banner564

Hukukun üstünlüğü

Dört partili koalisyon hükümetinin Bakanlar Kurulunu kısmet ise bugün hep birlikte öğreneceğiz. Bununla birlikte Pazartesi günü Cumhuriyet Meclisinde Meclis Başkanının kim olacağı sorusunun da cevabını öğrenmiş olacağız.
Ancak oraya gelmeden bir noktada var ki bunu biraz tartışmamız gerekiyor kanısındayım. Zira TDP’nin son ana kadar 4’lü koalisyon mutabakat zaptına imza atmamasının ardından TDP Gazimağusa milletvekili Hüseyin Angolemli’nin Meclis Başkanı yapılması olduğu yönünde iddialar var.
Bu iddialar o kadar ayyuka çıktı ki bugün itibari ile müstakbel Başbakan Tufan Hoca’ya bile soruldu. Meclis Başkanı’nın 3 milletvekiline sahip TDP’ye ait olmasının Meclis iç tüzüğüne uygun olup olmadığına ilişkin soruya Tufan Hoca şu cevabı verdi; “Hukuka aykırı olan bir şey yapmayacağımız kesin. Hukuka uygun çözüm formülü bulmaya çalışacağız…”   
Hukuka rağmen bir şey üretmenizi zaten beklemiyoruz da ama daha ilk günden Hukukun üstünlüğü diye iş başına gelen bir hükümetin başının “Çözüm formülü” bulmasına çalışmasını anlamakta zorluk çekiyorum.
Eğer sıkıntı varsa başka birisi olsun, HP’den veya CTP’den pek ala birisi olabilir. Mesela faşizme geçit vermeyeceğini vurgulayan o ismi meclis başkanı yapabilirsiniz. Böylece faşizme karşı da uzlaşı hükümetimiz bir adım atmış olur.
İlk günden hukuk formülü arayan bir hükümet ve dilinden Hukuk kelimesini düşürmeyen bir başbakan ile başlayan bu yeni süreçte Tufan Hoca ve diğerlerine başarılar diliyoruz.  

Empati 
Gazimağusa’da önceki gün adayı dehşete düşüren bir cinayet işlendi. DAÜ öğrencisi Kennedy Taomwabwa’yı (28) evinden alan 8 Kıbrıslı Türk genç, kent dışında Nijeryalı öğrenciyi önce soydu ardından sopalarla döverek öldürdü. Aralarında 3 genç kızın da bulunduğu gençlerin, Nijeryalı öğrenciyi alacak verecek meselesi yüzünden öldürdüğüne dair iddialar var. 
Dün sosyal medyanın en çok konuştuğu konuların başında bu vahşi cinayet geliyordu. Ülkemize öğrenci olarak gelen Kennedy kendi insanlarımız tarafından vahşice dövülüp öldürüldü ve öldürülürken kameraya alındı. 
Dün gün boyunca tek bir tane bile, Evet, tek bir tane bile İnsan hakları savunucuları, sözde aydınlar, sözde insana değer veren birçok STK, yandaş medya ve en önemlisi şiddet karşıtı olan faşizme geçit yok diyen birçok aktivistten çıt çıkmadı…
Çünkü biz en başından beri söylüyoruz, bu ülkede sol olduğunu iddia eden kesim Çin malı solcu, çakma yani. Orijinal değil bunlar. İşlerine geldiği gibi davranıyorlar, işlerine gelmeyince de kafalarını deve kuşu gibi kuma sokuyorlar.
Bakın olay çok ama çok üzücü, ne isterse olsun. Bir canın hem de genç arkadaşlar tarafından bu şekilde öldürülmesi kabul edilebilir bir olay değil. Ailelerin perişanlıklarını düşünmek bile beni ürkütüyor. 
Ancak empati yapmadan da duramıyorum, hani Afrikalı arkadaşı öldüren Kıbrıslı değil de tam tersi olmuş olsaydı, bugün ülke savaş yeri gibi olurdu diye düşünmeden edemiyorum. 

KTTO’da Deniz dönemi
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Meclisi, 55’inci dönem Olağan Genel Kurulu’nda seçilen yeni oda meclisi, ilk toplantısını yaparak, başkan ve yönetim kurulunu belirledi. 
Buna göre, başkanlığa Turgay Deniz, başkan vekilliğine Mehmet Eziç ve Semral Erel’in getirildiği yönetimde kurulunda Alp Cengiz Alp, Serhan Kaner, Emre Olgun, Selen Necat Gürkan, Serhan Kombos ve Vargın Varer yer aldı.
Çok kaliteli isimler bir araya geldi. Çok iyi işler çıkacağından adım gibi eminim. Bu ekibin tamda bu dönemde görevde olması İş dünyası için bence büyük bir “şans”. Tıpkı yılbaşında Türkiye Piyangosunun büyük ikramiyesinin KKTC’ye çıkması kadar büyük bir şans bu… 

MESAJLAR
Derya KANBAY: “Besle kargayı, oysun gözünü” atasözünü eskiler ne güzelde söylemiş. Bugünlerde Büyükelçiliği eleştiren bir medya organını görünce aklıma bu atasözü geldi hemen. Neden acaba?
Tufan ERHÜRMAN: Yeni hükümet hayırlı ve uğurlu olsun. Umarız Hukuk alanında söylediğiniz sözler boş bir vaat olarak kalmaz. Neyse hayırlı olsun. 
Serdar DENKTAŞ: Kamu görevlilerine hayat pahalılığı Ocak Ayı Maaşlarına yüzde 7 artış olarak yansımış. Maliye’de olunca hesap kitapta aynen devam etti ve bunun yararını da memurlar gördü. 
Özdil NAMİ: Ekonomi ve Enerji Bakanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Özel sektörden gelen birisi olarak bu görevi her halde parti içinde en iyi yapacak kişilerden bir tanesi de sizdiniz.
Mehmet EZİÇ: KTTO yönetim kurulu başkan vekili göreviniz hayırlı olsun. Yalnız başkan Turgay Bey ile birlikte yeni yönetim kurulunda Cimbom ağırlıklı olması bir tesadüf mü?  
Filiz BESİM: Sonunda muradınıza erdiniz ve Sağlık Bakanlığı koltuğuna oturdunuz. Bakalım geçmişte söylediklerinizi ve eleştirilerinizin kaçta kaçını hayata geçirebileceksiniz. Neyse hayırlı olsun. 
Fırat ATASER: Ağır bir grip enfeksiyonuna tutulmuşsunuz ve bir hafta boyunca yataktan kalkamamışsınız. Bu arada iyileşir iyileşmez de soluğu Türkiye’de alacakmışsınız, zira yeni oyun parkı bakmak için yarın yola revan olacakmışsınız. 
Savaş ATAKAN: Parti meclisinde söylediğiniz sözleri birileri faklı kılıp sağda solda anlatınca bizi de hataya düşürdüler. Seçim geçti ama hala da anlaşılan sizinle uğraşanlar var. Allah ıslah eylesin. 
Ahmet SENNAROĞLU: Bugün bölgeye bazı isimler geliyormuş. Aman siz siz olun bu sıralar köyden sakın uzaklaşmayın. Ta ki bugün gelecek olanlar evlerine dönene kadar, bizden uyarması. 
Hasan UZUN: Petrol istasyonun yanına banka ve yeni işyeri yapmak için düğmeye basmışsınız. Bu arada ALPET  tarafından yılın en iyi bayisi seçilmişsiniz. 
Sinan BAĞDATLI: Siyasetten uzaklaştıktan sonra kendinizi turizm alanında bulmuşsunuz. Çok yakında Bafra Bölgesinde 1500 kişilik bir oteli turizme kazandıracakmışsınız. 
Cenk Harbay SEREN: Pek muhterem dedeniz hakka yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Verda Palamut YILMAZ: Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesinde işe başlamışsınız. Kıbrıs’ın yeni büyüyen marka üniversitesinde güzel işler çıkaracağınızdan eminiz, hayırlı olsun.  
Erkut YILMABAŞAR: TDP’nin hükümetteki icraatlarının anlatılması konusunda bütün yük şimdi sizin omuzlarınızda. Bu yükün altından kalkacağınızdan eminiz. 

POLEMİX
“Cezaevi müdürünü bizzat aradım. Kendisi bana elçilik yetkililerinin rutin olarak kendi vatandaşlarını cezaevinde ziyarete geldiğini ancak asla böyle bir diyalog ve ortam yaşanmadığını teyit etti. Anlayacağınız yine provokasyon kokan asılsız haberlerle suni bir gündem yaratılmaya çalışılıyor. Bu ülke bir hukuk devletidir kimse bunu sulandıramaz. Buna asla izin vermeyiz.”
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş
YORUM EKLE

banner471

banner473