banner564

Hükümet işi seçimden sonra

Pek çok konuda farklı düşünen ve değerlendirmelerde bulunan UBP-HP koalisyon hükümeti ne enteresandır ki iki partinin ender olarak anlaştığı Maraş konusu yüzünden yıkıldı iyi mi?
Oysa bugüne kadar başta özel jet krizi olmak üzere yıkılması için pek çok kez önlerine fırsat çıkmıştı. Hatta Cumhurbaşkanlığı yarışına iki ortağın katılması bile bu hükümetin bitmesine gerekçe olabilirdi. 
Ama olmadı.
Maraş konusunda Özersay’a gol atmaya çalışan Tatar’a verilen cevap Maraş’ta kapıların açıldığı gün hükümetten çekilmek oldu.
Neyse dün hem Başbakan Ersin Tatar hem de HP’li Tolga Atakan ile bu konuyu görüştük. Tatar, “Şuan tek gündemimiz var. O da Pazar günü sağlıklı ve kurallara uygun bir şekilde halkımızı sandığa götürebilmek ve bir Cumhurbaşkanının seçilmesini sağlamak. Diğer konu seçimden sonra gelecek gündeme” dedi.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan “Yeni bakan görevi gelip benden devir alana kadar görevimin başında olacağım. Dün Bakanlıkta görevimin başındaydım, bugün de o görevi layığı ile devam ettireceğim. Ta ki yeni bir hükümet kurulup yeni bir Ulaştırma Bakanı atanıncaya kadar. Devlet ciddiyeti bunu gerektirir ben de bunu yapacağım” dedi.
Açıkçası Tolga Atakan’ın yorumlarına aynen katılıyorum. Devlet olmak ciddiyeti bunu gerektirir. Hükümetlerin dağılmasında ve yeniden seçilmesinde uygulanacak prosedürler Anayasamızda ve yasalarımızda bellidir. 
Başbakan Tatar’ın da ifade ettiği gibi şimdi önümüzde çok ama çok kritik bir Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardır. Önceliğimiz halkımızın güvenli bir şekilde sandığa gidip oy verebilmesini sağlamak, halkın iradesini şaibe kaldırmayacak bir şekilde saymak ve ilan etmektir.
Yeni Cumhurbaşkanı belli oluncaya kadar mevcut hükümet görevinin başında devletin işleyişini devam ettirmek zorundadır.  Hele bir Cumhurbaşkanını belirleyelim elbet yeni hükümet işine de sıra gelecektir. 

Musluktan bugün su akacak
Dursun Oğuz, Anamur suyunun ülkemize gelmesi için çok çalıştı ve Türkiye ile çık sıkı temas içinde oldu. Gittiği köylerde insanların ve hayvanların susuz kaldıklarını gördükçe çok üzülüyordu.
Şimdi Anamur suyu yeniden akmaya başladı ve dün gece yarısından itibaren şebekeye de verildi. Bugünden itibaren öncelikle başkent Lefkoşa’daki musluklardan suyun akması bekleniyor. 
Ne büyük mutluluk. 

Talat ve Soyer özür dilemişti 
Türkiye’nin en ünlü iş insanları arasında yer alan Jak Kamhi en son rahmetli Denktaş’ın cenaze töreninde ülkemize gelmiş ve merasimden sonra da onunla kısa bir sohbet etme şansımız olmuştu. 
Denktaş ile iyi bir dostlukları olduğunu anlatmıştı bize merasim töreninde. Türkiye’deki birçok ev aletinin ve beyaz eşyanın ilk üreticisi olan Jak Kamhi, Yahudi bir ailenin çocuğu olarak 1925 yılında İstanbul’da dünyaya gelmişti.
Jak Kamhi’ye, 2003 yılında 222 kişi ile birlikte KKTC vatandaşlığı verilmişti. Sonra iktidara gelen Mehmet Ali Talat bu 223 kişiyi mahkeme kararı ile vatandaşlıktan attırmıştı.
2008 yılında Mehmet Ali Talat, açtığı dava ile vatandaşlıktan atılmasına neden olduğu Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jak Kamhi’yi İstanbul’da yemeğe davet etmişti. Dönemin Başbakanlarından Ferdi Sabit Soyer de “Kamhi'ye yapılan hata idi” diye sonradan itirafta bulunmuştu.
Bugün Talat ve Soyer geçmişte çok samimi oldukları Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan için de değişik ifadeler kullandılar. Belki 10 yıl sonra bu dedikleri için de “hata idi” diyebilirler… 

MESAJLAR
Tolga ATAKAN: Siyaseti klavye kahramanlığı zannedenler bu işleri öyle kolay sanıyorlar ki oysa bir devlet geleneği ve bir devlet adabının olduğundan bile haberleri yok pek çoğunun. 

Ercan TURHAN: Geçen gece çok özel bir misafiriniz varmış. Neyse misafirler gelir gider, hükümet yeniden gazinoların açılması kararı aldığına göre artık sakalları kesebilirsiniz.

Zeki ÇELER: Siyasete girmek gibi çıkmak da kurallara bağlıdır. Tıpkı futbol gibi. Kafanıza göre oyuna giremez ve kafanıza göre oyundan çıkamazsınız. Belli kurallar vardır. 

Kenan AKIN: Bugün Maraş’a elinizde Türk ve KKTC bayrağı ile birlikte girip sahil yolunu bir baştan diğer başa kadar yürüyecekmişsiniz. 

Emrah YEŞİLIRMAK: UBP’ye katıldıktan sonra bölgede UBP için son derece önemli işler yaptığınız konuşuluyor. Hatta bölgedeki olası bir başarının faturasının size kesileceği söyleniyor. 

Nazım ÇAVUŞOĞLU: Kar-İş ile öğrenci taşımacılığı konusunda kopan görüşmelerin yeniden başlaması için yoğun bir mesai harcamışsınız ve sonuçta imzalar atılmış ve öğrenci taşımacılığının önündeki engeller kalkmış. 

Fuat TOPALOĞLU: Geçen haftadan beri hayli gergin devam eden toplantılar sonucunda gerekli protokolü Eğitim Bakanlığı ile imzalamışsınız. Bu arada imzadan önce her iki taraf da önemli fedakârlıklar yapmış. 

Orhan TOLUN: Türkiye’den bazı tur şirketleri Maraş açılıyor haberini aldıktan sonra buradaki tur şirketlerini arayıp bilgi almaya ve Maraş turu satmak istediklerini söylemeye başlamışlar. Maraş sektöre de bereketli gelecek. 

Tufan ERHÜRMAN: Soldaki diğer aday size, ikinci tura kalmazsa destek verecek misiniz sorusuna öyle bir cevap vermiş ki evlere şenlik. Siz o cevabı duydunuz mu? Bu konuda bir şey diyecek misiniz? 

Mehmet Ali TALAT: Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jak Kamhi’yi kaybettik. Zamanında çok üzmüştünüz kendisini ama sonradan gönlünü de almıştınız. 

Dr. Ali PİLLİ: Belki söz verdiğiniz tarihte olmadı ama bugün itibari ile artık KKTC’nin yeni bir hastanesi var. Açılış için artık saatler sayılıyormuş yeni hastane için. 

Metin ÖZEREM: Nihayet aylardır kaldığınız Karpaz’dan Lefkoşa’ya dönmüşsünüz. Ve siz döner dönmez de Kaymaklı’da dün gece mangallar sabaha kadar yanmış. Eh hoş geldiniz diyelim bari bizde. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Cuma veya pazartesi günü ülkeye dönmek için bavulları topladığınız konuşuluyor. Anlaşılan bu seçim öncesi bir bomba da siz patlatacaksınız. Haydi bekliyoruz, bir an önce vatana dönmenizi bekleyen çok dostunuz var. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aziz M Kent
Aziz M Kent - 3 yıl Önce

Maras in acilisi ile beraber mutlaka Istanbul Ercan SHUTTLE SERVISI DE konulacak herhalde

banner471

banner473