banner564

Hesap, kitap ve okul

Okullar açıldı açılmasına ama tartışmalar da bitmiyor. Zaten okullar açıldıktan sonraki bir ayda gündem, genelde okullardaki eksiklikler ve sendika ile bakanlık arasındaki söz düellosu şeklinde geçiyor.
Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova ile okulların kapandığı günlerde bir röportaj yapmış o röportajı bu köşede de yayınlamıştık. Berova “Okullar kapanır kapanmaz tamiratlar başlayacak” demişti ve bu konuda bakanlık müsteşarı Rauf Ataöv’ün tüm ihale süreçlerini tamamladığını söylemişti.
Dün gazetelerin birçoğunda camsız, penceresiz okulların fotoğrafları vardı. Nasıl oldu da koca yaz bitmedi bu işler açıkçası bende bilemiyorum. Bu konuyu hem Rauf Hoca ile hem de Sayın Bakanımız Berova ile elbet konuşup buradan sizlere aktaracağız.
Ancak şöyle bir gerçek var, ülkede nüfus hızlı bir şekilde artıyor. Ve bu süreçte artık bize yeni okullar gerekiyor. Meclisin açılması ile başlayacak yeni yılın bütçe maratonunda bunun hesaba katılması, bütçenin kitabına uydurulması, tamir ve tadilatların iyi hesaplanması kaçınılmazdır. 

Yine Kızılbaş
Diyalog TV’de sevgili Hakan Yıldırım belki de iki yıldan fazla bir sürede Lefkoşa’daki Kızılbaş yolunun içler acısı halini ekranlara ısrarla taşıdı. 
Sonunda birkaç ay önce Lefkoşa Türk Belediyesi bu yolu asfaltladı. Bizim Hakan da büyük bir sevinçle asfalt dökülen yeni yolun son halini ekranlara taşıdı. 
Geçtiğimiz günlerde daha birkaç ay önce yeni asfalt dökülen bu yolda kazı çalışmaları başlatıldı. Yol tamda ortasından kazılmaya başlandı. Daha birkaç ay önce dünya kadar para ödenip dökülen asfalt söküldü.
Sevgili Mehmet Harmancı elbette kamuoyuna bu konu hakkında bir şeyler söylemek zorunda. Zira eğer o yolda bir çalışma olacaksa idi neden birkaç ay önce o yola asfalt döküldü? Zaten ekonomik olarak zor bir süreçte olan belediyenin parası birkaç aylığına neden böylesi bir durum için heba edildi.

Komutan
Kolordu eski Komutanı İlyas Bozkurt’un Yeniçağ Gazetesinden Ahmet Takan’a yapmış olduğu açıklamalar dikkat çekici. Darbe gecesine dair ve Kıbrıs konusuna ilişkin öyle şeyler söyledi ki komutan her bir maddesi apayrı bir tartışma konusu.
İşte madde madde komutanın söyledikleri:
1. AKP Kıbrıs’ı gözden çıkardı.
2. Türkiye son dönemde çok kötü savruluyor.
3. KKTC’de güçlü bir PKK lobisi ve yapılanması var.
4. PKK’lılara sol medya, sol siyaset adamları kucak açıp arka çıkıyor.
5. Rum sarayından beslenen sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri var.
6. Türkiye karşıtlığı gittikçe artıyor. 
7. Büyükelçi, sömürge valisi gibi demeçler vermemeli.
8. Eğer gerekli itinayı gösterip dikkatli olmazsak Kıbrıs her an elden gidebilir.
İlk kez böyle bir demeç veriyor Ada’da görev yapan üst düzey bir komutan. 
Ve ilk kez bir komutanın ağzından Ada’da PKK yapılanması olduğu söyleniyor. 
İlk kez bir komutan çıkıp Güneyden para alanlar var diyor. 
İlk kez bir komutan Türkiye’nin Ada’daki varlığının temsilcisi yani büyükelçi için böylesine önemli ifadeler kullanıyor. 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Amerika dönüşü masanızda bekleyen ve imzalamayacağım dediğiniz kararnameyi imzalayacağınız iddia ediliyor. Bakalım gerçekten de ABD dönüşü o imzayı atacak mısınız? 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Çalışma Dairesine 12 yıl sonra müfettiş atanması için gerekli talimatları personel dairesine vermişsiniz. Yıllar sonra ilk kez devlet müfettiş ataması yapacak desenize. 
Serdar DENKTAŞ: 30 Ekim’de tüm özel sektör çalışanları da sabah 8.30’da mesaiye başlayabilecek mi? Bu konuda sendika başkanlarına söylediğiniz sözlerin hala arkasında mısınız? 
Emine DİZDARLI: Dünkü açıklamanızdan sonra sizi arayıp şikâyetler konusunda bilgi alan bir makam oldu mu açıkçası çok merak ediyoruz. Zira şikayet konuları, iyileştirilmesi adına son derece önemli. 
Sezai SEZEN: Esnafa dağıtılacak son kredi ile ilgili olarak sizin de bazı önemli girişimleriniz olmuş. Bu arada Esnaf ve Sanatkârlar Merkez Birliği yönetimine girmişsiniz, hayırlı ve uğurlu olsun. 
Alev ŞENSOY: Capitalbank’a hızlı bir transfer yapmışsınız, hayırlı ve uğurlu olsun. En kısa zamanda bir kahvenizi içmek için ziyaretinize uğrayacağız. 
Bengü-Tahir TOPALOĞLU: Pek muhterem dayınız Hakk’a yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet diler, geri kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Sedef Altınbaş AKACAN: ÇOHAV’ın daha fazla çocuğun hayatına dokunabilmesi adına yeni projeler üzerinde kafa yoruyormuşsunuz. Yakında yeni projelerle yardımseverlerin karşısına çıkacaksınız desenize. 
Gökhan GÜLER: Şu sponsorlu gazeteciler konusunda yazdıklarınız son derece önemli. Gerçekten hiç reklamı olmayan gazeteler, internet haber portalları var. 
Aziz KARAAZİZ: Ne oldu da yazmaktan vazgeçtiniz, oysa her gün ilgi ile köşenizi takip ediyorduk. Umarız aksi giden bir şey olmamıştır. 
Ahmet KAPTAN: Hükümete ek mesailer konusunda yardım eli uzatmaya hazır olduğunuzu söylemişsiniz. Peki, yardım çağrınıza hükümet ne cevap verdi? 
Talip ATALAY: Yani ailem solcuydu diyerek baltayı son kez taşa vurdunuz. Bakalım bundan sonra ki süreç nasıl işleyecek. Ama anlaşılan yolun sonu gözüktü sizin için. 
Prof. Dr. Ata ATUN: Rusya Bilim Akademisi yazdığınız bir yazıyı kendi yayınlarında alıntı olarak göstermiş. Sadece KKTC’de değil artık dünyanın değişik yerlerinde de yazılarınız ilgi ile takip ediliyor hocam. 
Dursun OĞUZ: UBP’nin yaklaşan yaş günü için hazırlıklara başlamışsınız. Bakalım bu sene nasıl bir sürpriz yapmayı düşünüyorsunuz. Kolay gelsin. 
Buray BÜSKÜVÜTÇÜ: Yani yurt dışına çıkış kararının bu şekilde açıklanması oldukça düşündürücü. Bakalım bu işin perde gerisinde neler neler var. 
 
POLEMİK
 Büyükelçi, sömürge valisi gibi demeçler vermemeli. Büyükelçi, Büyükelçiliğinin bilinci içerisinde demeçler vermeli kamuoyuna. Söyleyeceği bir şey varsa kapalı kapılar arkasında Cumhurbaşkanı, Başbakan ile konuşmalı aksi takdirde sol bunu hemen istismar eder. 'Bizim vali yine konuştu' gibi."
Eski Kolordu Komutanı İlyas Bozkurt
YORUM EKLE

banner608

banner473