banner564

Hak edilen galibiyet

 Tüm dünyanın bir numaralı sporu olan futbolun neden bu kadar izlendiği ve ilgi çektiği her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.

  Bir hafta önce tam 5 gol yiyen Merit A. Yeşilova bir hafta sonra hem de deplasmanda ligin iyi takımlarından Cihangiri 4-1 mağlup edebiliyor.
  Cihangir ise maçın başında öne geçmesine rağmen rakibinin iyi oyunu ve etkili oyuncuları karşısında hiçbir şey yapamadı.
  Tek tek ele alındığı zaman iyi bir kadrosu olan Cihangir’in ilk maçla birlikte bu maçta da görüldü ki sonuca odaklı oyunları yok. Golü erken bulunca bu maçı kazanır diyenler çok fazlaydı. 
  Ancak ilerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü rakibine kaptırdı. Orta alandaki Fırat maçın genelinde bir şeyler yapmak isteyen tek oyuncuydu. Pozisyonlara girmekte çok zorlandılar. Rakibinin etkili ve arzulu oyunu karşısında etkisiz kaldılar. Kanatlardan gelişen ataklara önlem alamadığı gibi kendileri de kanatlardan hiç top taşıyamadılar.. İlerideki Nnameka çok etkisizdi, Musa golün dışında yoktu. Uche ve Victory de çok ama çok etkisiz kaldılar. 
  Takım olarak beklenenin çok uzağında bir maç oynadılar. 
  Merit Alsancak Yeşilova belli ki faklı mağlubiyetten önemli dersler çıkardı. Takıma katılan Makoun biten sezonda takımda olan Adeleke’yi hiç aratmadığı gibi gol yollarında da çok etkili göründü.
  Erken geriye düştükten sonra çak çabuk toparlandılar. Defanstaki Binya ve Mejdi, orta alandaki Makoun, ilerideki Yasin ve Bill Osman maçta takımları adına çok etkili oldular. 
  M.yaşınses bir gol atmasına rağmen ilk yarıda kaçırdığı golü anlatmak çok zor. Maçta çok fazla görünmemesine rağmen takımı adına kritik bir gol atarak maçın kopmasını sağladı.
  Gerektiğinde rakibine ileride basarak gerideki adamlara çok büyük rahatlık sağladılar. Orta alandaki Makoun’un hem defansif hem de ofansif oyunu bundan sonra oynanacak maçlar adına çok olumlu sinyaller verdi. Sonradan oyuna giren Engin belli ki henüz hazır değil. Tecrübesi ile biraz da sahanın kenarlarına saklanarak maçı tamamladı.
  Yasin sağ taraftan inanılmaz toplar taşırken atılan gollerde de etkili oldu. Merit A.Yeşilova kadro olarak iyi bir kadroya sahip. Bu maçtaki oyunlarını tekrarlamaları halinde çok zor bir takım olacaklar.
  Takım olarak iyi pas yaptılar, kanatlardan iyi toplar taşıdılar ve golleri buldular. Hak edilen bir galibiyetle sahadan ayrıldılar diyebiliriz.    

YORUM EKLE

banner608

banner473