banner564

Hadi dokunun şimdi

 UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda’nın dokunulmazlığı kaldırıldı. Haydi, buyurun dokunun şimdi Çaluda’ya. Nereden başlamak isterseniz oradan başlayın. 
Görevde olduğu sürede yaptıklarının suç olup olmadığını konusunda verin yargıya eldeki dosyaları. Ama öyle zaman kaybetmeden, bugünden yargılanması için gerekli işlemleri tamamlayın ve mahkemenin de takipçisi olun.
Varsa bir sucu hemen hesabını sorun. Hemen cezasını çekmesi içinde gerekli zemini hazır tutun. Eğer gene laf üretim bir dosyayı bir ayda iki ayda verecekseniz hiç konuşmayın bir daha bu konuda. 
Ha hazır başlamışken şu “Gizli Güçlerinde” üzerine gidin.  Çok uzun bir süreden bu yana meclisin dozlu raflarında bekleyen dosyalar var ya onlara da başlayın vakit kaybetmeden.  Dokunun dokunabildiğiniz kadarına. 

 İthal Başbakan gelir mi? 
Neden olmasın, son dönemde hükümet birçok şeyin ithaline izin verdi. 
Ucuz ithal domates geldi.
Ucuz ithal yem geldi.
Ucuz ithal çimento geldi.
Ucuz ithal tavuk eti geldi.
Son olarak ucuz ithal patates geliyor.
Bir bakmışsınız yakında ithal müdür, ithal müsteşar, ithal bakan ve en sonunda ithal Başbakan gelir? Olamaz mı? 

Yağmur-Çamur meselesi
Daha sonbaharın ilk yağmurları düştü, memleket göle dönüştü. Zannedersiniz çok sulak bir yerde Kıbrıs Ada’sı. Ama gel gör ki görüntü hiçte öyle değil!
Düzensiz yapılaşma, dere yatakların zamanla kaybolması, su drenajlarının yaz sonu kontrol edilmemesi ve belediyelerin Ağustos böceği gibi bütün yazı uyuyarak geçirmeleri sonucu ilk yağmurda Venedik manzaraları yansıdı gazetelerin ön sayfalarına.
Meteoroloji Dairesi uyarıyor, yağmur ve sağanaklar devam edecek diyor. Şuana kadar en şiddetlisi 30 dakika bilemedin bir saat yağdı. Şöyle 3-5 saat sağanak yağarsa ne olacak memleketin hali?
Kısacası her damla yağmur sonrası aynı görüntü, aynı laflar, aynı sızlanmalar. Bakalım daha ne kadar daha çekeceğiz bunları… 
 
“Çalım”
“Sayın Bakan 21 Ekim tarihli bir gazeteye yaptığı açıklamada, "2018 toplam hayat pahalılığı % 40,5 öngörülüyor, ama bunun 34.5'i Ocak maaşlarına yansıyacak" dedi. 
Bugün (22 Ekim) gazetelerde çıkan demecinde ise, Ocak maaşlarına yansıyacak oranı % 22,5 olarak açıkladı. 
Alemi alık, kendilerini uyanık gören bu siyasilerle devam etmeyi sürdürdükçe daha ne çalımlar göreceğiz....”
 Oya Gürel

MESAJLAR 

Aytaç ÇALUDA: KKTC’nin ilk dokunulmazlığı kaldırılan vekili sıfatını aldınız. Şimdi yargı sürecinin başlaması için gerekli sürecin takipçisi olun deriz. Zira en güzel cevabı yine yargı verecektir. 

Murat GEZİCİ: Yarın UBP kurultayına ilişkin yaptığın son kamuoyu araştırmasını açıklayacakmışsınız. Sizden bir gün sonra da başka bir şirket açıklama yapmak için sırada bekliyor, haberiniz olsun. 

Kudret ÖZERSAY: Bir kişinin değil, tümünün dokunulmazlığının kaldırılması için şu gizli örgütten yardım mı istesek? Belki gizli örgüt bir el atar ve tüm vekillerin dokunulmazlıkları kalkar? 

Asım İDRİS: Bir ilke imza atıp YDÜ kolejde mangalları yakmışsınız. Ha şöyle, madem bu ülkenin gerçeği mangal bunu çocuklara ilkokuldan öğretmek lazım. Valla tebrik ediyoruz sizi. 

Mehmet ÖZÇELİK: Parti meclisine aday olanlar memleketi geze dursun siz hafta sonu zeytin toplayarak geçirmişsiniz. Ee sırtınızı Cemal Bulutoğulları’na dayadığınıza göre çokta koşturmaya gerek yok zaten. 

Cemal ÖZYİĞİT: Dün Meclis’te dile getirdiğiniz siteminizde sonuna kadar haklısınız. Özellikle CTP kanadı sizi görmemezlikten gelip kurultay öncesi sizi zor bir pozisyona sokmanın derdinde. 

Cem KAR: 2013 yılında araştırmalarına başladığınız, "Tünel Belgesel Film ve Kitap" çalışmanızı 2019'un yaz aylarında tamamlamayı hedefliyormuşsunuz. Merakla bekliyoruz bu çalışmayı. 

Remziye SEVEN: Aldığınız son model arabanın camları ve gabosu yağan doludan etkilenmiş. Umarız sigortası vardır aracınızın, zira pahalı arabanın derdi de pahalı olur. 

Mustafa VAROL: İstanbul’da ufak bir operasyon geçirip yeniden memlekete dönmüşsünüz. Çok geçmiş olsun, umarız her şey yolundadır.

İnanç ÖZBİRİM:  Bazı oteller yazlık kısımlarını çoktan kapattı bile ama siz hala daha yazlık mekânda konuk turistlere hizmet vermeye devam ediyormuşsunuz. Bu arada Kıbrıs Geceleri de devam ediyor mu? 

Ahmet SENNAROĞLU: Yeni bir ürün ile yeniden ticaret hayatına atılmak için artık günleri sayıyormuşsunuz. Çok yakında Ada’nın tümünde mağazalar açacakmışsınız. 

ÖZEL KADIOĞLU: Göçmenköy UBP Örgüt Başkanlığında 32 yılı devirdiğiniz için önceki gece genel başkandan bir plaket ile ödüllendirilmişsiniz. Tekrardan tebrik ediyoruz, dile kolay tam 32 yıl o makamda kalmak kolay değil. 

Selim UMUT: Parti meclisi seçimleri için özellikle genç kesimden size büyük bir destek varmış. Gittiğiniz her yerde akranlarınızdan destek sözü alıyormuşsunuz. 

Zeki ÇELER:  Ülkemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ile görüşüp, öğrencilerin şikâyetleri ve sıkıntılarının çözüm yolları ile ilgili görüş alışverişinde bulunmuşsunuz. Bu konudaki duyarlılığınız için kutluyoruz sizi. 

Ahmet MAHİREL: Büyük av öncesi köpeği dolaştırırken ovada kaybetmişsiniz. Şu meşhur duanızı kaybolan köpekleriniz içinde yapında biran önce evin yolunu bulsun hayvancağızlarda. 

POLEMİX
 “Karar alındı, bu saatten sonra ödemeler yapılmadığı sürece eylem durmayacak. Ülkeyi kaosa sokmamak için sabırlı davrandık ancak bıçağın artık kemiğe dayandığı bir ortamdayız. İş araçları ile Lefkoşa’yı kilitleyeceğiz ve ödemeler yapılmadan da süresiz bir şekilde Lefkoşa sokaklarında olacağız.”
Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer 

YORUM EKLE

banner608

banner474