banner564

Hep aynı nakarat, anlat anlat…

 

UBP kurultayına artık sayılı günler kaldı. Geçen hafta Ankara’da yoğun temaslarda bulunan HP Başkanı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Ankara temaslarından daha çok UBP kurultayı öncesi, iç siyasete dönük mesajlar verdi gazetelerimizden bir tanesine.
Siyasete girdiği günden bu yana yolsuzlukların üzerine gideceğini anlatan Özersay, hükümette oldukları 9 ayda, hiçbir şey yapılmayışını “gizli güçlere” bağladı. 
İyi de kim bu gizli güçler? Nerede yaşıyorlar? Ne ile besleniyorlar? Arkalarında kim var? Madem bu gizli güçler engelliyor yolsuzluk dosyalarının ortaya çıkmasını, neden halkın lideri korkusuz bir şekilde çıkıp bunları halka ifşa etmiyor? 
Herkes bilsin, yakından tanısın bu gizli güçleri. 
Tam bu satırları yazarken aklıma gençlik yıllarım geldi. Bizim dönemin en önemli popçularındandı Nazan Öncel.   Ne diyordu şarkının nakarat kısmında;
“Tantana var iş yok, Gürültü var ses yok, Sureti var aşk yok, Görüntü var renk yok, Tantana var iş yok, Aynı nakarat, Hep aynı aynı, Yarısı bayat, Hep aynı aynı, Yarısı hayat, Aynı nakarat, Anlat anlat…”

 Yönetememek ayıp değilmiş! 
Türkiye’den gelen suyu “biz yönetemeyiz” diyen Hamit Bakırcı, bugün Erenköy’de sağlık ocağında hasta bakıyor. “Bakırcı'nın yerinde olsam yönetmeyeceğim yerde olmazdım. Biz bunu yapabiliriz, suyu yönetebiliriz” diyen Kutlay Erk ise siyasete sosyal medya üzerinden devam ediyor.
Biz bu tartışmaları belki geride bıraktık ama Rum tarafı, kendi sularını yönetmesi için, İsrail Su Kaynakları İdaresi Müdürü Oded Fixler’i Rum Meclisi’nde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında davet etti.
Kutlay Bey gibi o günlerde “suyu biz yönetebiliriz” diyen siyasetçilerimiz acaba şimdi Rumların içine düştüğü duruma mı hayıflanıyordur, yoksa “elin İsraillisine ne gerek var, beni çağırsınlar ben öğretirim” mi diyordular.  Bilemedim valla…
  
 Kararnameler neden imzalanmıyor?
“Hükümette her şey yolunda” mesajı vere dursun 4 parti başkanı ama artık tuz kokmaya başladı. Özellikle hükümet oluşumunda TDP’nin kandırılmış olması, yılların siyasetçisi Angolemli’ye yapılanlara Cumhurbaşkanı da sessiz kalmadı, kalamadı. 
CTP’nin, Cumhuriyet Meclisinde görevden almak istediği üst düzey bürokratların kararnamesi uzun bir süredir Saray’da bekliyor. Bu konu geçenlerde Erhürman-Akıncı görüşmesinde gündeme geldi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Başbakan Erhürman’a; “Angolemli ile ilgili yasayı geçirin, bende o zaman bu kararnameleri imzalarım. O yasa geçmeden benden kararnamelere imza atmamı beklemeyin” şeklinde çok net bir mesaj verdiği konuşuluyor Saray çevrelerinde…

 100 TL’ye ne alabiliriz?
Hayat pahalılığını anlamak için cebimizdeki 100 TL ile pazardan neler alabileceğimize bir bakalım.
1 kilo soğan ve 1 kilo patates: 20 TL
1 kilo domates: 10 TL
2 Paket süt: 15 TL
1 kilo yoğurt: 15 TL
2 kilo mandalina: 10 TL
2 kilo muz: 12 TL
1 paket kuru molihiya: 18 
TOPLAM: 100 TL 
   
MESAJLAR

Hüseyin ANGOLEMLİ: Bakalım son olarak Cumhurbaşkanı da devreye girdi. Gerçi CTP’nin hiçte koltuğu bırakmaya niyeti yok, bakalım bu işin sonu ne olacak, bizde merak ediyoruz doğrusu.

Levent YÜKSEK: Ben sana dedim, Gönyeliler iki şeyde ustadır. Birisi avcılıkta diğeri atmada. Tepe’de senin Garga’yı fena vurdular. Neyse artık önünüzdeki maçlara bakacaksınız artık. Ömer ARABACIOĞLU: Valla Sabri’yi sezon sonuna kadar Fener ya da Cimboma kiralarsan hem Gönyeli maddi olarak rahatlar hem de iki büyük kulüp golcü bir oyuncu edinmiş olur.   Süleyman ERGÜÇLÜ: Kızınız yine ülkemizin gururu oldu. 18. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nde, en iyi kadın oyuncu ödülünü alan sevgili Hazar Ergüçlü'yü yürekten kutluyoruz. 

Tolga ATAKAN: Geçen hafta iki belediye başkanı çıktı ve Girne Alsancak-Lapta yolu konusunda size meydan okudu. Bu konuda bir açıklama yapacak mısınız? 

Mustafa ESATOĞLU (CHE):  Ben size dedim, Gazimağusa havası gibi değildir Girne’nin havası, fena çarpar diye. Geçen hafta tavlada bana yenildikten sonra dünde Kamiloğlu Hastanesi’nde Osman Nesin ezip elemiş sizi tavlada. 

Ömer DALGAKIRAN: Sonunda izinizi bulduk, biz sizi Cumartesi günleri Ayorgi’de mangalda zannederken siz meğerse Ozanköy’de yakıyormuşsunuz mangalları. Neyse izinizi bulduğumuza göre sorun yok, cumartesi mangalı her zamankinden daha güçlü yakın. 

Derya KANBAY: 29 Ekim resepsiyonundan sonra Ada’dan ayrılacağınızı öğrendik.  Bakalım emekli olduktan sonra siz de anılarınızı yazacak mısınız? Eğer öyle olsa her halde buradan bolca bahsederdiniz. 

Hasan UZUN: Magic Touch Afrodisia Cyprus Rally-Raid 2018’de başınıza gelmeyen talihsizlik kalmamış. En kötüsü de aracınızın her start anında çalışmaması. Kesin nazara geldiniz, tütsüleyin bir kendinizi ve aracınızı. 

Sunat ATUN: Dün Çatalköy UBP örgütünü ziyarete gitmişsiniz ve kapıda sizi Ersin Tatar karşılayınca hafif bir şaşkınlık yaşamışsınız. Şaşmanıza gerek yok, Ersin Bey her Pazar o kahveleri dolaşır, yani ev sahibi gibi düşünün.  

Tufan ERHÜRMAN: Dün Reşat Akar yazdı, DİSİ'nin Genel Başkanı Averof Neofitu’ya hocamızı katleden Muhammet’i sordunuz mu? Verecekler mi bize? 

Serdar DENKTAŞ:  “2020 yılı çok iyi olacak” demişsiniz. Demek 2019 nasıl bir kötü yıl olacaksa daha sonra gelen her koşulda iyi bir yıl olacak demek istiyorsunuz her halde. 

Erhan ARIKLI: Köy ve örgüt seçimlerinden sonra ilçe kongrelerini de tamamlamak üzereymişsiniz. Ay sonunda doğru yapılacak kurultaydan sonra da seçim startını verecekmişsiniz. 

Ercan İBRAHİMOĞLU: 9 hafta 9 puan toplayan Fenerbahçe’yi tebrik ediyoruz. İstikrar diye biz buna deriz. Aziz Yıldırım’ın “kokusunu” mumla arayacaksınız mumla… 

Hamit BAKIRCI: Bakın Rum tarafı Suyu yönetmesi için İsrail’i davet etmiş. Bakalım zamanında size demediğini bırakmayanlar acaba şimdi bu konuda bir şey diyecekler mi? 
 

POLEMİX
  "YDP kurulduğu andan itibaren federasyon tezinin çıkmaz bir sokak olduğunu ve artık "B Planı" zamanının geldiğini söylemişti. Şimdi Türkiye yeni şeyler söylüyor, Rum Lider Anastasiadis yeni şeyler söylüyor, BM Genel Sekreteri bile yeni şeyler söylemek gerektiğini raporunda ifade ediyor, Kıbrıs Türk Halkı adına konuştuğunu ifade eden bazı kesimler ise hala eski şarkıları söylemekte ısrar ediyorlar. Öyleyse bu halk onları eskide bırakacak ve yoluna devam edecektir.
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı

YORUM EKLE

banner608

banner473