banner564

Her şeye rağmen!

Tam bir hafta oldu size seçim sonuçlarını açıklayalı. Öyleki seçim gecesi ve sonrasında yaptığımız yayınları sadece kendi kanalımızın izleyicisi değil, o saatte yayında olan başka kanalların çalışanlarının izlemesi ve bunu da bizimle paylaşması bizi ziyadesi ile mutlu ve motive etti.
Aradan geçen bir haftalık zamandan sonra kamuoyu en çok da yeni hükümetin nasıl kurulacağını merak etti. Hafta boyunca hükümetler kuruldu hükümetler bozuldu. Ancak henüz ortaya net bir tablo çıkmadı.
Ortaya net bir tablo çıkmamasının tek bir nedeni var sevgili okurlar. Bu nedende siyasetimize yön veren isimlerin, partilerin seçim sonuçlarını doğru okuyamaması ve doğru değerlendirememesidir.
Bir kere 7 Ocak günü halkımız çok net bir mesaj verdi. O mesajda “Her şeye rağmen UBP’nin hükümette kalması” yönündeydi. Diğer bir mesaj 20 vekilden 12 vekile düşürdüğü CTP’ye verdi. Dedi ki git evinin içini temizle ve ana muhalefet görevini sürdür.
HP için de halkımız güzel bir mesaj verdi, dedi ki madem bu kadar iddialısın gir hükümete, otur o makamlarda ve kal bakalım temiz kalabiliyor musun? Ve bu süreçte bak bakalım UBP ülkeyi yönetirken başka bir şeye yeltenmesin.
TDP ve diğer partiler içinde “Birleşin” sinyalini çok ama çok net verdi seçmen. Hala daha seçmenin iradesini anlamayan veya anlamak istemeyen siyasetçilerin seçimden bu tarafa yaptıkları açıklamaları duydukça kendi kendime kızıyorum. Hala daha şapkasını önüne koymayan liderler var siyasette.

4’lü koalisyon
CTP-HP-TDP-DP bir hükümet kurup seçime kadar ülkeyi yönetecekmiş. İyi hoş buyursunlar kimsenin bir itirazı yok. Halkın cezalandırdığı bir partinin başkanını Başbakan yapmak Kudret Hoca için siyasi bir intihardan başka bir şey olmayacak.
Dahası Türkiye ile Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolüne geçen defa hayır dediği için CTP ile UBP arasındaki hükümet kurulamamıştı. 
Şimdi bütçe geçmemiş ve ülkede ekonomik durum daha da kötü bir ortama giderken CTP ve TDP Türkiye ile imzalanacak Ekonomik Protokole nasıl imza koyacak?
Hadi bunları da geçtik, DP için çemberlerde eylem yapan HP bunu kendi tabanına nasıl izah edecek? 
Çok merak ediyorum bu 4’lü koalisyon hükümetini…

Bütçe ancak Nisan 2018’e
Dün meclise yeni seçilen vekiller mazbatalarını aldı Yüksek Seçim Kurulunun elinden. Haftaya yani 22 Ocak’ta vekiller yemin edecek. Aynı gün Cumhurbaşkanı Akıncı, siyasi parti liderlerini saraya davet edip hükümet kurma görevini verecek. 
Görevi alacak olan siyasi parti daha görüşsün ta hükümeti kursun, kurulan hükümetin hükümet programı yazılsın, yazılan hükümet programı mecliste okunsun ve bir hafta sonra oylansın en iyi ihtimalle Mart ayının son günlerine denk gelecek. 
Nisan ayından sonra başlayacak bütçe görüşmeleri de ancak Nisan sonuna falan yetişebilecek ve bütçenin geçmesi ile birlikte Seçim Yasakları yeniden başlamış olacak. Zira Haziran 2018’de Yerel Seçimler yapılacak. Nasıl takvim ama…

MESAJLAR
Mehmet Ali TALAT: Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olup olmama konusunda tüm sözü partinize bırakmışsınız. O güne kadar bakalım daha neler olacak memlekette, hele bir bekleyin. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Mazbataların da alınması ile birlikte artık tüm gözler kurulacak yeni hükümette. Ve en büyük partinin başkanı olarak artık sizin bu işlere daha fazla eğilmenizi bekliyor vatandaş. 
Serdar DENKTAŞ: UBP-DP koalisyonu size daha sıcak geliyormuş. Bu konuda da bazı görüşmeler el altından gerçekleşmiş diyorlar. Bu konuda nihai kararınızı hafta içinde verecekmişsiniz. 
Kudret ÖZERSAY: UBP ile yürüttüğünüz hükümet pazarlığı dün itibari ile olumsuz olarak sonuçlanmış. Bu arada Ekonomi-Eğitim-İçişleri ve Çalışma Bakanlığını istediğiniz yönde de iddialar var. 
Tolga ATAKAN: Seçim ve sonrasında hükümet kurma çalışmaları yüzünden Galatasaray’dan alacağınız kongre üyeliği kartını da alamamış ve sizin için düzenlenecek töreni de bir ileriki haftaya ertelemişsiniz. 
Doğuş DERYA: Dün YSK’nın mazbata töreninde yanınıza oturan Bertan Zaroğlu ile aynı sırada oturmayı reddedip başka bir yere geçmişsiniz oturduğunuz yerden. Bakalım yarın mecliste ne yapacaksınız? 
Sıdıka ATALAY: Lefkoşa’ya büyük bir değer kazandıracak AVM projesinde kendinize yeni bir ortak bulmuşsunuz ve yeni ortaklarınızla dün AVM’yi yerinde gezip incelemişsiniz. 
Fırat ATASER: Yaklaşan yerel seçimler öncesi dün akşam Alsancak’ta bir mekanda kampanya ekibinizi toplayıp özel bir yemekte bir araya gelmişsiniz. Demek ki startı veriyorsunuz. 
Salih CANSEÇ: UBP’nin Alsancak’ta yüzde 50 oy almasında sizin de katkınız oldukça büyük. Hasan Uzun ve bölgenin ileri gelenleri ile neredeyse seçim süresince çalmadık kapı bırakmadınız. 
Ziver HAYATSEVER: Sevener Turizmin yeni ofisini Cumartesi günü Lefkoşa’da Hamitköy’de açıyormuşsunuz. Yeni şubenizin hayırlı olmasını diler yakında başka bölgelerde de şube açmanızı temenni ederiz. 
Nihat REYHAN (Cimi): Pek muhterem valideniz Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet geride kalanlara da sabırlar dileriz, başınız sağ olsun. 
Hüda HÜDAVERDİ: DP’den dün itibari ile istifa etmişsiniz ve bu konuda Genel Başkan Denktaş’a kırgın olduğunuzu bildirmişsiniz. Bakalım başkan buna bir cevap verecek mi? 
Ogün KİŞMİR: Oy sonuçlarını incelemeye başlayınca öyle şeyler görmüşsünüz ki sizde şaşıp kalmışsınız. Daha incelemeye devam edin, bakalım neler neler bulacaksınız. 
Dilek Yavuz YANIK: Cumhurbaşkanlığının sosyal medya sitelerinde sizi engellemişler ve bu sitelere yorum yapmanızın önüne geçmişler. Ne oldu da sizi engellediler? 
 
POLEMİX
 “Onunla koalisyon kurmam, bununla koalisyon kurmam şeklindeki açıklamalar için çok erken. Bu açıklamalardan sonra top yine bizim kucağımıza düştü. Seçim sonuçlarından anladığım kadarıyla halk, UBP-DP koalisyonunu görmek istiyor.” 
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş
YORUM EKLE

banner471

banner473