banner564

Güzelyurt “2+2” gibi duruyor

Dün sabah sevgili ağabeyim Yalçın Koçyiğit ile ansızdan kendimizi Güzelyurt’ta bulduk. Öyle plansız bir şekilde, aleni bir şekilde yola çıktık anlayacağınız.
Konuşa konuşa bir göz açıp kapamada vardık Güzelyurt’a. Yollar şahane, ilçeye girişteki düzenlemeler hemen fark ediliyor. Üniversitenin bölgeye faydası hemen girişten itibaren kendini gösteriyor, yurtlar ve yeni yapılan inşaatlar var Güzelyurt’ta.
Çarşıyı geziyoruz, eskiden olsa üç beş kişinin dışında birini göremezdiniz, şimdi dolaşan, alış-veriş yapanlar var. Fikret Keleş’in BEL-SEN’in de çay-simit, Asma altında öğlen kebap. Güzelyurt Belediye Müdürü Süleyman Aldağ da mantar ve soğan yahnisi ikram etti. Ve tabii ki bolca kahve seçim sohbeti de cabası.. 
CTP Güzelyurt ilçe Başkanı Doğan Şahali’nin arabasında ve eski model bir Reno Broadway marka araçta (manti yıpranmış, belli ki önceki seçimlerden kalma) Yeşil manti asılıydı. UBP’nin ilçe binasında UBP bayrakları ve adayların adının yer aldığı afişleri gördük. 
Bu saydıklarımın dışında koskoca Güzelyurt’ta seçim adına hiçbir şey görmedik dersem ne dersiniz sevgili okurlar? Dükkanlarda, kahvehanelerde bizi görünce seçim muhabbetleri yapıldı, ama sadece o kadar yani.
Yani heyecan yok, şunun şurasında 18 gün kaldı seçimlere. Ne bir heyecan ne bir bayrak ne bir hareketlilik yok Güzelyurt’ta.
Sorduk soruşturduk, seçimlere 18 gün kala Güzelyurt’ta hava şu, sürpriz olabilir, böyle bir beklenti var. Ama genel kanı 2 UBP’li 2 CTP’li gider meclise. Hatta isimlerini bile söylediler bize. Ama bu seçim başka seçim, Güzelyurt’tan oy almasan bile başka yerlerden gelecek güçlü oylar sizi meclise taşıyabilir yine de… 

Güzelyurt Belediyesinden örnek davranış
Güzelyurt Belediye Müdürü Süleyman Aldağ karşılıyor bizi tarihi Güzelyurt Bandabulya’da. İçerisi balon, yılbaşı süsleri ve oyuncaklarla dizayn edilmiş. Yılbaşına kadar Güzelyurt Belediyesi tüm bölge ilkokulları ile dışarıdan gelen vatandaşların çocukları için hafta içi her gün 9.00’da ve 11.00’de iki seans olmak üzere çocuklara yönelik Yılbaşı etkinliği düzenlemekte. 
Çocuklar oyun alanlarında gönüllerince eğlenmekte, eğlenirken helva şekeri ve benzeri ikramlardan yararlanırken her çocuğa bir de yılbaşı hediyesi verilmekte. Yılbaşına kadar bu etkinlik her gün devam edecekmiş Güzelyurt’ta. Tüm belediyelerin örnek alması gereken bir etkililiğe imza attığı için Güzelyurt Belediyesini kutluyoruz.

Seçim loto
Yayınlayacağımızı söylediğimiz seçim tahminlerimize bugün Başkent Lefkoşa’dan ismini açık olarak vermeyen bir okurumuz ile devam ediyoruz. Sizde tahminlerinizi Facebook üzerinden bize iletebilirsiniz.
Lefkoşa’dan A.K.Ç’nin bize gönderdiği tahmin ise şöyle;


MESAJLAR
Tufan ERHÜRMAN: “Benden önce olanlar CTP’yi bağlamaz” açıklamanız taşralara kadar gittiğine göre seçimlerde sizde dikkatli olun deriz. Zira bu açıklamanıza çok büyük tepki var kırsalda. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Sağlık konusunda son yasalar da dün mecliste oy birliği ile geçmiş. En azından seçime giderken sözlerinizi yasal manada artık tutmuş durumdasınız. 
Kudret ÖZERSAY: Diyorsunuz ki “her tür ötekileştirme ve ayrımcılığa karşı çıkacağız.” İyi de mevcut düzen partilerini öyle bir suçluyorsunuz ki sanki de oy verenlerin hepsi aynı kefede. Nasıl olacak bu iş? 
Kemal DÜRÜST: Eskiden sizi diğer bölgedeki seçmenler bölgeci olmak ile suçlar iken şimdi kendi bölgenizdeki seçmenler sizi bölgeye gelmemekle suçluyor. Valla biz de anlayamadık seçmenin ne istediğini. 
Bulut AKACAN: Dün UBP’nin manifestosu açıklanırken bir basın mensubu ile gırtlak gırtlağa gelmişsiniz. Zira son günlerdeki şantajlardan ziyadesi ile etkilenmişsiniz. 
Ali Şan OŞAN: Tüm ada genelini kapsayan bir çalışma yapmışsınız ve şimdi bazıları bu listeye girebilmek için 40 yıldır sormadıkları hatırınızı bile sormaya başlamış. 
Ahmet HAVUTÇU: Duydun mu hostes otunun kilosu pazarda 25 TL’den satılıyormuş. Pazar günü şu çok gizli yerimize gidip birkaç bağ hostes otu toplayalım, belki fazlasını da satar iyi para kazanırız. 
Çetin SADELİ (ÇETO): Seçimlerin son günlerine doğru sizin partide bir gevşeme var. Zira yılbaşı yemekleri ile seçim yemekleri iç içe geçtiği için seçmenler konsantre olamıyormuş.  
Hasan CAMCIOĞLU: Güzelyurt’ta belliki sizin dükkan seçimlerin kalbinin attığı mekanlardan bir tanesi. UBP’den Mutlu Atasayan, CTP’den Doğan Şahali dün sizin dükkândaydı. 
Mutlu ATASAYAN: Güzelyurt’ta kimin kazanıp kimin kaybedeceğini bilmek ile birlikte diğer bölgelerden gelen oyları kestiremediğiniz için bir tahmin yapmakta zorlanıyormuşsunuz. Sadece siz mi zorlanıyorsunuz, herkes aynı durumda. 
Doğan ŞAHALİ: CTP’nin bölgede yeniden birinci parti olması için çok yoğun bir şekilde çalışıyorsunuz. Sabahtan akşama kadar dükkan dükkan gezip bölgeyi kontrol altında tutmaya çalışıyorsunuz. 
Orsel NEŞE: Dün Binatlı futbolcularına bir moral yemeği düzenlemişsiniz. Yemekte futboldan çok siyaset konuşulmuş. Bölgede her halde siyaseti konuşan bir siz vardınız oysa dün. 
Kufi BİRİNCİ: Sizin gibi yılların solcusu nasıl olurda bu seçimlerde UBP’yi destekleyeceğini ilan eder. Yoksa sosyal medya hesabınız mı çalındı? 
Kemal PARS: Başbakanın sandıktan güçlü bir şekilde çıkması adına özellikle spor camialarına el atmışsınız. Anlaşılan enişteye destek konusunda kararlısınız. 
Ercan TURHAN: Cimbom Malatya karşısında da aradığını bulamayınca kendinizi kuru kayısıya vermişsiniz. Dünden beri kase kase kuru kayısı yemişsiniz. 
GÜNÜN SÖZÜ
 "İki gemimiz ile sismik çalışmalarımız devam ederken, süreci tamamlanan ve yakın zamanda imzaları atılan ve bu yıl bitmeden envanterimize katacağımız ilk sondaj gemimiz ile Akdeniz'de 2018 yılında ilk derin deniz sondajını gerçekleştireceğiz. Bu birilerini rahatsız ediyor, edecek.”
TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak
YORUM EKLE

banner608

banner474