banner564

Hesap ve kitap

Memleketin birinde doktorlar eylem yapacak diye ameliyat masasında insanlar ölümden dönüyor. Ve bu duruma o memlekette “Hak arama” deniyor. 
Dünyanın sadece bir yerinde böyle bir durum yaşanırdı o da bizde oluyor ne hikmetse. Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde cerrah kalmayınca acil servise başvuran ve ağır bıçak yaraları alan hasta için hastane başhekimi dışardan yani özel sektörden doktor çağırmak zorunda kalıyor. 
Dışarıdan doktor çağrılarak hastaya bakılan dakikalarda Hipokrat yemini etmiş devlet çalışanı doktorlar Lefkoşa’da eylem yapıyor. Tıp-İş Başkanı coştukça coşuyor mikrofonda. 
Ama kimsenin umurunda değil Gazimağusa’da ameliyat masasında bekleyen ağır yaralı hasta. 
Hak diyor, adalet diyor, hukuk diyor ama bir başkasının yaşam hakkı ile de çok rahat oynanabiliyor bu ülkede. Ve sorduğunuzda da grev hakkı deniyor bu yapılanlara. 
Ne ala…
Sıla Hanım, yazının bu kısmı sizinle alakalı. Mahkeme çok net bir karar vermiş ve bir tarih ortaya koymuş. Dün yaptığınız eylemle ne istediğinizi bir iki cümle ile net ifade eder misiniz?
Çünkü ne ben, ne bakan ne de sizin gibi doktorluk mesleğini icra etmeye çalışan KTSÇHB Başkanı anlamamış. Lütfen kısa ve öz anlatır mısınız bize? Ne için dün eylem yaptınız? 

Erol ağabey meydanda
Dr. Erol Şeherlioğlu’nu çok severim. Zira sakin duruşunun altında tam bir eylemci ruhu vardır. Görüşleri, fikirleri sabit olsa da zaman içinde değişime uğrayan, solcu ağabeylerdendir. 
Erol ağabey devlette görevliyken “Dışardan sözleşmeli doktor getirilmesine” şiddetle karşı çıkmıştır. Ama yıllar acımasız işte, emekli olduktan sonra devlette “Dışarıdan sözleşmeli” olarak çalışmak zorunda kalmıştır.
Erol ağabey Türkiye’den sermaye gruplarının Ada’ya gelmesini hiç istemedi, buna şiddetle karşı geldi ama yıllar acımasız işte, emekli olduktan sonra Türkiye’den gelen bir sermaye grubunun hastanesinde çalışmaya devam etmek zorunda kaldı…
Dünkü eylemde gözleri ışıl ışıldı, zira uzun bir dönem başkanlığını yaptığı Tıp-İş’in grevde olması, sisteme ve düzene isyan etmesi belli ki onu da heyecanlandırmış. 
Erol ağabey meydanlar ekranlar seni daha çok görmek istiyor, ne olur bundan bizi mahrum bırakma… Yaşasın bir Mayıs, yaşasın hakların kardeşliği… (Fena gaza geldim.) 

Temenni
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki referandumun sonuçlarıyla ilgili olarak yayımladığı tebrik mesajında, "Türkiye'deki Anayasa değişikliğinin KKTC için de örnek olmasını ve ülkemizde de başkanlık sistemine geçilmesinin gündeme gelmesini temenni ederim" demiş.
Bu temenni üzerine Ana muhalefet lideri de durumu vazife bilip şu açıklamayı yapmış;
“Tebrik mesajı Türkiye'ye yönelik olduğuna göre, bu "temenni"sinin bu mesajda nasıl bir yeri var? Bir bakan ülkesiyle ilgili bir "temenni"sini sadece "orada olduğuna göre bizde de olsun" mantığı üzerinden gerekçelendirebilir mi?”
Dışişleri Bakanı Türkiye’ye Cumhurbaşkanı’na temenni etmiş, ana muhalefet lideri bu temenniye takılmış. Vatandaş da bir an önce mecliste bu konunun ciddi olarak ele alınmasını temenni ediyor. Hayırlı temenniler… 

MESAJLAR 
Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Madem Başkanlık Sistemi’ni temenni ediyorsunuz bu konuda Diyalog Gazetesi günlerdir yayın yapıyor. Bir destek de siz verseydiniz. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Bugün döner sermaye konusunda da artık son noktayı koyuyormuşsunuz. Bir an önce Ağustos ayı gelse de hep birlikte bizde bilsek kimin kalıp kalmayacağını demi. 
Emine DİZDARLI: Başbakan Özgürgün’ün "Yetkinizin dışına çıktınız" uyarısına ne diyeceksiniz? Acaba birileri sizi bu konuda boş mu yakaladı? Söz sizde. 
Dr. Hasan KUNTER: Dün sayenizde devlet hastanesinin acil servisinde ağır bıçak darbeleri alan birisi yaşama geri döndürüldü. Yılların doktoru olarak siz nasıl yorumluyorsunuz bu yaşananları?
Dr. Erol ŞEHERLİOĞLU: İyi ki eylem oldu da sizi meydanlarda görebildik. Hazır meydanlara inmiş iken televizyon programlarına da çıkmayı düşünüyor musunuz? 
Salih HAFIZ: Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bakım-onarım servisine görevlendirilmişsiniz. Yakında tüm hastaneyi artık elden bir geçirirsiniz değil mi? 
 Fırat IMAMZADE: Orkin Pest Control olarak ülkeye büyük bir yatırım için yurt dışından önemli yatırımcıları ülkeye davet etmişsiniz. Demek ki yurt dışından da ilgi giderek artıyor ülkeye. 
Mustafa TINGIR: Kimlik kartınızı kaybetmişsiniz. Aman bu zamanda dikkat edin böyle şeylere. Zira zaman kötü, bir kimlik kartı ile neler neler yapıyor dolandırıcılar. 
Haşim KİRACIOĞLU: Hadi gözünüz aydın, dün oğlunuz dünyaya gözlerini açmış. Özgür bebeğe bir ömür boyu sağlıklı ve mutlu yaşlar diliyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. 
Barış YORGANCI: Son günlerde Türkiye’de en çok tartışılan isimlerin başında gelen Devlet Bahçeli ile özel bir görüşme gerçekleştirmişsiniz. Referandumu da konuştunuz mu kendisi ile? 
Gökhan GÜLER: İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Formu Başkanını Girne’de çok güzel ağırlamışsınız. Gelen heyet misafirperverliğinize hayran kalmış. Bu ilişkiler son derece önemli. 
Serhat AKPINAR: Gelecek hafta kamuoyu ile yeni bir paylaşım yapıp yeni bir sistemin tanıtımını yapacakmışsınız. GAÜ ailesi için yeni sürprizler yoldaymış. 
Erol ATABEK: “Güzel Türkçe Konuşalım” isimli kitabınız dün piyasaya çıkmış. Dört gözle yeni kitabınızı bekliyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bu arada konuşmak kadar yazmak da önemli değil mi? 
Nihan YÜCEL: Kediniz yavrulamış, hadi sizin de gözünüz aydın. Ancak bakalım bu yavrulara huzurlu bir yuva bulabilecek misiniz şimdi? Yoksa birkaç seneye kalmaz kapınızda bir kedi ordusu oluşabilir. 
Ali KANSU: Dün akşam Lefkoşa Dostluk Derneği olarak ciğer partisi düzenlemişsiniz. Dostlarla birlikte güzel bir ortamda ciğerleri götürmüşsünüz. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Son dönemde Sağlık Bakanlığı'nın yıllardan beridir yapılmayan ve Tıp İş sendikasının elinde hep koz olarak kullandığı yasa çalışmalarında hızlanması, özlük haklarında yapmış olduğu düzenlemeler, Döner Sermaye Yasası’nın yakında uygulamaya konulacak olması ve yargının verdiği kararın uygulanacağını açıklaması Tıp İş sendikasının maskesinin düşmesine yol açmıştır.” 
 KTSÇHB Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu
YORUM EKLE
YORUMLAR
Dr.Erol Şeherlioğlu
Dr.Erol Şeherlioğlu - 7 yıl Önce

Alihan Pehlivan.
Beni ne kadar çok sevdiğini iyi bilirim.Belli ki benim ideolojik kişiliğime olan hazımsızlığın devam ediyor.Ben bugüne kadar yalakalık üzerinden değil harcadığım emek üzerinden ödenenlerdenim.siyasi görüşlerim kamuya açıktır.Görüşlerimden asla taviz vermedim.her zaman sermayenin karşısında emeğin yanında olmaya çalıştım.çık ilan ver haketmediğim tek bir kuruşu cebime koyduysam tam sayfa ilan verip kendimi şerefsiz ilan etmeye hazırım .ben hala yabancı sermayeye ve kendi insanım dururken başka ülkeden işgücü ithaline karşıyım.bunu ne senin gibilerden ne de çalıştığım özel hastaneden gizlemedim.gizleseydim grev yerinde olmazdım.ben kolan hastanesinde hastane sahiplerine yalakalık yaptığım için değil hastalara verdiğim hizmetin karşılığı olarak ücret alıyorum.hastanedeki hizmet alımının nedenini bildiğin halde tekrarlıyorsun.ben hastaneye meslektaşlarımın talebi ile gidiyorum.dışarda işsiz olup da yada hastanelerse benim yaptığım ameliyatları yapacak birini bulursan haber ver sana dert olan bu sorun bitsin.
Beni tv lerde görmek istediğini söylüyorsun. cesaretin varsa programına çağır gelirim.ama attığın çamurların hesabını veremeyeceksen hiç tavsiye etmem.çünkü canlı yayın öyle uzaktan emirle kalem oynatmaya benzemez.

banner608

banner473