banner564

Hak eden kazandı

Zirveyi yakından ilgilendiren Gençler Birliği ve Doğan Türk Birliği karşılaşmasında ev sahibi takım hücumda ve savunma da rakibine üstünlük kurarak haklı bir galibiyet alarak zirve takibini sürdürdü.
Kaşılaşmaya her iki takımda bir birlerine oyun üstünlüğü kurma çabası ile başladı.
Maçın 28’inci dakikasına kadar önemli pozisyon görmekte zorlandık fakat her iki takımda da  usta ayakların fazla olması yaratabilecek pozisyonlardan her an golün geleceğinin habercisiydi.
Hücumda 28’inci dakikaya kadar tıkanan oyunu gören  Hasan Hoca Gençler Birliği adına ileri üçlüsünün yerini değiştirerek rakibin savunmasını şaşırttı.
Aradığı golü bulduktan sonra rakibinin üstüne geleceğini bilerek orta alanda bulunan Malik ve Emir’in kaptığı toplar ile ileri 3’lüye ani toplar gönderdiler.Malik ve Emir orta alanda adeta rakibe duvar örerek arkada bulunan Yusuf ve Ertan’ı rahatlattılar.
Hızlı kontra ataklar ile  bana göre penaltı pozisyonunda gelen 2’inci gol Gençler Birliği’ni soyunma odasına psikolojik olarak üstün ve rahat girmesini sağladı.
İkinci yarıda Doğan Türk Birliği üzerlerine gelse de özellikle Sercan ve Ertan’ın üst düzet performansı ile Sertan’ın Ahmet Çoskun’un onu kovalamaması ve sağ kanattı koridor ederek attığı gol maçı koparmasına neden oldu.
Özellikle 45 ve 60’ın dakika da baskı aldından hata yapmayan sert savunma ve ileriye hızlı çıkışlar bu maç için onların anahtarı oldu.
Doğan Türk Birliği ise tüm maç boyunca hücumda silik bir görüntü çizdi.Hücumda Selim, Ahmet Çoskun, Aydın ve Kenan Oshan  teknik, çabuk fakat kırılgan oyuncular.
Bu oyunculara karşı Gençler Birliği’nin yaptığı sert savunma ile onları durdurmayı başardı.
Bu saydığım oyuncuların aynı tip oyuncular olması ve farklı hücum varyasyonu yapamamaları nedeni ile yapılan sert savunma ile hepsinin kilitlenmesine yol açtı.
İkinci yarıda daha agresif oynayarak biraz toparlansalar da Gençler Birliği savunmasının formda olması ile sonuça gidemediler.
Doğan Türk Birliği eğer hücumda çeşitlilik yaratamasa aynı tip oyuncular ile oynarsa , sert savunma yapan takımlar karşısında puan kaybetmeye devam edecektir.
Karşılaşmanın hakemleri penaltı konusunda doğru karar verdiler ve dengeli bir maç yönettiler.
YORUM EKLE

banner608

banner473