banner564

Hükümet ne olur?

Hükümet için kritik parti HP ne derse o olacak belli ki. Dün gece Emekliler Lokali'nde topladılar Parti Meclisini. O saat karar verdim bu yazıyı yazmaya ve HP’nin PM toplantısının sonucunu beklemedim. 
Zaten HP’liler en doğru mesajı toplandıkları yerde vermişler. “Emekliler Lokali.” Öyle ya da böyle bu memlekette bir seçim olacak. HP ister bu seçime UBP ile gider ister CTP ve diğerleri ile gider. 
Nasıl giderse gitsin gidecekleri yere dün geceden gitmişler zaten. Emekliler Lokali’nde verdikleri kararın şimdiden ülkemize milletimize ve kendilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Bu arada akşamki mekânı seçen arkadaşları da ayrıca tebrik ediyorum. Bundan daha iyi bir mekân kesinlikle bulunamazdı. 

Bizde de olsa…
Son yıllarda Türkiye sadece ekonomik ve askeri alanda değil spor alanında da artık adını dünyada kabullendiriyor. Futbol ve basketbol dışındaki branşlardan da dünya şampiyonlukları ve şampiyonlar çıkartabiliyor. 
Bu son derece önemli.
Son olarak 2020 Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası alet finallerinde Çember-Labut ile Türkiye Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu oldu. 
Gerçekten gurur verici bir gelişme. Yeni yeni branşlarda artık Türkiye kendini ve sporcularını gösterebiliyor. Elbette aynı başarıları bizim de sporcularımız yakalayabilir. Zaten pek çok sporcumuz Türk Milli Takımın forması adı altında veya doğrudan bu başarıları yaşamaya başladılar.
Ancak aramızda bir fark daha var. Türkiye, şampiyon olan sporcularına sahip çıkarken biz sahip çıkamıyoruz. Örneğin bir Yiğitcan Hekimoğlu’muz var, Türkiye'yi uluslararası alanda temsil eden bir Kıbrıslı Türk sprinterdir. 2018 Avrupa Şampiyonası’nda 4 × 100 metre bayrak yarışı ile gümüş madalya kazandı. Ayrıca, aynı etkinlikte ülkesini finalde yedinci olan 2017 Dünya Şampiyonasında temsil etti.
Ama gel gelelim KKTC’de Yiğitcan ve onun gibi sporculara sahip çıkan bir devlet anlayışı maalesef yok. Örneğin Türkiye’de milli formayı giyen sporcular askerden muaf. Ama bizde öyle değil. 
Yiğitcan’ın askere gitmesi gerekiyor ama öte yandan da yeni şampiyonalara hazırlanması gerekiyor. Siyasetçilerimiz üretmek yerine tüketmek için mecliste olduğundan bu konuda kimse elini kıpırdatmıyor ve kendi sporcularımıza dünyanın uyguladığı ambargolardan önce kendimiz ambargolar uygulayarak onları köreltiyoruz.
Evet, belki dünya tarafından bazı haksız ambargolara tabi tutuluyoruz ama esas mesele kendi içimizde ki ambargolardır. Ve dünyadan önce kendi ambargolarımızı kendimiz kırmalıyız. 

Teknokrat 
Eski başbakanlardan Sibel Siber, seçim endişesi ve siyasi gailesi olmayan kişilerin bakan olması gerektiğini belirterek, "Bırakalım bakanlar dışarıdan atansın. Teknokrat hükümetlere ihtiyacımız var. Bu bizim çıkış yolumuzdur" demiş.
Sibel Hanım teoride haklı olabilir ama pratikte bu dediği olmaz. Çünkü şuan 48 milletvekilinin en büyük korkusu bir daha seçilememektedir. Bu korku ile yarın bir seçim olacağı düşüncesi ile geceleri uyuyamamaktadırlar.
Zaten uzun bir süredir hükümetin kurulmamasının en temel nedeni de budur. Bakan olarak seçime girip bir sonraki seçime kadar rahat bir nefes alma ihtiyacı teknokrat bir hükümet olasılığını Ağustos ayında Lefkoşa’ya kar yağması olasılığı kadar düşürmektedir. 
O yüzden teknokrat hükümet işi bu parlamentonun isteyeceği son şeydir. 

MESAJLAR
Bulut AKACAN: Hadi gözünüz aydın olsun diyelim ve Allah bir daha böyle talihsizlikleri başınıza getirmesin. Bundan sonra yeni bir dönem var sizin için, umarız her şey gönlünüzce olur. 

Biray DELİCEIRMAK: Bu dönemde herkes Turizm ve İçişleri Bakanlığına talip iken siz ısrarla Maliye Bakanlığına talip olmuşsunuz. İlk üç aydan sonra da maaşlara yüzde 30 zam yapma sözü veriyormuşsunuz. 

Cenk ALPER: Notumuzu aldık en kısa zamanda tavla için sizden haber bekliyoruz. Bu arada en zor dönemde Ada’da görev yapmak herkese nasip olmazdı. Ekip ile aile gibi olmanız işinizi yarı yarıya kolaylaştırdı. 

Enver HOCA: Demokrat Parti’ye bu yıl üçüncü kez Girne’de toplu katılım töreni düzenlediniz ve gözlerden kaçmadı. Hiçbir parti bir yıl içinde 3 kez toplu katılım töreni düzenlemedi. 

Hasan UZUN: Mangalı cumartesi yerine pazar günü yakınca tüm etler size kalmış diye duyduk. Ne oldu da günü değiştiniz, herkes biliyor ki Uzun Petrol’de mangal günü cumartesi öğleden sonradır. 

Gazi GÜNEY: Gazi Bey Çiftliği şimdi de dalından yeni koparılan narlardan sıkılan nar suyu üretimine geçmiş. Bu arada her geçen gün sosyal medyada takipçi sayınız da artıyormuş. 

Cemal REDİF: Narenciye sezonundan sonra şimdi bölgede nar ve limon dönemi başlamış. Bu konuda da yakında bazı önemli adımlar atmak için hazırlıklara başlamışsınız. 

Redif NUREL: Alsancak’taki spor kompleksi ve sahanın yapımı için çalışmalar bir süre askıda kalmış. Oysa büyüyen ve gelişen bölge için tesislerin bir an önce tamamlanması gerekiyor. 

Sibel SİBER: Teknokrat hükümet işi bu parlamentonun isteyeceği son şeydir, zira 48 milletvekilinin tümümün bir sonraki seçimlerde bir daha vekil seçilememe durumu vardır. 

Bülent DİZDARLI: Sabahları yürüyüşlere yeniden başlamışsınız. Eh sizinki de memleketin işleyişi gibi. Üç geri bir ileri. Neyse bir iki hafta form tutar sonra yeniden kilo almaya devam edersiniz artık. 

Armağan CANDAN: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Geçen akşam MYK toplantısı sırasında partide arkadaşlarınız size sürpriz doğum günü kutlaması yapmışlar. Güzel senelere. 

Yiğitcan HEKİMOĞLU: Türk milli takım oyuncuları askerden muaf sayılıyorlar. Ama bizim KKTC’de böyle bir yasa olmadığı için size Gülseren yolu yakında gözükür. Ne diyelim, bu memleket böyle işte. 

Eyüp Zafer GÖKBİLEN: Spor kompleksinin ihtiyaçlarının tamamlanması için gerekli sözü hafta sonu almışsınız. Bu arada yeni sporcular yetiştirmek kadar onları korumak da gerekiyor. Örneğin bir Yiğitcan gibi, keşke yasası hemen çıksa. 

Ali İMAM: Tavşanları buzlukta biriktirmeye başlamışsınız. Eh artık yılbaşından sonra sizin şu meşhur tavşan gecelerinizden birine eşlik ederiz. Bol şans diliyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kerem üstüner
Kerem üstüner - 3 yıl Önce

HP kurulduğundan beri orada toplanır. "Medyacı" arkadaş günaydın...

kerem
kerem - 3 yıl Önce

sarayönü gazettacısı bir sarayönünü bilir başka birşey bilmez bunun kargaları iyi haber toplamaz sadece atmasyon.haber.

banner608

banner473