banner564

Hak ederek kazanmak

   K.Kaymaklı için alınacak skor pek fazla önemli olmasa da Magosa Türk Gücü için galibiyet çok çok önemliydi. Kazanan deplasman takımı oldu ve puanını 33 yaparak biraz daha rahatlamış oldu. 

  Her iki takım da kupa öncesi olası kadro sıkıntısı yaşamamak için bazı futbolcularını yedek kulübesinde tuttular. K.Kaymaklı’da Yusuf, Turgut ve H.Sadıklar maça başlamadılar. Magosa Türk Gücü’nde de Erdoğ, A.Uysal ve M.Gürlü kulubedeydiler.
  İkinci yarı ile birlikte K.Kaymaklı’dan Turgut ve Yusuf, Magosa Türk Gücü takımından da A.Uysal ve M.Gürlü maça dahil oldular.
   K.Kaymaklı öne geçmesine rağmen özellikle ilk yarının sonlarında ve ikinci yarının ilk bölümlerinde kötü bir oyun ortaya koydu. İlk devrede kendi alanınada kalarak geriye çok fazla gömülü oynadı ve rakibinin kanatlardan getirdiği atakları önlemekte zorlandı. Devre biterken de golü yedi.
   Defansta M.kaygısız ile Sercan oynarken çok fazla açıklar verdiler. İkinci devre başlarken Turgut defansa geçerken ilerleyen dakikalarda sakatlanan M.Kaygısız da çıkınca bu kez dafans Turgut-Sercan ikilisi ile devam etti.
  Orta alandainanılmaz pas hataları yaptılar. Bu kadar pas hatası yapan bir takım kalesinde de goller görmeye mahkumdur. Rakibinin kendi sol taraflarından arka arkaya geliştirdiği ataklara hiç önlem alamadı. Bunun sonucunda da kalesinde goller gördü.
  Yabancılar konusunda kupada alınacak sonuca gore kesinlikle yol ayırımına gitmelidirler. Eğer Uğur da olmasa rakip ceza alanına hiç giremeyecekler. Bu sorunu mutlaka çzmeleri gerekir. 
  Tek hedef kupa olsa da bu maçtaki oyun kupa için hiç de umut veren bir oyun değil.
  Magosa Türk Gücü lig adına iyi bir galibiyet alırken kupa öncesi de moral depolamış oldu. Erken geriye düşmelerine rağmen oyundan kopmadılar.
  Devreye geride girdik darken buldukları gol onların maça tutunmalarını sağladı. Özellikle devrenin son dakikasında oyuna giren Arif Uysal goldeki payı yanında ikinci yarıdaki oyunu ile de takımının çehresini değiştiren adam oldu.
  Sağ taraftan rakibini fazlası ile zorladılar ve karşılığını da almayı bildiler. Yasin’in galibiyetteki payı çok fazla. Ayni şekilde arka arkaya 2 gol atan H.Turan da galibiyette baş rol oynadı. 
  Kupayı düşünerek oynamalarına rağmen rakiplerine oranla çok daha etkili oldular. Dinopeter diğer yabancılara gore çok daha çalışkandı. Attığı golle de takımını maça döndürdü. 
  Bu galibiyetin morali ile kupadaki ilk maçta yakaladığı avantaj ile turu geçebileceğini gösterdi. Takım olarak çok daha iyi oynadıkları maçta haklı bir galibiyet aldılar.
 
 
  

YORUM EKLE

banner471

banner474