banner564

Hangisine inanalım

Mustafa Akıncı ile Hüseyin Angolemli aynı kuşağın ve aynı düşüncenin siyasetçileri. Dün Meclis’te görüşülen Taşınmaz Mal vergilerine ilişkin yasa hakkında TDP Milletvekili Angolemli, Meclis kürsüsünden "kan çıkacak" diyerek, vatandaşlara emlak vergilerini ödememe çağrısı yaptı. 
Oysa daha birkaç ay öncesine kadar oy istediği ve sonuna kadar desteklediği Cumhurbaşkanı Akıncı, Mayıs 2020'de açıkladığı raporda; Kamu gelirlerinin daha etkin bir şekilde toplanması ve bu yapılırken yükün mümkün olduğunca düşük gelirlilerden yüksek gelirlilere kaydırılması ve üretken olmayan atıl varlıkların üzerindeki vergilerin artırılması iki ana prensip olduğu anımsatılarak KDV, gümrük, gelir, emlak ve kurumlar vergilerine ilişkin iyileştirmeler önermişti.
Şimdi insan sormadan elde edemiyor, eğer Akıncı bugün Cumhurbaşkanı seçilmiş olsa idi ve yine aynı yasa Meclise gelmiş olsa idi TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli yine Meclis’ten bu çağrıyı yapacak mıydı? 
Aynı konuyla ilgili olarak Devrim Barçın dostumuz da dün bir paylaşımda bulundu. Konu ile ilgili olduğu için onu da burada sizlerle paylaşıyoruz.
“Meclis’te, Anayasaya aykırı bir şekilde emlak vergisi oranlarını artıran Yasa Gücünde Kararnamelerin mimarı aynı şekilde banka ve sigorta işlemleri vergisi ile özel iletişim hizmetleri vergisi yükümlülerinin geçici vergi yükümlüsü olarak belirlenmesini sağlayan yasa gücünde kararname ile kooperatiflerin vergi yükünü %15 artıran ve her türlü maaş, ücret ve maaş nitelikli ödeme veya katkılar ile emekli maaşlarından yapılacak olan kesintiler hakkında yasa gücünde kararname ile gerçek kişilerin ödediği gelir vergisi oranlarını artıran ve hala daha yasalaşmayıp yürürlükte olan kararnameleri çıkaran Halkın Partisi'dir.
O dönem çok söyledik yapmayın, bunlar yasa ister aksi durumda Anayasaya aykırı olur diye ama dinlemediler şimdi ise Meclis'te yasa gücünde kararname ile vergi artışı yapılamaz, Anayasaya aykırıdır diye konuşma yapıyorlar. Keşke Hükümet’te iken de Anayasaya uysaydınız Sayın Halkın Partili vekiller. Anladınız mı siyasete neden güven azalıyor !!!” 

Piyangolar devreye girsin
Yılbaşından bu yana gündemde önemli bir yer tutan AB aşıları dün nihayet Sağlık Bakanlığına düzenlenen tören ile teslim edildi. 
1 kolinin içinde 1080 dozluk Coronavirüs aşısını taşıyan kutu için tören düzenlendi.
Bu anı ölümsüzleştirmek isteyen basın mensupları da bu törendeki yerlerini aldı. Gerçi o kutunun içinden gelen aşılar sadece bu töreni izleyen basın mensuplarına ve ailelerine yapılsa herhalde başkası için kalmaz.
Aşıların Sağlık Bakanlığına teslim edilmesi ile birlikte şimdi başka bir sorun ortaya çıktı. O da bu aşıları kimlerin olacağı sorusunda saklı. Dünden bu yana görüştüğümüz herkes bu aşıların kime nasıl yapılacağını bilmiyor olması, bu konunun ilerleyen günlerde daha karmaşık bir hal alacağını düşündürüyor.
Dün bu konuda bir arkadaşımız güzel bir fikir ortaya attı, 1080 dozluk Coronavirüs aşısı için Milli Piyango Dairesi devreye girsin ve çekiliş ile bu kişiler belirlensin. Öte hali karmaşadan başka bir şey olmayacağı kesin gibi.

Tek seferde
İki haftadır seçilemeyen Meclis başkanı, dün ilk oturumda 26 sayısını bularak seçildi. Buna göre 48 milletvekilinin katıldığı (Ersin Tatar ve Hüseyin Özgürgün hariç) genel kuruldaki oylamada; 26 kabul oyuna karşın 20 ret oyu ve 2 çekimser oy ile UBP İskele Milletvekili Önder Sennaroğlu Meclis başkanı seçildi.
Meclis Başkanlığı’na tek aday olan UBP Milletvekili Önder Sennaroğlu seçilmesinin ardından, Meclis Başkan Yardımcısı ise tek aday olarak gösterilen CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan seçildi. Candan, 30 kabul, 15 ret, 1 çekimser ve 2 boş oy alarak, Meclis Başkan Yardımcısı oldu.
Ülkemize hayırlı olsun.

MESAJLAR:
Ersan SANER: Meclis Başkanı krizi de geride kaldığına göre sırada UBP Genel Sekreteri seçimi var. Bakalım bu konuda nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz? 

Tufan ERHÜRMAN: “İki devletli çözüm” konusunda dün Meclis’te söyledikleriniz bizde biraz kafa karışıklığına neden oldu. Bu konuda çok değil ama ne olduğunun anlaşılabilmesi adına bir açıklama daha yapar mısınız? 

Cemal ÖZYİĞİT: Dün Meclis’te sözünü ettiğiniz konularda Avrupa Birliği’nin çok da ısrarlı olduğunu söylemek açıkçası pek de mümkün değil. Öyle olsa 50 kereye o verdiğiniz isimler dışarı çıkardı.

Önder SENNAROĞLU: Meclis Başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Demek ki neymiş zorla güzellik olmuyormuş. İlk oturumdan da Meclis başkanı pek ala seçilebiliyormuş. 

Armağan CANDAN: Sizin de Meclis başkan yardımcılığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Herhalde yaşça bugüne kadar bu makama seçilen en genç vekilsiniz. 

Hüseyin ANGOLEMLİ: Sadece siz değil, 4’lü hükümet döneminde bu yasaya sahip çıkan ve sonraki hükümet döneminde de bu yasayı destekleyen bir parti olduğunu unutmamak gerekiyor. 

Zeki ÇELER: Dün Meclis başkanıydı, divanıydı, katibiydi pek çok kişi seçildi. Ee sizi niye seçmediler anlamadık, neyse belki bu sefere Meclis’teki görevlere siz de aday olursunuz. 

Selin CANDEMİR: İş dünyası dergisini aldık ve bir çırpıda okuduk. Maşallah pek güzel bir dergi olmuş ve gerçekten de iş dünyasında bir yılda olup bitenleri bize hatırlattı. Emeği geçenleri kutluyoruz.

Çelebi ILIK: Sekreter karantinada diğerleri de izinde olunca bakanlıktaki telefonlara da siz bakmaya başlamışsınız. Valla tek başınıza tek kişilik ordu gibisiniz. 

Nidai SALİŞ: İlk seçimlerde sandığı boykot etmek için çalışmalara başlamışsınız. Ama bize geliyor ki siz bu boykot işinde başarılı olmayacaksınız hatta sandığa ilk gidenlerden olacak gibisiniz. 

Burhan CANBAZ: Son klip, bu iş oldu dedirttirecek cinsten olmuş. Hem şarkı hem şiir tam oturmuş. Eh artık sizi bundan sonra yarışmalarda falan mı göreceğiz? 

Olcay KIRAÇ: Ülkemizde çekimleri başlayan ve başrolünde de Ahmet Kural’ın oynadığı bir dizide size de rol verilmiş diye duyduk. Desenize artık Yeşilcam’daki aktörler arasına siz de giriyorsunuz.

Abdurrahman ALBAYRAK: Yılbaşına hayli şanslı girmişsiniz. Hadi inşallah da devamı gelsin. Zira geride bıraktığımız yıl o kadar şanssız bir yıldı ki bu onu aratmasın yeter.

Levent KUTAY: Yaza daha büyük bir motor ile girmek için şimdiden motor satan galerileri gezmeye ve bu konuda bilgiler almaya başlamışsınız. Anlaşılan bu yaz büyük bir motor üzerinde göreceğiz sizi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Insanoğlunun en büyük zaafı haddini bilmemesidir ne çıkacak neyi çıkaracak ne zaman çıkaracak nasıl çıkaracak neyin peşindesiniz devlete isyana teşvik mi ayaklanma çağırısı mi milletvekili dokunulmazlığının fikir özgürlüğünün ağzınıza gelen her şeyi söylemek olduğunu mu zannediyorsunuz

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Kimin kanı çıkacak neyin kanı çıkacak hodri meydan buyrun meydana

banner608

banner473