banner564

Haydi bunlar için de hesap sorun?

Bir uçak geldi diye birleri hesap soracak ve kahraman olup rüyalarında gördüğü Saray’a seçilip Cumhurbaşkanı olacak. 
Peki, bugüne kadar neler neler yapıldı da hiç birinden hesap soran oldu mu? Bırakın hellim hırsızlarını, KTHY’yi batıranları veya KIB-TEK’te yaşanan yolsuzlukları.
Veya GSM ihalesini peşkeş çekenleri, AKSA’ya imtiyazlı izin verenleri, Devlet Laboratuvarını yakanları, İlaç Eczacılık Dairesini soyanları falan da boş geçin. Ben bugün size bu ülkeye yatırım için gelip kaçanları yazayım da siz ona bir bakın.
Karpaz Gate Marina: Yapımı yılan hikâyesine döndü, büyük bir marina ve otel yapılacaktı. Devlet gümrükçü koymadığı için uluslararası bir marina olmadı. Belediye ile yaşadığı sorunlar, başka başka sıkıntılar yüzünden gün yüzü görmedi yatırımcısı.
Alarko Turizm Yatırımları: Karpaz Gate Marina’dan hemen sonra Yeni Erenköy’de güzel bir arazi üzerine otel yapacaktı. Çıkarılmayan zorluk kalmadı, Yeni Erenköy mezarlığını şirkete kiraladıkları arazinin içinden verip yıllarca mezarlığın kirasını aldı bu devlet ve onun üstün akıllı bürokratları. Hala daha KKTC’de bir kurum çıkıp teşvik bedelini hesaplayamadığı için öylece bekliyor.
Bafra bölgesi: Turizm amaçlı 13 parselin ayrıldığı ve “Alanya modeli” düşünülen Bafra bölgesinde sadece dört otel yapılabildi yıllar geçmesine rağmen. Kaya Artemis, Nuh’un Gemisi, Limak, Concorde… Gidin sorun sahiplerine hepsi bin pişman. Bir arıtma sorununu bile yıllardır çözemedik bölgede. Diğer sorunları yazmıyorum bile. 
İskele bölgesi: Ali Özmen Safa’nın büyük yatırımlar yaptığı bölgede Ada’nın en büyük karkas betonu duruyor. Onun dışında 3-4 tane butik otel var. Boğaz Hotel, Harnup ambarının yanındaki otel. Hepsi de kapalı. 
Anfora AVM, Big Old Bazaar gibi büyük umutlarla yapılan alış-veriş merkezleri de sahipsiz kaldı, yatırımcıları ya ülkeyi terk etti ya da oradan dükkan alanlar ortada kaldı.
Esentepe-Karpaz arası: Çıkın Girne’den Esentepe’den Dipkarpaz’a kadar yolun sağında solunda onlarca yarım kalmış inşaat göreceksiniz. Kimisi yarım kalmış site, kimisi yarım kalmış villa. Yüzlerce var. 
Girne bölgesi: Girne’de son birkaç senede yarım kalanlar tamamlandı gibi. Ama hala pek çok inşaat yarım kaldı, pek çok tesis tamamlanmadı. İngilizlerin yaşadığı onlarca mağduriyet var.
Alsancak ve Mare Monte: Alsancak Bölgesinde Merit Grubu’nun ciddi yatırımları var. Ama bu devlet yıllardır kirasını tıkır tıkır aldığı Mare Monte’de çivi çakılmasına müsaade etmiyor. Ama kirayı tıkır takır alıyor yatırımcısından.
Lapta bölgesi: Neredeyse tüm oteller boş, kimisi çalışıyor, kimisi satılıkta bekliyor.
Güzelyurt-Lefke: Akdeniz bölgesinde, Gaziveren’da pek çok yerde yarım kalan yatırımları görmek mümkün. Lefke’de pek çok yurt yapıldı ama yarım kalan onca yatırım var daha. 
Son olarak İskele- Yeniboğaziçi ve Gazimağusa Emirnamesi yüzünden ne kadar kayıp var ekonomimizde. Kaç yatırımcının aldığı arsa, patates tarlasına döndü. Hem de HP’li İçişleri Bakanı döneminde. 

Acun’u da kaçırmıştık hesap soran oldu mu?
Hesap sorma meraklılarının hükümette olduğu dönem. İktidarda da 4’lü koalisyon hükümeti var. Milyonlarca izleyicisi ve takipçisi olan Acun Ilıcalı ve Survivor ekibi KKTC’ye geldi. 
Onlarca tır malzeme, yüzlerce çalışan, onların konaklaması, yemesi içmesi falan filan. 
Acun için Brezilya’dan özel bir et getirmişler. Adam zengin ve ünlü, etini de beraberinde getirmiş pişirip yiyecek. Vermediler oğlum iki parça eti de adam yesin.
Küstü Acun, bir daha da gelmedi, gelmeyecek. 
Hadi hesap sorsanıza nasıl olurda böylesine büyük bir reklamı kendi elimizin tersi ile ettik. Milyon dolarlık reklamı kaçırdık. Hadi hesabını sorsanıza. 
 
İşte yeni kabine ve sarı öküz 
Hükümette bir yeni kabine değişimi olacak anlaşılan. Birden çok ismin değişeceğini biliyoruz. Ama dünkü meclisteki o görüntü sonrası zaten benim için bitmiştir. 
Aytaç Çaluda, Hüseyin Özgürgün ve son olarak da Ünal Üstel. Bu iş Sarı öküz hikâyesine döndü UBP için. HP meclise girdiği üç senede üç UBP’liyi yedi bile. 
Hükümet biraz daha devam ederse zaten UBP’de birileri kalmayacak bu gidişle. O yüzden kimin ne bakanı olduğu bu saatten sonra beni çok da ilgilendirmiyor UBP’de. 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Bugün siyasi partilerle görüşüp Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasını isteyeceksiniz ama hiçbir başkan bu duruma yanaşmayacak gibi gözüküyor. Gene de iyi bir deneme. 

Mustafa DEVECİ: Gümrük memurunuz Fatih Öztürk dostumuzun görev başında hayata gözlerini yumması hepimizi ziyadesi ile üzdü. Tüm gümrük camiasının ve ailesinin başı sağ olsun diyoruz. 

Akın MANGA: Dün sendika üst yönetimi ile bir araya gelip bazı eylemleri konuşmaya başladığınızı öğrendik. Anlaşılan ilerleyen günlerde sokağa ineceksiniz gibi. 

Ali YELTEKİN: Size yakın hükümet döneminde bunları yaşıyorsanız vay halinize diyelim ve çok ama çok geçmiş olsun diyelim. Valla artık biz de ne diyeceğimizi inanın bilemiyoruz bazı konularda. 

Arslan BIÇAKLI: Gündüz eylem yaptıktan sonra akşam Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı ile yemek yemişsiniz. Havuz başında neler neler konuşuldu dün gece? 

Yunus CAHAN: Yeni işyerinizi Lefkoşa’dan Girne’ye taşımışsınız ve önümüzdeki günlerde bir açılış yapıp yeni ofisinizi kamuoyu ile tanıştıracakmışsınız. Hayırlara vesile olsun yeni yeriniz. 

İbrahim ÇAKIRDAĞ: Hocam resmen memleketin çivisi çıktı, yıllardır memleketi yakından takip ediyorsunuz da hiç bu kadar çivisinin çıktığı olmuş muydu geçmiş yıllarda? 

Gencay EROĞLU: KIB-TEK sizin bahçedeki ağacın dallarını budamak yerine resmen ağacınızı kökten kesmeye gitmiş. Bu konuda nasıl bir yol izleyeceksiniz, sorumluları şikâyet edecek misiniz? 

Ali ÖĞDÜ: Mehmetçik Belediye başkan adaylığı için şimdiden yollara düştüğünüz söyleniyor. Ve geçen defaki aksaklıkların yaşanmaması adına bu sefer işi hayli sıkı tutuyormuşsunuz. 

Biray HAMZAOĞULLARI: Dün aniden anjiyo olmaya karar verince ve aile yakınlarına da haber vermeyince aile yakınları hayli telaşlanmışlar haberi basından öğrenince. Neyse çok geçmiş olsun. 

Mehmet ÖZSEZER: Yeni bir otobüs işletmecileri birliği için düğmeye basmışsınız ve Ada’nın pek çok yerinden dostunuz yeni kurulacak birlik için size destek sözü vermişler. 

Ersin TATAR: Kabine değişikliği konusunda son sözü bugün söyleyecekmişsiniz ve bazı isimleri yeni isimler ile değiştirecekmişsiniz. Ne diyelim hayırlara vesile olur inşallah. 

Kudret ÖZERSAY: Başbakanın sizin kanattan da değişim yapılsın önerisine sıcak bakmamışsınız. Bizce de sakın sıcak bakmayın, böyle aynen devam etmek en iyisi. Doğru yoldasınız. 

Mustafa AKTUĞ: Neşet Koçkar da marina yapmaktan vazgeçince elinizde yatırımcı kalmadı. İlk günler basında epeyce sesiniz çıkıyordu, şimdi bir şey söyleyecek misiniz?

YORUM EKLE
YORUMLAR
galip
galip - 4 yıl Önce

kktc out karadağ (montenegro) in.

banner608

banner473