banner564

Hatanın bedeli

Gençlik Gücü ligde kalma adına, GAÜ Çetinkaya ise zirve yarışında iddialı konumunu sürdürmek için galip gelmek zorundaydı. 
Karşılaşmayı ele aldığımızda galibiyeti daha fazla isteyen taraf Gençlik Gücü'ydü. Rakiplerinden daha fazla mücadele ettiler ve daha hırslı bir oyun ortaya koydular. GAÜ Çetinkaya'da ise maçın başından itibaren kalelerinde golü de görmelerine rağmen nasıl olmasa kazanır havası vardı. 
Kazanmaya yaklaştılar da ancak ileri uçta Herman, Eko ve Faye oldukça formsuzdu. Herman takımının beraberlik golünü atmasına rağmen penaltı da dahil kaçırdığı pozisyonlara bir de ikinci yarıda oyuna giren Esin'in kaçırdıkları eklenince galibiyet de pozisyonlarla beraber elden kaçmış oldu. GAÜ Çetinkaya bu kadar pozisyona girmesine rağmen futbol olarak kötüydü. Bu oyun asla şampiyonluğa yetmez. Eksik futbolcularını çok aradılar. Gençlik Gücü galip gelmesine rağmen oyun olarak iyi bir izlenim vermedi. Gençlik Gücü savunması çok kırılgan bir yapı sergiledi. GAÜ Çetinkaya kötü oyununa rağmen bu savunma karşısında net pozisyonlar bulmayı başardı. Gençlik Gücü son dakikada GAÜ Çetinkaya kalecisi Cenk'in büyük hatasını affetmedi ve Debola ile bu hatanın bedelini rakibine ödetti. Debola akıl dolu bir vuruşla takımını galibiyete taşıdı.
Gençlik Gücü ihtiyacı olan puanı almayı başardı. Debola ileride çok mücadele etti. Özcan ve kaleci Çağatay  da takımın iyileri arasındaydı.
GAÜ Çetinkaya harcadığı pozisyonların bedelini ödedi. Takım olarak kötüydüler. İlerleyen haftalarda aynı oyun devam ederse zirve yarışından uzaklaşırlar.
Karşılaşmanın hakemi Timur Ercan Bodi'nin verdiği penaltı ve endirekt serbest vuruş kararları doğruydu. Ancak yardımcısı Özal Çağlayan'ın hatasıyla verilen ofsayt sonucunda kesilen Gençlik Gücü atağı ve Gençlik Gücü savunmasında Tayfun'un topa elle müdahalesinde verdiği korner kararıyla es geçtiği penaltı kendisi ve ekibi adına günün yanlışlarını oluşturdu.
YORUM EKLE

banner608

banner473