banner564

Hedefleri içi yeterli değil

  Girne’de soğuk bir havada oynana maçın özellikle ilk yarısında ve gelen ilk gole kadar her iki takım tarafından ortaya konan oyun en az hava kadar soğuktu.

  Girne H. Evi kazanıp puanını artırmak, Magosa T. Gücü de lider Yenicami’nin olası puan kaybında kazanıp iyi değerlendirmek istiyordu.
  Ancak maçın ilk 10 dakikasında ev sahibi rakibine oranla daha etkiliydi. Maçın başında bir toplarının direkten dönmesi onlar adına şanssızlıktı. Fakat ilerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü rakiplerine verdiler. Yine de pozisyon arayan, bulduklarını değerlendiremeyen de onlardı.
  Rakibine sadece bir kez gol olabilecek pozisyon verdiler. İkinci yarıda belki rakibine gol pozisyonu vermiyordu ancak onlar da rakip alana dahi giremediler. İlerideki oyuncuları Şenol, Ertaç ve Ndoye rakiplerini az adamla yakaladıkları pozisyonda topu iyi kullanamayarak olası şanslarını değerlendiremediler. 
  Magosa Türk Gücü’nün mutlak gol için riskleri de göze alarak daha ofansif oyuncularını oyuna almasından sonra daha da zor dakikalar yaşadılar. Kendi kalelerine attıkları gol onları oyundan düşürdü ve arkası da geldi.
  Girne H. Evi az yakaladığı pozisyonları değerlendirmek zorunda. Yoksa mağlubiyetlerle tanışmak zorunda kalır.
  Magosa T. Gücü bu maça çıkarken puan kaybına tahammülü yoktu. Yaşayacağı kayıp Yenicami’nin kazanması ile daha da artacak ve moral olarak da geride kalacaklardı.
  Maçın ilk devresinde ortaya koydukları oyun şampiyonluk mücadelesi veren bir takımın çok uzağındaydı. Bunu ikinci yarının büyük bir bölümünde de ortaya koydular. Dinopeter ve Uğur’un olmaması gol yollarında büyük sıkıntı yaşamalarına neden oldu.
  Arif’in gayreti, H.Turan’ın rakip defansın markajından kurtulup gerilerden gelerek top alma çabası vardı. İlk yarıda gol bulamayan Magosa T. Gücü ikinci yarıda mutlak gol için riskleri de alarak oyuna daha ofansif iki oyuncusunu aldı. Bunun da karşılığını aldı diyebiliriz. 
  Her şeye rağmen alınan galibiyetle puan farkını azaltsalar da bu oyunla şampiyonluk yolunda ne kadar başarılı olurlar onu da düşünmeleri gerekir. Hedeflerine ulaşmaları için bu oyun yeterli olmayabilir. Mutlaka daha etkili ve sonuç alıcı oynamalıdırlar. 

YORUM EKLE

banner471

banner473