banner564

Hedefi için önemli galibiyet

 K-Pet Süper Lig’de ilk yarının son maçlarından biri dün akşam Güzelyurt Üner Berkalp Stadı’nda oynandı. Maçta Binatlı adına az da olsa seyirci varken, G.Birliği taraftarları bu maça hiç ilgi göstermediler.
 Zirve mücadelesi veren her iki takım da bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyordu. Ancak istemekle başarmak çok farklı olaylar.
 Bir gün önce Yenicami’nin kazanmasından sonra Binatlı üst sıralarda kalmak için mutlak kazanmak zorundaydı. Maça da rakibine oranla az da olsa daha iyi balamıştı. Rakip kalede de pozisyonlar yaratmıştı.
 Ancak golü kalesinde gören de kendileri oldu ve penaltı golü ile geriye düştüler. Geriye düşmelerine rağmen gol arayan yine kendileriydi. Bunu da ilk yarının bitimine az bir zaman kala rakip defansın hatasıyla da olsa bularak devreye beraberlikle girdi.
 Yabancı oyuncularından Ebimobowei takımının galibiyetinde önemli rol oynayan futbolcuydu. Evor J.Bello ilk yarıda istediğini yapmasa da attığı 2 golle takımının zirve mücadelesinde olmasını sağladı. Oyundan çıkana kadar Kehinde de çok mücadele etti.
 Defansın sağında oynayan Erencan haftalardır iyi oyununu sürdürüyor. Tecrübeli Erbay da takımının defansında adeta bir sigorta gibiydi.
 Binatlı öne geçtikten sonra orta sahaya Abdullah’ı da alarak daha dirençli duruma geldi.
Son dakikalarda biraz daha dikkatli olsalar skoru daha da artırabilirlerdi.
 G.Birliği son maçta Y.Boğaziçi’ne kendi evinde mağlup olarak büyük bir avantajı yitirmişti. Bu maça da ideal kadroları ile çıkmışlardı. Çünkü kazanıp yukarılardan kopmak istemiyordu. 
 Ancak bu isteklerini maç boyunca iyi yaptılar diyemeyiz. Takım üzerinde Y.Boğaziçi mağlubiyetinin sessizliği gözle görülüyordu.
 Maçta öne geçmelerine rağmen yaptıkları zincirleme hatalarla golü kalesinde gördü. Hem birinci hem de ikinci goldeki hatalar onlara pahalıya mal oldu. Özellikle atağa çıkmak istedikleri dakikalarda çok pas hataları yaptılar. Ertan terübesine rağmen inanılmaz hatalar yaptı.
 Yapılan değişikliklere rağmen oyunlarında bir değişiklik olmadı. Yedikleri ikinci golde rakip oyuncu orta alandan aldığı topla ceza alanlarına kadar girip golü attı. Bir takım hiçbir rakip oyuncuya bu kadar müdahalesiz kalmamalı. Binatlı’nın öne geçmesinden sonra adeta oyundan düştüler ve geride çok fazla boş alan bıraktılar.
 Takım olarak bilhassa ikinci yarıda yaptıkları hataları pahalı ödediler diyebiliriz.
YORUM EKLE

banner608

banner473