banner564

Hükümete var, Meclise yok

 Cumhuriyet Meclisi dün yine açılmadı, açılamadı. 4 parti oturdu hükümet olabilmek için mecliste 26 sayısını buldu ama meclisi açmak için aylardır 26’yı bulamıyorlar. 
İşin en net özeti dün Hükümet için 26 bulanlar bugün Meclisi açmak için 26 vekili bulamıyorlar. Bu kadar basit bu konu aslında.
Ama gelin biraz daha işin özüne inelim isterseniz. UBP –DP Hükümette, Meclis’te yine nisap sorunu var. Kolunda serum şişesi ile UBP Milletvekili Zorlu Töre, hasta yatağından kaldırılıp meclise getirildi ve o gün geçmesi gereken yasalara kolunda serum iğnesi ile oy verdi.
Ogün Meclis’te olan CTP vekillerinin bazıları halen meclis çatısı altında. Bugün ise vekillerin görevi meclise girmektir diyor. Bu konuda bir önemli nokta da Halkın Partisi için.
Seçimlerden önce epey atıp tutmuşlardı. Meclise geldikten sonra sadece facebook vekilliğinin dışına çıkmadılar.  Dün onlarda bu durumu yine facebook’tan gündeme getirdiler. Oysa bu konuda bir yasa önerisi yapsalar ve meclisin daha rahat açılması için bir girişimde bulunsalar fena mı olurdu? 
Sonra ben bunlara facebook vekilleri dediğim için bana kızıyorlar. Kızsınlar, hatta facebook’tan kızgın surat bile yapsalar gerçekler değişmiyor, değiştirilemiyor.

 
Bütçe geliyor
Atıp tuttular diyorum ya, bunu söylerken elbette sırf muhalefet olsun diye değil. Bakın ilk 8 ayı mecliste bütçe geçmesi için heba ettiler. 2 ay boyunca da güzel güzel tatillerini yaptılar. Şimdi geriye kalan 2 ayda şimdi yeniden bütçe görüşmeleri başlayacak Meclis’te. 
Yani 4’lü koalisyon hükümetinin yasa geçirmek için sadece önümüzdeki haftası var. Eğer 26 sayısını bulabilirlerse. Meclis Başkanlığı tüzüğünün yeniden değişmesi yani TDP’li Hüseyin Angolemli’nin Meclis Başkanlığı’nın önünü açacak yasa değişikliği de dahil bir çok yasa bütçe görüşmelerine takılacak ve yılbaşından önce geçmeyecek.
Dörtlü koalisyon hükümeti bütçe görüşmeleri sırasında büyük bir yara alabilir, hatta bu hükümetin bütçesi genel kuruldan ret oyu da alabilir. En azından siyasi kulislerden bize gelen bilgiler bu yönde. 

 
 Önce siyasetçiler
“Meclis toplanamayınca oturuma katılmayan siyasi partilere devlet katkısı kesiliyor mu? Hayır... Meclis oturmalarına mazeretsiz olarak katılmayan vekillere bir daha milletvekili adayı olamama veya yüksek miktarlarda para cezası uygulanıyor mu? Hayır... İşe mazeretsiz gitmeyen işçi veya memurların maaşlarından kesinti yapılıp farklı bir iş yerinde görevlendirilebiliyorlar mı? Evet... O zaman Kamu Reformunu ağzına sakız eden siyasi partiler reformu önce meclis iç tüzüğü ve siyasi partiler yasasında yapsınlar da memura, işçiye örnek olsunlar... “
Göktürk Ötüken

MESAJLAR 

Bayram PAŞAOĞULLARI:  Son günlerde gelen ve gidenlerin sayısında hızlı bir artış görülüyormuş. Anlaşılan kurultay bitene kadar adaylar sizi boş bırakmayacaklar. 
Zorlu TÖRE: Şu meclisi serumla geldiğiniz günün bir fotoğrafı yok mu? Ben olsam o fotoğrafı bulur ve bugünün iktidar milletvekillerine dağıtırım. 
Jale ROGERS: İktidar partisinin bir milletvekili muhalefet vekillerinden dert yanmaz, ya ne yapar, oturur yasa yapar, meclisin gündemine getirir ve yasalaştırır.  Lütfen dediğim kısımlara odaklaşın. 
Adem KAVAZ: Limasol Bankasındaki yeni göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni görevinde umarız banka yönetimi ile basını daha sık bir araya gelmesi için köprü vazifesi görürsünüz. Başarılar diliyoruz. 
Mahmut DOĞAN: Ankara’dan KKTC’ye dönüş yapmışsınız ve Kanal T’deki eski görevinize yeniden başlamışsınız. Anlaşılan sizde buranın suyunu ve havasına alıştınız ve kolay kolay vaz geçemiyorsunuz. 
Kemal ÖZEKMEKÇİ: UBP Parti Meclisine seçilmek için son sürat çalışmalara hız vermişsiniz. Bu arada zayıfladıktan sonra tuttuğunuz formunda nedeni böylelikle belli olmuş oldu. Hadi bakalım  kolay gelsin. 
Bertan ZAROĞLU: Geçmişteki bazı davaları yeniden incelenmesi için mercek altına alınmışsınız. Hatta bu konuda dedektif gibi çalışma başlatmışsınız ve delil topluyormuşsunuz. 
Kudret ÖZERSAY: Ankara ziyaretiniz oldukça keyifli ve neşeli geçmiş. Bu arada sizin bu ziyaretlere buradan göz edenler olabilir. En kısa zamanda bir tütsülenin deriz. 
Tufan ERHÜRMAN: Bugün Silifke’ye gidiyormuşsunuz. Anlaşılan meclis yine açılmayacak. Neyse hazır oralara kadar gitmiş iken bir çarşı pazarı dolaşıp fiyatlara da bakmayı unutmayın. Ha birde gelirken bizi de unutmayıp bir kase yoğurt getirirseniz ziyadesi ile memnun olacağız.   
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Kurultay tarihi yaklaştıkça bölge gezilerine ağırlık vermişsiniz. Hemen her akşam bir bölgede kitle toplantısı düzenliyormuşsunuz. 

Mesut AYAR: Dün Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'de küçük bir operasyon geçirmişsiniz. Çok geçmiş olsun diyoruz, umarız en kısa sürede eski sağlığınıza yeniden kavuşursunuz. 
Mehmet BİCEN: Doğancı Patates Üreticileri Birliği Eski Başkanı olarak soframıza gelen patatesin kilosunun 10 TL olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz. Patates tarlada kaç para tezgahta kaç para. 
Züleyha KARAMAN: Bu kapı merakı nereden geliyor. Son günlerde nerede bir kapı görseniz hemen önünde fotoğraf çekiliyorsunuz. Girne kapıda da bir fotoğraf çekip paylaşır mısınız? 
Mehmet Kale KİŞİ: Restoran ismi denince neden akla hep seksi şeyler geliyor ki? Geçenlerde bu konuda önemli bir tecrübe edinmişininiz. Neyse konuyu enine boyuna yazdığınıza göre gerçekleri bilmeyenlerde öğrenmiş oldu. 
 

POLEMİX
 “Anastasiadis ile yakında gerçekleşmesini umduğumuz görüşmede, adamızın geleceğine dair yeni görüşleri varsa, elbette dinlemekten memnun olacağız. Ancak şu önemli husus da unutulmamalıdır ki, bulunacak çözüm, hangi sıfat verilirse verilsin, federal bir ortaklık devleti olacaksa, ortaklaşa kullanılacak olan yetkilerde tarafların etkin katılımı kaçınılmazdır. Çözümün iki kurucu tarafı bulunacağı ve siyasi eşitliğin en önemli ilkelerden biri olacağı açıktır.”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı 

YORUM EKLE

banner471

banner473