banner564

Hala daha başarabiliriz

Hükümet deneme-yanılma yöntemi ile yol alıyor ama bence gidişat gösterilenden veya sosyal medyada estirilen havadan daha iyi. En azından aylar sonra uçuşlar başladı ve ülkeye gelen misafirlerde eğer bir sıkıntı var ise bunun tespiti yapılıp ilgili misafir kontrol altına alınabiliyor.
Biraz daha sistemsel ve biraz daha koordineli bir şekilde bu işi yürütebilsek bence ülkeye giriş ve çıkışlarda bundan sonra çok bir sorun kalmayacaktır.
550 kişinin giriş yaptığı bir ortamda 1 kişide bulunan hastalık tespit edilip, ilgili kişi hemen karantinadan hastaneye sevk edilebiliyorsa ve o yolculuk sırasında temasta olduğu kişiler kontrol altına alınabiliyorsa bence bunu çok da küçümsememek gerekiyor.
Şuan zaten mevcutta bir yöntem ortaya çıktı, bunu hızlandıracak, bunu daha pratik hale getirecek bir şekilde dizayn edip, normalleşme sürecine devam etmemiz gerekiyor.
Dünkü Bakanlar Kurulunda alınan karar yani yetkinin Sağlık Bakanlığına devredilmesi tamamen teknik bir konu olup, giriş-çıkışlarda yeni bir kısıtlama olacağı anlamı taşımamaktadır.
Eğer bu süreci başarı ile yönetemezsek ekonomik olarak daha zor günlerin bizi beklediği gerçeğini unutmamız gerekiyor. Ve bugün hükümeti eleştirenler yarın o makamlara geldiklerinde işleri bugünkünden daha kolay olmayacaktır.
 

Ayranı yok içmeye
Kolan British Hospital’in satın alınıp pandemi hastanesine dönüştürüleceğini söyledi Maliye Bakanı. Bazıları bu dönemde devlete bir hastane kazandırılmasından ziyade var olanların tamamlanması ve güçlendirilmesinin çok daha elzem olduğunu söylüyor.
Bazıları ise pandemi hastanesi sorununun en hızlı bir şekilde çözümlenmesi için yürütülen girişimleri destekliyor.
Bakın Maliye Bakanlığının açıkladığı bütçe rakamlarına göre devletin kasasında ek mesai olarak 8 milyon Türk Lirasına yakın bir para çıkıyor.
Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayında bu ek mesai paraları bir kenara konulmuş olsaydı bugün Girne Akçiçek Hastanesini, GAÜ Hastanesine taşımış olurduk ve Girne Akçiçek Hastanesini de pandemi hastanesine dönüştürmüş olabilirdik.


Kötü ve güzel olan
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, hükümetin açılım sürecini anlatmaya çalışırken çok kötü bir benzetme yaptı ve hemen sosyal medyada tepkileri üzerine çekti.
Ama güzel olan Turgay Beyin bunu anında fark etmesi ve vakit kaybetmeden bu kötü benzetmesi için kamuoyundan özür dilemesi son derece önemli bir adımdı.
Kimileri buna geri vites falan diyebilir. Bence özür dilemek bir erdemdir. Hele bu ülkede en son kimin özür dilediğini hatırlamıyorsak, bu dilenen özrün değerini bir o kadar daha arttırır.
Turgay Deniz kötü bir benzetme yapmış ama hemen akabinde güzel bir davranışı bize hatırlatmış ve kamuoyundan özür dilemiştir. Keşke bugün başka başka kişilerde çıkıp cesurca yaptıkları yada yapamadıkları için kamuoyu önünde özür dileyebilse.

MESAJLAR

Günay ÇERKEZ: Duyduk ki bizim tavla maçlarına sizde katılmak istiyormuşsunuz.  Valla bizim kapımız herkese açık, çaylar kahveler şirketten, purolarda Yalçın ağabeyden. Cuma’ya bekleriz.

Turgay DENİZ: Benzetmeniz ne kadar kötü olsa da özür dilemeniz bir o kadar güzel oldu. Hele bu toplumda en son kimin özür dilediğini hatırlayamayacak kadar hafızalarımız zorlanıyorsa sizin özrün değeri bir o kadar artıyor.

Gürkan KARA:  Bir hafta önce sizi tavlada yenmiş olsaydık diyeceklerdi ki “acemiye” yenildiniz. Allahtan şampiyon olduktan sonra sizi yendik de sizde artık “şampiyona yenildim” diyebileceksiniz.

Dr. Derviş EROĞLU: Hafta sonu Girne bölgesinde gözükmüşsünüz. Son günlerde bölge ziyaretlerinizi arttırdığınız gözlemleniyor. Seçimler öncesi anlaşılan yeniden sahalara döneceksiniz.

Hande TİBUK: Memlekete hoş geldiniz.  Türkiye’deki yardım derneğinizin bir şubesini bu sefer KKTC açmak için bir girişim başlatmayı düşünüyor musunuz? Burada da ilginize muhtaç kişiler var.

Asım VEHBİ: ARUCAD, tüm bölümleri için YÖK denkliğini almasının ardından diploması da uluslararası tanınırlık kazandırmış. Artık ülkemizin tescilli bir sanat üniversitesi var. Büyük bir gurur büyük bir başarı, emeği geçen herkesi kutluyoruz.

Eral OSMANLAR: Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi akademik programları için YÖK denkliği onaylanmış. Gerçekten son günlerde duyduğumuz en güzel haberlerden bir tanesi oldu bu haber. Hadi gözünüz aydın olsun artık.

Sevilay ORBAY:  Pek muhterem babanız hakka yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun.

Hasan SEFAOĞLU (Cimbomlu):  Gönyeli’deki atış poligonunun kafeteryasını sizin oğlan işletmeye başlayınca hafta sonları poligon bölgesinden nefis ciğer kokuları yüklemeye başlamış. Bir sabah ansızın gelebiliriz.

Hasan SADIKOĞLU: Damatlık hala daha yakışıyor iken bir kez daha giymek nasip olmuş. Allah mutluluğunuzu daim etsin diyoruz ve bir yastıkta gocamanız dileklerimizle mutluluklar diliyoruz.

Sezai SEZEN: Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Olağan Genel Kurulunda başkanlık görevine seçilmenizden ötürü tebrik ediyoruz. Artık bu görevin sorumluluğu ile yapacak çok işiniz var önünüzde.

Fikri ATAOĞLU:  Demokrat Partinin Güzelyurt’taki tavla turnuvasına CTP Milletvekili Armağan Candan ve partililer katıldı. Keşke bir şampiyonu da davet etseydiniz, daha heyecanlı olurdu karşılaşmalar.

Betül Dizdarlı HASTAN: Hindistan'da yaşayan ünlü bir iş insanı koronavirüsten korunmak için altından maske yaptırmış. Acaba bu yeni durum bir moda haline gelip bizim ülkemizde de görülebilir mi?
 
GÜNÜN FOTOĞRAFI
Tarık ve Mehmet Yılmaz, Tevfik Camgöz ve Ümit Eşmeoğlu ile birlikte Nautilus Scuba Diving School'da. Başarılar genç dalgıçlar…

YORUM EKLE

banner608

banner473