banner564

Halk gerçeği gördü

Ben dahil birçok kişinin umudu vardı aslında Rumlarla ortak bir devlet ve gelecek için. Ama her geçen saniye bu umudun tükenmesine neden oldu 2004’ten bu yana.
“Belki çözüm ve barış yanlıları kadar çok istemedik antlaşmayı ama gene de olursa karşı olmayız yeter ki toplumun menfaatine olsun” dedi. Ama gelin görün ki dünün en büyük savunucuları bile bugün antlaşma yerine Türkiye ile birlikte yürünmesini istiyor.
Dün bir fotoğraf geçti elime. Aslında malumunuz siyasetçilerimiz arasında Ada’nın dört bir tarafını gezen tek siyasetçi Ersin Tatar. Bu gezileri ve ziyaretleri sırasında bizlere görmediğimiz yüzleri de hatırlatıyor ve çektiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşıyor. 
Dün işte böyle bir paylaşımda bulundu Ersin Tatar. Başkent Lefkoşa’da öğretmen evlerinin olduğu bölgeden paylaştı. Fotoğraftaki kişiyi ilk bakışta ben de tanımakta zorlandım. Ama sonra tanıdım. 
Zira Annan Planı’nın hemen sonrasında Reşat Akar ile birlikte Ersin Tatar’ın sahibi olduğu Kanal T’de çalışıyorduk. Reşat Akar yine o günlerde gündeme damga vuracak programlar hazırlıyordu ekranlarda.
O programların bir tanesinde o günlerde yıldızı iyice parlayan ve sonrada Cumhurbaşkanı olan Dimitris Hristofyas ile yapılan röportajdı. Rumcası iyi olan ve o günlerde şiddetle barış ve çözüm diyen İbrahim Miharbi de bu röportajı çevirmişti. 
Dün elinde Türk bayrağı ile gördüm İbrahim Miharbi’yi. Vay be dedim nereden nereye. Birçokları gibi artık onun da görüşleri ve fikirleri başka. O’nun da sabrı tükenmiş ve tek umut olan Türkiye’yi görmüş ve eline bayrağını almış.

Rakamlar ve seçim
Geçtiğimiz günlerde Diyalog TV’de sevgili dostum Lefkoşa UBP İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu ile bir program gerçekleştirdik. Program sırasında Gardiyanoğlu hayli iddialı rakamlar koydu önümüze. Öyle ki bu rakamlar son seçimlerde birçok partinin ülke genelinde aldığı oy oranından bile fazla.
Şöyle ki;
UBP Lefkoşa ilçe Yönetimi 13 üyeden oluşuyor.
UBP Lefkoşa ilçesi üye sayısı 3 bin 528 kişi.
UBP Lefkoşa ilçesi yeni üye (MYK’dan onay bekliyor) 578 kişi 
UBP Lefkoşa İlçesinde 47 örgüt var. Bir örgüt başkanı ve 10 üyeden oluşuyor. Her örgüt ve 11 kişilik kadın ve gençlik kolları da var. Yani 11*3= 33. Bir örgütte görevli olan kişi sayısı. 47*33= Bin 551 kişi
UBP Lefkoşa ilçesinin 213 sandıkta 4 kişilik görevlisi var: 213*4=852 kişi toplamda görevli.
Ve tüm bu rakamlar içinde en dikkatimi çeken istatistiki bilgi; UBP Lefkoşa ilçesi üye sayısı 3 bin 528 kişinin yaş ortalamasına bakıldığında 18-35 yaş arası olan üye sayısı yüzde 42 civarında. 
Kısacası daha seçime girmeden UBP’nin üyesi ve görevlendirdiği kişi sayısı 6 bin 500 kişiye yaklaşmış durumda. Sevgili Sadık Garidiyanoğlu paylaştı bu bilgileri bizle, bizde derleyip toparladık sizin için. 

Bu paralar nereye gitti?
“Necdet Osam Hoca önemli bir görüşme için bana bu belgeyi vermişti. Ben de bu belgeyi önemli kişilere takdim etmiştim. 2016 yılı Şubat ayında DAÜ +61 Trilyon artıdaydı. Necdet Osam Hoca Yenidüzen’e verdiği röportajda “DAÜ +21 trilyon artı” dedi. 
Şimdi Necdet Osam Hoca size soruyorum; “Bu 14 ay içinde 40 trilyon para nereye gitti?” Bu paralar nereye harcandı? Ben, şeffaf bir Rektör olacağım diye söz vermiştiniz. Haydi, saygıdeğer hoca bu paralarının nereye gittiğini teker teker açıkla.” 
Armağan Boyraz

MESAJLAR
Dr. Özdemir BEROVA: Kıbrıs Türkü'nün en eski ortaokulu olan Bayraktar Ortaokulu’nun yeni binası, bugün düzenlenecek törenle hizmete girecekmiş. Birde şu meslek kampüsünü yaparsanız tamamdır bu iş. 
Kemal DÜRÜST: Bugün Lapta ve Alsancak bölgesinde bir takım ziyaretler yapacakmışsınız. Dünden bölgede adeta alarm verildi ve herkes sizi bekliyor olacak bugün. Bölgeden birileri yanınızda olunca işler değişiyor demek ki. 
Ersin TATAR: Kısa bir hesap yaptık bugün, günde ortalama 10 ile 30 arası faklı kişi ile resim atıyorsunuz sosyal medya hesabınıza. Bu da yılda 3 bin 660 ila 11 bin civarında. Ve son 10 yıldır da yollardasınız demek ki ülkenin 3’te birinin resmi sizin hesapta var sosyal medyada. 
Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Girne’den aday olmak için artık bu hafta nihai kararınızı verecekmişsiniz. Hadi hayırlısı olsun diyelim şimdiden. 
Salih KAYIM: Merkezi cezaevi ihalesini sizin kazanmanıza rağmen ihaleyi alan eski şirket bir türlü size devretmiyormuş. Bu şirketin adı son günlerde başka şeylerle de anılmaya başlandı. 
Ziya ÖZTÜRKLER: Güzellik yarışması ve burs ile hiç alakanızın olmamasına rağmen sizi adres göstermelerine sadece gülmüşsünüz. En iyisini yapmışsınız. 
Raif ÖRTUNÇ: Dün bir parkta torununuzu sallarken görülmüşsünüz. Bu hayatta en güzel şey bu olsa gerek demi. Gerçek ve karşılıksız sevgi. 
Seniha KANATLI: Yakında düğün dernek kuracakmışsınız ve bu yüzden de ajansınızı kapatmışsınız. Hayırlı ve uğurlu olsun şimdiden, davetiyemizi de unutmayın. 
Özlem Uzun SEFER: BRT’den Milli Eğitim Bakanlığına Basın danışmanı olarak atanmanızın daha mürekkebi kurumadan bu sefer de Başbakanlığa atanmışsınız. Başarılar diliyoruz. 
Ahmet LATİF: Dün bir cenazeye önce çiçek gönderdiniz ardından da cenaze evinin önünde alkol aldınız yöndeki iddialar köyü fena halde karıştırmış durumda. Bakalım ne çıkacak bu işin sonunda. 
Serhat ÖZÇELİK: Dün akşam Kaymaklı UBP örgütünün şeref konuğuydunuz. Tavşan mı vardı sofrada yoksa mangal mı? 
Mustafa TAŞ: Beşiktaş’ın şampiyonluğu için kutlama programı hazırlamışsınız. Bu arada Lefkoşa’da BJK bayrakları da asılmaya başlanmış. 
Mehmet TATAR: GAÜ-Çetinkaya yönetiminden istifanız sonrası kulüp karıştı. Hele başkan Asım Vehbi yeni yönetim kurulunun ilk toplantısında şok oldu ve böyle bir şeyi beklemiyordu. 
Tahsin MERTEKÇİ: TKP’den adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Bakalım bu sefer meclisin kapısını zorlayabilecek misiniz? Sadece bölgeden değil Girne’den de çok ciddi oy alacağınız konuşuluyor. 
Dr. Ferhat ERİŞİR: Dün çok eski bir dostunuz ile bir medya patronuna ziyarete gitmişsiniz. Demek ki vekillik öncesi ziyaretleri hızlandırdınız. 
Tevfik AYTEKİN: Yaz geldi ve her yazın sonrası bahardır. Orman işi ne alemde? Bu sonbaharda ağaçları ekebilecek miyiz? 

GÜNÜN SÖZÜ
"Üyemiz olan 555 firmadan kamu ihalelerine ilgi duyan yalnızca 15 firma kalmıştır. Geriye kalan 540 firma kamu ihalelerine ilgi duymamakta ve sadece kendi özel işlerine yoğunlaşmaktadır. Gerek ödemelerde gerekse kontrollük hizmetlerinde yaşanan hantallık herkesi bıktırmış durumdadır. Devletin teknik daireleri çökmüş durumdadır.”  
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer
YORUM EKLE

banner608

banner474