banner564

Hazinede gelirler artıyor 

Dünkü Diyalog gazetesinin manşetinden sonra Maliye Bakanlığı’nın gelir gider tablosuna şöyle bir baktık. Buna göre; KKTC Maliye Bakanlığı’nın gelirleri aylara göre şöyle; 
Ocak: 683 milyon TL
Şubat: 583 milyon TL
Mart: 381 milyon TL
Nisan: 388 milyon TL
Mayıs: 553 milyon TL
Haziran: 534 milyon TL 
Aslında rakamlar hiç de fena değil. Türkiye Cumhuriyeti de yılbaşına kadar hükümete yardım sözü verdi. O zaman bu gelirler ile pek ala pek çok kalan yarım iş tamamlanabilir. 
Yarım kalan yollar, yarım kalan hastaneler başta olmak üzere eğer hükümet önceliklerini iyi hesaplar ve devlet kasasına girecek olan para akışını daha da düzenli ve hızlı hale getirebilirse ekonomik olarak kayıplar çok kısa bir sürede kapanabilir. 
Yeter ki bunu yapma arzusu olsun. Şuan devletin para kazanma arzusu pek yok, zaten bir şekilde iyi bir gelir geliyor. Bunu daha da artırmak niyetinde olursa ve buna uygun adımlar atılabilirse ekonomik olarak geride kalan sürede kaybettiğimiz ivmeyi yeniden yakalamak veya ibreyi yeniden yukarı doğru kaldırmak mümkün gözüküyor. En azından rakamlar bize bunu söylüyor. 
Not: Rakamlar konusunda bilgi ve tecrübesini bizimle paylaşan Mustafa Baturalp ağabeyimize ayrıca teşekkür ederiz. 
 
Kadın 
Siyasette kadın ya da erkek fark etmez, etmemeli de. Cinsiyet üzerinden siyaset yapılmasını hiçbir zaman doğru bulmadım, bulmayacağım da. O yüzden bu yöndeki tartışmalarda kimin haklı kimin haksız olduğundan ziyade benim duruşumu bir kez daha belirtmek istedim. Siyasette tartışma, siyasi argümanlar üzerinden olmalı. Nokta. 

Bir yılda nereden nereye?
Bundan tam bir yıl önce Dipkarpaz özel koruma alanında bulunan iki işletme yıkılmıştı. Yıkım sırasında polis ve işletme sahipleri arasında arbede yaşanmış, 9 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan işletmecilerden bir tanesi Burhan Kalın’dı. 
Burhan Kalın’a Dipkarpaz özel koruma alanında izinsiz yapı yaptığı gerekçesi ile 3 yıl hapis cezası verilmiş, iki ay cezaevinde yattıktan sonra ise cezası istinaf mahkemesince bozulmuştu. Bu arada yıkım işlemini geciktirdiği gerekçesi ile Burhan Kalın’ın çocukluk arkadaşı ve dönemin İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz da "Mahkeme emrine riayet etmemek" suçundan 2 ay hapis cezasına mahkûm edilmişti.
İşte iki isim cezaevinden çıktı, sonrasında dönemin Turizm ve İçişleri Bakanı’nın da girişimleri ile Dipkarpaz’ın girişinde bir turizm bölgesi oluşturuldu ve Kalkınma Bankası’ndan kredi ile bu bölgeye özel ilgi turizmi için yatırım yapılmasına izin verildi. 
Tam bir yılda 7 milyon Türk Lirası harcayan Burhan Kalın “Burhans Hoteli” hizmete soktu. 22 odası, yüzme havuzu ve kendine özel plajı ile şimdilerde Karpaz’da gerçekten iyi bir konaklama noktası olmuş durumda. Otelin kendi mutfağında kahvaltı yaparken bölgenin zenginliklerini sofrada görmek mümkün. Ayrıca alakart restorandı ile de müşterilerine ve konuklarına hizmet sunuyor. 
Bir yıl önce büyük sıkıntılar çeken Burhan Kalın, şimdi bölgeye ve ülkeye çok güzel bir yatırım kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi rezervasyonlarını alan ve neredeyse tüm odalarını rezerve eden Burhans Oteli denemenizi tavsiye ediyoruz. 

MESAJLAR

Hasan MACİLA: Doğum gününüzde Kıbrıs Türk futbolunun efsane takımı Çetinkaya’nın küme düşmesi hiç de hoş olmadı. Ama her şeyde bir hayır varmış. Hayırlı yaşlar diliyoruz. 

Burhan KALIN: Bütün bürokratik engellemelere rağmen çok kısa bir sürede gerçekten güzel bir eser kazandırmışsınız Dipkarpaz’a. Umarız emeklerinizin karşılığını bu sefer alırsınız. 

Ali ÇINAR: Akdeniz Karpaz Üniversitesi YÖK kitapçığındaki yerini almış. Bu güzel haberi kesinlikle kutlamalıyız, hayırlara vesile olsun YÖK’ün aldığı bu karar. 

Ümit ÖZKIRAN: Aslında tam da birikim ve tecrübelerinize ihtiyaç duyulacağı bir dönemde boşta durmanız ülke için büyük bir kayıp olsa diye düşünüyoruz. Gene de her olmayan işte bir hayır varmış derler. 

Coşkun GÜNEŞ: Bir ufak araştırma yaptırdım ve akraba olduğumuz sonucuna ulaştım. Sevgili akrabam en kısa sürede görüşmek ümidi ile. İşin şakası bir yana güle güle harcayın piyango ikramiyesini. 

Mahmut ERDEN: Falınızda büyük bir dinozor çıkmış. Kahve falında dinozor görmek, geçmişte yaşadığınız bazı olayları takıntı hale getirdiğinizi gösteriyormuş. Kurtulun artık bu takıntılardan. 

Yüksel ÇELEBİ: Boğaz bölgesini son bir ayda fareler basmış durumda. İsterseniz bölgeye bir ekip gönderip durumu vatandaşlar ile görüşebilirsiniz. 

Fikri ATAOĞLU: Geçen hafta yapılan telefon görüşmesini nihayet dün deşifre ettiniz. Bakalım bu konuda önümüzdeki hafta nasıl bir hareketlilik olacak. Yeni hafta çok hareketli olacak gibi. 

Serdar DENKTAŞ: HP ile yeniden bir koalisyon hükümetine siz ne diyorsunuz? Bu konuda henüz bir fikir beyan etmediniz. Tekrardan HP ile bir koalisyonda yer alır mısınız? 

Erhan ARIKLI: Herkesin derdi yeni hükümet senaryoları olurken sizin derdiniz 9 Ağustos’ta yapılacak olan YDP kurultayıymış. Özellikle PM’ye çok sayıda başvuru olunca kara kara düşünüyormuşsunuz. 

Zeki ÇELER: Çok uzun bir aradan sonra dün sizi yeniden görmek güzeldi basın önünde. Cemal Hoca’nın işi çıkınca dün dörtlü toplantıda TDP’yi siz temsil etmişsiniz. 

Nazım ÇAVUŞOĞLU: Öğrenci Dostu Ada Projesi’ni bugün kamuoyu ile paylaşacakmışsınız. Tam da tercih döneminde bu projenin paylaşılmasının üniversitelerimize olumlu bir yansıması olacaktır. 

Tolga ATAKAN: Girne-Alsancak yolunun bir an önce tamamlanması için bölgeyi sık sık ziyaret ediyormuşsunuz. Gerçekten yaz bitmeden bu yolu ulaşıma açacaksınız anlaşılan. 

Hüseyin TÜFEKÇİ: 40 derece sıcaklığa rağmen Girne-Alsancak yolunun tamamlanması için büyük bir çaba sarf ediyorsunuz ve yoldaki çalışmaları bizzat yerinde koordine ediyormuşsunuz.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
xyz
xyz - 4 yıl Önce

butun mesele palikarya ab vs bel baglamak onun yerine milli irade ile var gucle calismak ama ne yazikki bunu goremiyoruz

banner471

banner474