banner564

Hayati Puanlar

 K-PET Süper Lig’de istediği sonuçlar alamayan iki ekip Esentepe ve Gençler Birliği, Erdal Barut Stadyum’unda karşılaştı. 

Belki de kendileri adına şu ana kadar en önemli maçtı.  Seyir zevki yüksek, oyun temposu akıcı ve bol heyecanlı mücadelede kazanan konuk ekip İskele oldu. İlk yarıda Mahmut’la öne geçen ev sahibi, öndeyken yememesi gereken bir golle soyunma odasına girdi ve bu gol ciddi moral bozukluğu yarattı.
İkinci yarıda Tacettin’in usta frikiklerine çare bulunamamasından dolayı iki farklı geriye düşen Esentepe, farkı 1’e indirdikten sonra çok uğraştı ancak beklediği golü bulamayınca sahadan mağlup ayrıldı. İlk 3 haftada 4 puan aldıktan sonra geriye kalan 13 haftada sadece 3 puan alınması takımı düşme potasındaki en güçlü adaylarından biri yapıyor. 
Takımın transfere ihtiyaç duyduğunu söylemek yanlış olmayacak. Ancak bundan daha da önemlisi takımın bir şekilde ayağa kalkıp kenetlenmesi lazım, aksi takdirde trenin kaçma olasılığı yüksek gözüküyor. Geçen sezon ortasına kadar flaş bir görüntü sergileyen İskele ise devre arasında önemli oyuncuların takımdan ayrılmasından sonra bir bocalama dönemi yaşamış ve yeniden yapılanmak zorunda kalmıştır. 
Bu sezona da pek istediği gibi başlanılmadı. Esentepe deplasmanına gelirken 8 puanı bulunan İskele, bu hayati karşılaşmadan 3 puanla dönerek devreye moralli girmiş oldu. İbrahim ve Tacettin Köse ikilisinin sürüklediği hücum hattı üzerine düşeni yaptı. Savunmada Hasan’ın oyun kurma yeteneğiyle geriden sağlıklı çıkan konuk ekip, oyunu geniş alana yayarak etkili oldu. Rakibin kendilerine tanıdığı duran top imkanlarınıda iyi kullanan İskele, 2 farklı üstünlüğü eline geçirince rahatladı ancak yediği golden sonra 10 dakikalık dönemde çok sıkıntı çekti ve şansı yanında olmasaydı puan kaybedebilirdi.  
Maçın orta hakemi Utku Hamamcıoğlu sorunlu pozisyonu çok bir maç yönetti. Birkaç pozisyonun tartışmaya açık olduğunu söyleyebilirim. 

YORUM EKLE

banner608

banner474