banner564

Haklı bir galibiyet

 Binatlı ligde tutunabilme adına çok önemli bir maça çıkarken Lefke de kazanıp alt tarafla ilişkisini tamamen kesmek istiyordu. İstediğini alan taraf ise Lefke olurken Binatlı’yı çok daha zor günler bekliyor. 
 Binatlı sahaya çıkabileceği en iyi kadrosu ile çıktı. Lefke bilinen ve her takımı mağlup edebileceği kadrosu ile sahada yer aldı.
 Maçın ilk yarısında daha baskılı ve rakip kalede daha fazla pozisyon bulmaya çalışan Lefke oldu. Binatlı fazla pozisyona girmese de yakaladığı 2 net pozisyon vardı ki devreyi önde tamamlayabilirdi.
 Binatlı’nın ilk yarıda Cenkay ve Tuğrul ile değerlendiremediği pozisyonlar vardı. Bunları ikinci yarıda çok ama çok aradı. Çünkü bu yarıda bu pozisyon gol olabilir diyeceğimiz pozisyonu yoktu. Rakibinin özellikle defasının arkasında buluştuğu toplara hiç önlem alamadı. 
 Yabancıları Debola ve Mosses’in çabalarına kalan maçı onların da iyi kontrol edilmeleri ile tamamen etkisiz kaldılar. Kendileri için mutlak galibiyet alınması gereken maçta ileriye daha çok adamla gittikleri dakikalarda kalesinde yediklerinden fazla gol olabilecek pozisyonlar verdiler.
 Takım olarak özellikle ikinci yarıda kötü oynayarak mağlup olmaktan kurtulamadılar.
 Lefke ilk maçta rakibine farklı mağlup olmuştu. Bu maçta hem bunun rövanşını almak, hem de alacağı galibiyetle alt tarafla olabilecek ilişkisini kesmek istiyordu. Maçın genelinde rakibinden çok daha iyi oynadılar. İlk yarıda öne geçebilecek pozisyonları bulmalarına rağmen bunları değerlendiremeyerek maçı kopartamadılar.
 Ancak ikinci yarıda çok daha etkili ve rakibinin verdiği her pozisyonu iyi değerlendirmeye çalışan bir Lefke vardı. Golcü Kasım çok istekliydi, Candy kaçırdığı gollere rağmen takımının galibiyetinde en önemli rolü oynayan adamdı. Candy sürati ve çalımları ile rakiplerine çok zor anlar yaşattı. Esosa da gol yollarında pozisyona girdiği zaman gol atabilen bir oyuncu. Attığı golle takımını rahatlattı.
 Defansta Yakup ve Aykut kardeşler rakiplerine hırslı oyunları ve yıpratıcı hamleleri ile fazla şans tanımadılar. Takım olarak ilk yarıda olmasa bile ikinci yarıda çok daha iyi ve bilinçli ataklar geliştirerek kazanmayı hak ettiler.
 Lefke mevcut kadrosu ile buralarda değil çok daha yukarılarda olması gereken bir takım. Ancak kendilerinin de inanmadığı kötü maçlar çıkararak sıralamada daha yukarılara çıkamadılar. Ligdeki durumları ve kupanın da dışında kalmaları sonrası daha rahat olacaklarını ve çok daha iyi maçlar çıkaracaklarına inanıyoruz. 

YORUM EKLE

banner608

banner474