banner564

Harmancı’dan Barış Pınarı Harekatı’na destek…

İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin davetlisi olarak KKTC'den İstanbul'a giden belediye başkanları, Barış Pınarı Harekatı'na destek açıklamasında bulunmuşlar.
Dün ajanslarda geçilen haberdi bu. Aslında bu tip haberlerin sadece başlığına bakarım. Çünkü içeriği konusunda zaten kafamda bir düşünce oluşur, yılların tecrübesi diyelim buna da.
Ama dünkü haberde KKTC Belediye Başkanları Barış Pınarı Harekâtı’na destek açıklamasında bulunmuşlardır” ifadesini görünce “Kimmiş bu belediye başkanları” diye meraklandım.
Öyle ya, devletimizin başı “Kan dökülmesin, diyalog kurulsun” diye buyurmuşlardı daha birkaç gün önce…
Kimdi bu belediye başkanları? “Diyalog yerine kan dökülmesine destek çıkan” diye hemen haberin devamını okumaya başladım. Meğerse 18 belediye başkanı bu geziye iştirak etmiş. İçişlerinde Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da var. 
Hani şu Akıncı’ya ilk desteği atan belediye başkanı. İyi de nasıl olurda Lefkoşa’da Akıncı’ya destek atan Mehmet Harmancı, İstanbul’da başka konuşur?
Allah’ı var gazetecilere açıklama yapmış, Harmancı’nın ağzından destek lafı göremedim gelen haber metninde. Ama basına gönderilen haberin başlığı “KKTC belediye başkanlarından Barış Pınarı Harekatı’na destek…” 
Yani Harmancı da desteklemiş bu habere göre; Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’nı. Ne diyelim, hayırlı olur inşallah. Belki de İstanbul’un havası iyi gelmiştir Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’ya. 

Girne Esnaf ve İş Adamları Kardeşlik Grubu
Sayın Alihan Pehlivan; bizler Girne’de iş yapan iş adamları ve esnafları olarak halen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin aşağıdaki açıklamayı yapmak istiyoruz. Sayfanızda yer verirseniz çok seviniriz.
“Yıllardır Türkiye Cumhuriyeti topraklarında gözü olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının can ve mal emniyetini tehdit eden PKK/YPG terör örgütüne darbe vurmak için Türkiye Cumhuriyeti tarafından başlatılan BARIŞ PINARI operasyonunu destekliyor ve Türkiye Cumhuriyeti’ne kayıtsız-şartsız bağlılığımızı bildiririz.
Allah ordumuzun yar ve yardımcısı olsun, bu yolda muzaffer kılsın...”

Patates 
Geçen yıl altın fiyatları ile yarışıyordu Kıbrıs patatesi. Diyalog Gazetesi bu durumu merak edip araştırmış ve şöyle bir sonucu bulup, ön sayfadan okuyucusu ile paylaşmıştı.
Rumlar ucuza Türk tarafından patatesi satın almış, burada patates kalmayınca da fiyatlar katlanmıştı. Fiyatların aşırı arttığını gören Kıbrıslı Türkler de Rum marketlerinden kendi patatesimizi Euro ödeyerek geri almıştı.
Şimdi benzer bir durumun yeniden yaşanacağına dair güçlü haberler geliyor. Patatesimizi Rumlar alıyor, yarın piyasada patates kalmayacak ve yine gidip Rum marketlerinden patates satın almak zorunda kalacağız. 
 
Ayrı kutu
“The North” 
Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş’ın yürütmüş olduğu sosyal sorumluluk projeleri kapsamında; Merit Sanat Günleri’nin 3. etkinliği 19 Ekim Cumartesi Merit Royal Otel’de, Fotoğraf Sanatçısı Haktan Okumuşoğlu’nun ilk kişisel sergisi ile gerçekleştirilecek. 
Cumartesi saat 19.00’da gerçekleşecek bu sergide birbirinden güzel resim çalışmaları sizi bekliyor. Sanatseverleri hafta sonu bu etkinliğe bekliyoruz. 

MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Valla reklamın iyisi kötüsü olmaz diye boşuna dememiş eskiler. Daha bir ay önce Türkiye’de kimse adınızı bile bilmiyordu. Şimdi herkes adınızı biliyor, işin bir de bu yönüne bakın. 

Mehmet HARMANCI: Rus ve Avrupa emperyalizminin dağıttığı bir ülkeden bahsediyoruz Suriye'yi konuşurken. Amerika’nın adını ağzınıza bile almıyorsunuz. Ne iş? 

Dursun OĞUZ: Son günlerde dişleri yenileme çalışmalarına girmişsiniz. Hayırdır kimi ısıracaksınız? İşin şakası bir yana diş ağrısı kamyon çarpmasına denk gelir derler. Çok geçmiş olsun. 

Ercan TURHAN: Talihsiz bir kaza sonucu başından yaralanan Erkay Yıldız’ın sağlığına kavuşabilmesi için Casino İşletmecileri Birliği olarak destek kararı almışsınız. Bu tip sosyal sorumluluk projelerine destek vermeniz son derece memnuniyet verici. 

Ersin TATAR: UBP’nin 44. yaş günü için hazırlanan videosu paylaşım ve izlenme rekorları kırıyormuş. 5 dakikada 44 yıllık UBP ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. 

Züleyha KARAMAN: Sosyal medyayı özellikle de Facebook’u daha az kullanmaya başlamışsınız. Valla biz de bu aralar girmemeye çalışıyoruz. Zira insanın asapları bozuluyor yazılanları görünce. 

Cemal REDİF: Cypfruvex’e geri döndükten sonra yeniden kurumun ayağa kaldırılabilmesi adına önemli bir yol haritası hazırlamışsınız. Eldeki konsantrenin satılması için özellikle yurt dışı piyasalarda pazar arayışlarına başlamışsınız. 

Ahmet CENNETOĞLU: Cumartesi günü tavla maçlarına devam ediyor musunuz? Uzun zamandır gelemedik, malum bu aralar çok sık yurt dışı yaptık. Gelecek haftalarda yine hafta sonu yurt dışında olacağım, ama bu cumartesi sizin mekana mutlaka uğrayacağız. 

Arif KORUOĞLU: Artık emeklilik için son hazırlıkları yapıyormuşsunuz. Bakalım emekli olduktan sonra kendinize nasıl bir meşgale bulacaksınız? Tavla iyi bir uğraş olabilir. 

Yudum MİŞON: Geçen gece UBP’nin yaş günü kutlamalarında bir ismi görünce hayli şaşırmışsınız. Oysa bu ülke siyasetinde biz neleri gördük de şaşırmadık. Siz de alışsanız fena olmaz. 

Kamil KANLI: Çok yakında Kamsel Güzellik Merkezi’nin yeni binası açılacakmış. Yeni binada hem yeni bölümler hem de son teknoloji ürünü aletler kullanılacakmış. Şimdiden hayırlı olsun. 

Fehmi GÜRDALLI: TAK olarak Medya Etik Deklarasyonuna imza koymuşsunuz. Zaten TAK’ın bu tür konularda ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. TAK olmazsa günlük çıkan gazetelerin 2-3 tanesi hariç hiç biri yayınlanmaz. 

Yüksel ÇELEBİ: Taşkent Özkarşıyalı Sokak sakinlerinden size mesaj var. Birkaç kez kapınıza gelmişler ama kendilerini dinleme zahmetine girmemişsiniz. Önümüz kış, bu insanların mağduriyetini giderin bir zahmet.

YORUM EKLE

banner471

banner473