banner564

Güzel Ankara…

“Ankara, Ankara güzel Ankara, 
Seni görmek ister her bahtı kara. 
Senden yardım umar her düşen dara. 
Yetersin onlara güzel Ankara...”
Ankara marşının ilk giriş kısmı bu dörtlük. Yeni kurulan hükümetimiz adet olduğu üzere ilk resmi ziyaretini bu bağlamda Ankara’ya yaptı ve Ankara’daki muhatapları ile gelinen son durumu görüştü.
Daha iki gün önce “Yorgunluk” ve “Uykusuzluktan” ötürü konuşmaya yapacağı sahnede rahatsızlanan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, görüşme sırasında KKTC kamuoyunun merakla beklediği 13. maaş konusunu ve gündemdeki diğer konuları bir çırpıda sıraladı ve gerekli müjdeleri de kamuoyu ile paylaştı.
Boşuna değildi Fuat Bey’in yorgunluğu. Belli ki eline gelen raporları iyi okumuş ve daha bizim Hükümet Ankara’ya ayak basmadan kafalarının içinde ne olduğunu bildiği için daha onlar anlatmadan kendisi anlattı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "KKTC'de kamu çalışanlarında maaş ilgili bir müjde bekleniyor. Sayın Başbakan ve heyetiyle birlikte bunları da görüştük tabii. Biz bu müjdeyi buradan paylaşmış olalım, herhangi bir sıkıntının olmayacağıyla alakalı. 800 milyon liralık nakdi aktarıyor olacağız" dedi.
Leb demeden leblebiyi anlamak derdi eskiler bu gibi durumlara. Hükümetimiz bu konudaki talebi daha iletmeden gereğinin yapılacağının müjdesini verdi Fuat Oktay ve bu yönde günlerdir KKTC kamuoyunda süren tartışmalara da bu sözleri ile son noktayı da koymuş oldu.
Kamunun merakla beklediği 13. maaş ödenecek ve kamunun bu maaşından istifa etmek isteten esnaf için de bir umut ışığı yanmış oldu böylelikle. 

Ankara’nın mesajı
Ankara ziyaretinde önemli bir nokta da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ilerleyen günlere dair mesajlarıydı. Havalimanı, Pandemi Hastanesi, su ve elektrik konusunda da önemli mesajlar verdi. Ama esas olan Türkiye’nin önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasını Oktay şu sözleri ile ifade etti;
“Türkiye olarak yaptığımız yardımları doğrudan KKTC'de yaşayan Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin hayatına dokunuyor olması dolayısıyla yolunun iyileştirilmesi, suyu ile ilgili buna sadece içme suyu değil tarımsal sulama da buna dâhil, elektriğinin iyileştirilmesi, hayat standartlarının iyileştirilmesi ve sanayi üretimiyle alakalı doğrudan yansımasını arzu ediyoruz."
Peki, bu ne demek?
Aslında KKTC’deki pek çok altyapı işlerinin altında Türkiye Cumhuriyeti’nin imzasını görüyoruz. Ama belli ki bu yapılan yatırımlar ya iyi anlatılamıyor ya da doğrudan olmadığı için halk bunları görmüyor. 
Bu dönemde artık Türkiye halka doğrudan dokunacak yatırımların peşinde olacak. Özellikle son dönemde Türkiye’de bir çığır açma noktasına gelen online işlemler konusunda KKTC’nin hayli yol alması gerekecek. 
Proje bazlı pek çok proje çok kısa sürede hayatımıza girecek Ankara’nın da desteği ile. Özellikle ağır bürokratik işlemleri azaltmakla yola başlanılacak ilerleyen günlerde. 
 
Güzel haberler de var
Okurlarımız diyor ki hiç mi iyi ve güzel haberleriniz yok! Olmaz mı? Elbette iyi şeyleri de duyduğumuzda burada sizlerle paylaşıyoruz. Alın size üç tane iyi haber. Hangisi canınız çekerse tekrar tekrar okuyabilirsiniz.
Bir: Türkiye’den gerekli olan kaynak geliyor. 13. maaşlar yılbaşına kadar ödeniyor olacak. 
İki: Girne Karakum’a yeni bir ortaokul ve Lefkoşa ile Günyeli’deki okullara da ek derslikler yapılması için gerekli bütçe yaratıldı. 
Üç: Pandemi suresince en yüksek test sayısına dün itibari ile ulaşıldı. 5 bin 559 teste karşılık vaka sayısı yeniden düşüşe geçti ki bu iyi bir haber.  
Daha ne olsun…

MESAJLAR
Hasan UZUN: Pandemi süresince kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığınız yardımlardan ötürü Girne Kaymakamlığı size bir teşekkür plaketi takdim etmiş. İyi ki sizin gibiler var aramızda. 

Hasan AÇAN: Türkiye ziyareti sonrası ülkeye döner dönmez bazı siyasiler ile bir araya gelmeniz gözlerden kaçmadı. Hayırdır, Ankara ziyaretinden sonra bu ziyaretler bize pek bir manalı geldi. 

Çelebi ILIK: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlık göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Makama taşınmışsınız ve artık atama yazınızın gelmesini beklemeye başlamışsınız. 

Dr. Koral ÇAĞMAN: Önceki akşam Fikri Başkan ile bir araya gelip atamalar konusunu masaya yatırmışsınız ve DP’ye verilen bakanlık ve dairelere gerekli atama listesini birlikte oluşturmuşsunuz. 

Emrah YEŞİLIRMAK: Doğum günün kutlu ve mutlu olsun. Dün pasta üflemekten hayli yorgun düştüğünüzü öğrendik. Ha birde o kadar çok pasta yemişsiniz ki bir aylık yürüyüşler bir günde heba olup gitmiş. 

Dr. Sibel SİBER: İkinci PCR testi de negatif gelince hayli sevinmişsiniz. Gene de tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Maskesiz dışarıya çıkmamaya hep birlikte özen göstermeliyiz. 

Nidayi SALİŞ: Mekân kapalı olunca kendinizi balık tutmaya vermişsiniz ve bu konuda ilk haftalara göre hayli kendinizi geliştirdiğiniz gözlemleniyor. Hatta balık tuttuğunuzu görenler bile varmış deniz kenarında. 

Ercan TURHAN: Can sıkıntısından dün oteldeki ofisinizin dekorunu değiştirmişsiniz. Valla bu gidişle zaten iç mimar olup çıkacaksınız. Dur bakalım ne ara bu işler yeniden rayına girecek memlekette. 

Yalçın KOÇYİĞİT: Dün eski kaymakam ve yeni kaymakamdan aynı gün içinde tavlada dayak yediğinizden dolayı sizin bundan sonraki tavla maçlarınızı amatör tavla liginde yapmanıza karar verilmiştir. Hayırlı olsun. Ne de olsa eğitim şart.

Sinan GÜNEŞ: Yani tavlada bu kadar iddialı olduğunuzu bilmiyorduk. O zaman ya Cuma ya da Cumartesi günü sizi mekana davet edelim de bir görelim bileğinizin gücünü. 

Dr. Ali PİLLİ: “KKTC Avrupa Birliği ülkesidir, AB bize de aşı verecek”  diyerek bu konuya netlik getirdiniz ama şu AB üyesi ülke kısmı pek çok kişiyi heyecanlandırdı. Allah duysun sesinizi…

Dursun OĞUZ: Türkiye’den müjde geldi ve 13. maaş tartışmaları da bu şekli ile son buldu. Eh artık şimdi bütçeye rahatça odaklanabilirsiniz. 

Eral OSMANLAR: Ziyamet Özel Eğitim okulumuzdaki özel gereksinimli 33 çocuğumuz için kazak bağışı yapmışsınız, havaların soğuduğu şu günlerde çok yerinde bir bağış olmuş. Allah daha çok versin size. 

Serdar DENKTAŞ: 2020’ye sakallı girmiştiniz ama belli ki pek de mutlu geçmedi bu yıl. O yüzden 2021 için tüm sakallarınızı kesmişsiniz. Bir de böyle deneyelim bakalım.

YORUM EKLE

banner608

banner474