi kamuoyunun önüne koymasaydılar. 

MESAJLAR

Ahmet ÇALUDA: Yeni yılın en büyük hediyesi şimdiden size vurmuş bile. Yeni yılda dede olacakmışsınız ve şimdiden bunun heyecanı sarmış sizi. Daha şimdiden böyle heyecanlısınız birde torun gelince halinizi merak ediyoruz. 

Sinan CANDAR: Pek muhterem kayınvalideniz hakka yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekânı cennet olsun.  

Cafer GÜRCAFER: Sihirli formülü açıklamadınız ama biz bu konudaki inancınızı ve samimiyetinizi gördük. Bakalım bu konuda devleti yönetenler veya siyasiler kapınızı çalacaklar mı? 

Ersin TATAR: İstanbul dönüşü K.T Müteahhitler Birliğine bir ziyaret hiç fena olmaz. Zira artık bir şeyleri başarmanın vakti geldi de geçiyor bile. Kendi kaynaklarımızı yaratmamız gerekiyor. 

Tolga ATAKAN: Bakanlar Kurulunda Başbakan dahil tüm bakanlar bu süreçte yanınızda olacağınızın sözünü vermişler ve trafikte çözüm bekleyen yerlerin aciliyet durumuna göre gerekli onarımların başlatılması kararlaştırılmış. 

Gürcan ERDOĞAN: Dün Gazimağusa’da düzenlenen KIB-TEK’in yılbaşı yemeğinde yönetim kurulu üyelerinden bazıları ve eski müdür dostlarınız ile birlikte görüldünüz. Acaba geri mi dönüyorsunuz kuruma? 

Olgun AMCAOĞLU: Komiteden oy birliği ile geçen av yasasına göre bundan böyle avcıların, avladıkları hayvanları sosyal medyada paylaşması yasaklanacakmış. Neyse sizde bu yıl daha bir siftah bile olmadığına göre sizi etkilemeyecek bu yeni düzenleme. 

Nilhan TAYFUNLU: Siz nasıl değerlendiriyorsunuz bu değişikliği. Yani ava gidip de iki fotoğraf atamayacak mıyız? Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? 

Mustafa GÖÇER (Çatlı): Duyduğumuza göre son günlerde tavla maçlarına ara vermişsiniz. Valla tavlaya ara verirseniz şekeriniz de çıkar tansiyonunuz da. Bizi dinleyin tavlaya ara vermeyin. 

Dt. Ünal ÜSTEL: Yılbaşından itibaren tanıtım atağına geçmeye hazırlanıyormuşsunuz. İlk hedef olarak ta Almanya’yı kendinize koymuşsunuz. Yılbaşı sonra Almanya’ya çıkarma yapacakmışsınız. 

Tufan EHÜRMAN: “49 yılda her adımda bir arada “ sloganı pek bir güzel ama insanın aklına şu da geliyor, sanki bir arada değilmiş te tekrar bir araya gelinmesi istenirmiş gibi. Bilmem bize mi öyle geldi. 

Harun UÇAR: Kısa bir nişanlılık süresinden sonra Oya Gürel’i nikâh masasına oturtmaya ikna etmişsiniz. Allah bir yastıkta kocatsın. Bu arada arkadaşlar sazlı sözlü düğün istiyorlar, bilginize.  

Nazım BERATLI: Dün Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı, başbakanı ve meclis başkanı ile tanışmışsınız. Onları görünce halimize ne kadar şükretsek diye içinizden geçirdiniz mi? bu konuda sağlam bir yazı bekliyoruz sizden. 

Hüseyin Kadir ÇETE: Malum yılın son günleri ve birçok yerde yeme içmeler var. Polisimizin de sırtındaki yük ağır ama en azından şu son bir hafta yollarda ekip arabalarını daha sık görmeyi bekliyoruz.   

YORUM EKLE

banner608

banner473