banner564

Her maç böyle bitmez

   Geride kalan haftalarda Baf Ü. Yudu’nun iyi bir çıkışı, Esentepe’nin ise kötü bir gidişi vardı.

  Baf Ü. Yurdu kendi evinde oynadığı maçlarda bu haftaya kadar kayıp yaşamadı. Bu maçı da kazanıp iyi gidişini sürdürmek istedi. Maça da bu istekle başlamıştı. Ancak geçmiş haftalardaki oyunundan çok uzaktaydı.
  Rakip alanda daha çok görünseler de sonuca gidecek pozisyonları yoktu. Devrenin bitmesine dakikalar kala aradıkları golü Azat-Joseph işbirliğinde Joseph ile öne geçti. Böylece hem rakibinin hem de kendilerinin ikinci devre adına planlarını değiştirmiş oldu.
  İkinci yarıda skoru artırmak ve maçı bir an önce bitirmek istediler. Buna Esentepe oyuncularının yardımı ile Joseph golü atarak farkı 2’ye çıkardılar. 
  Rahatladıklarını sandıkları dakikalarda 2 dakikada 2 gol yiyerek bir anda şaşkına döndüler. Futbolda kazandım diye bir şey yoktur. Cezanı hemen keserler.
  Yine de golcüsü ile öne geçmeyi bilerek çok önemli bir galibiyet aldılar. Baf Ü. Yurdu bu maçta oynadığı gibi oynarsa puan kayıpları fazla olabilir. 
  Esentepe bu haftaya kadar sadece 4 gol atarken kalesinde 14 gol gördü. Gol yollarında etkili olamazken yani oyunu daha çok kendi alanında karşılamaya çalışıyor. Geride bu kadar açıklar vermesi düşündürücüdür. 
  Rakip kaleye ilk şutlarını 10. dakikada attılar. Zaten bu dakikada ilk kez rakip ceza alanına girdiler. İlerideki M. Çil rakip defans arasında adeta kayboldu. Mevcut kadrosu ile bu sezon oynayacağı maçlarda oyunu kendi alanında kalarak oynayacak gibi göründüler.   
  Bu oyun şekli ile maçları kazanmaları çok çok zor. Yabancıları da sadece koşmaya çalıştılar. Beklenen katkıyı takımlarına koymadılar. Defansta oynayan oyuncular da çok yavaş. Sonradan oyuna giren Şahin’in bu hali ile bu takımda nasıl oynadığını da teknik adamlarına sormak lazım. 
  Süper Lig kalitesinde ve bu ligi taşıyabilecek güçte değiller. Sanki gömlek biraz bol gibi. Kanatlardan olsun, ortadan olsun gitmek istediklerinde de hiç top taşıyamadılar. Takımda inisiyatif alacak oyuncu yok. 
  Arka arkaya 2 gol bulup ümitlenmişlerdi. Ancak geride yapılan hataları pahalı ödediler. Son dakikada attıkları golün ofsayt gerekçesi ile iptal edildikten sonra çok yoğun itirazlar yapıldı. İzleyicilerin de karar veremediği pozisyon çok konuşulacak gibi. 

YORUM EKLE

banner608

banner474