banner564

Hükümetten önemli adım

Dünkü Bakanlar Kurulu’nda önemli kararlar alındı. Bu kararların en önemlisi geçiş kapılarında yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında alınan karardır.
Zira okumakta olduğunuz Diyalog Gazetesi bu konuda onlarca kez manşetten haberler hazırladı ve sizlerin bilgisine konuyu taşımayı görev saydı.
Dün nihayet bu konuda önemli bazı kararlar aldı Başbakan Ersin Tatar başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu. Kurul toplantısında, 40 adet yeni sivil hizmet görevlisi alınması konusunda karar üretildi. Bu ay itibariyle sivil hizmet görevlilerine yüzde 15 ilave ek mesai ücreti verilmesi de yine Bakanlar Kurulu’nda karara bağlandı.
Bu iki maddenin hayata geçmesi ile birlikte sınır kapılarında uzayıp giden kuyrukların ve kapılarda devam eden çilenin son bulması anlamına geliyor. Artık Kuzey’den kaynaklanan geçişlerde bir sorun olmayacak. 
Ha ileri ki günlerde gene kuyruklar olduğunu görebiliriz. Ama bunun Kuzey’den kaynaklanan bir sorun yüzünden olacağını düşünmüyoruz.  Zaten en büyük sıkıntı Güney’den Kuzey’e geçerken Cola fabrikasına kadar uzun kuyrukların oluşmasıydı.
Alınan kararların yürürlüğe girmesi ile birlikte bu sorunların çözüleceğini ve bu kapıları kullanan herkesin rahat bir şekilde yolculuğuna devam edeceğini umut ediyoruz.

Eksikler tamamlanmalı
Bu başlığı yaklaşık bir ay önce yine bu sayfada kullanmıştık. Ve poliste yaşanan sıkıntıların “eksiklerden” kaynaklandığını özellikle vurgulamıştık. Dünkü Bakanlar Kurulu’nda bu yönde de karar alınması sevindirici. 
Ancak 100 polisin teşkilata kazandırılması ile sorun biter mi? Zannetmem. 
Ama en azından bazı eksik noktaların takviyelendirilmesi adına yine de büyük bir hamle Hükümetin bu yönde aldığı karar. Umarız çok uzun bir süreden bu yana bekleyen terfiler de bir an önce teşkilat içinde gerçekleştirilir. 
Bir diğer önemli sorun ise boş olan bazı müdür ve yardımcılığı makamlarının bir an önce doldurulması meselesi. Bu konuda adım atılabilirse en azından teşkilatın yeniden ayağa kalkması sağlanabilir. 
Yeni alınacak polislerin Trafik Şubesi ve Girne Bölgesi gibi önemli noktalara aktarılması ile bu alanda yaşanan sıkıntıların aşılması adına da son derece yararlı olacaktır.

Süt, süt olmaktan çoktan çıktı
Çiğ süte yapılan 30 kuruşluk zamma karşılık piyasanın yüzde 80’ini elinde tutan Koop-Süt, UHT süte 1 TL, yoğurt hariç süt ürünlerinde de yüzde 5 artış yaptı. Üretici ve imalatçı bu zamma sert tepki gösterirken; Koop-Süt, “zam kaçınılmazdı” dedi ve bu ülkede bir kez daha biranın sütten ucuz olduğunu görmemizi sağladı.
Vatandaşın en temel besim maddelerinin başında gelen sütteki bu anormal artışa artık bir şekilde çözüm bulunulması gerekiyor. Bugün başta tatlı sektörü olmak üzere birçok kesim bu pahalılıktan çok olumsuz yönde etkileniyor.
Yoğurdun 20 TL’ye ayranın 15 TL civarlarında olduğu memleketimizde süt ve süt ürünlerinin bu denli pahalı olması hem tüketiciyi olumsuz etkiliyor hem de bu fiyatlara rağmen hayvancıyı ve üreticiyi tatmin etmiyor. 
Piyasayı dengeleyecek olan bu dönemde Koop-Süt’tür. Ancak Koop Süt’ün kendi fiyatı artık birçok diğer markanın fiyatından pahalı hale geldi. Piyasayı dengelemesi için kurulan Koop pahalı, piyasadaki özel süt markaları ucuz. Bu işte bir terslik var.
Olması gereken Koop’un daha uygun fiyat belirleyip piyasayı dengede tutmasıdır. Şuan Koop’ta da bazı atamalar yapılıyor ve yönetim değişiyor. Yeni gelen yönetimin bu hususa dikkat etmesini umut ediyoruz. 


MESAJLAR

Dursun OĞUZ: Tüm bakanlar binek makam araçlarına binerken siz arazi türü makam arabası kullanmaya başlamışsınız ve arabanın arkasında değil önünde seyahat ediyormuşsunuz. 

Mehmet Ali TALAT: Sadrazamköy’deki sizin eve hırsızlar gelse de çalacak pek bir şey bulamaz diye içiniz rahatmış. Ya bahçeye ektiğiniz meyveleri ve o güzelim çiçekleri götürürlerse ne olacak? 

Fikri ATAOĞLU: Kalabalık bir ekip kurup köy gezilerine başlamışsınız. Geçen gece Akdoğan’da görülürken dün de Çatoz’da görülmüşsünüz.  Bölge ziyaretlerine başladığınıza göre bildiğiniz bir durum var demek ki. 

Salih SARPTEN: Eğitim Bakanı ile Ankara’ya müdür olarak gittiniz tamda görüşmelerin içinde müşavir olduğunuzu öğrenip ülkeye görevden alınmış olarak döndünüz. Eskiden bakanlara oluyordu bu durum, şimdi size nasip oldu. 

Tolga ATAKAN: Araç Kayıt Dairesi’nin otomasyon programlarını tamamlayacak bilgi akışı için vatandaşların SMS ile araç bilgilerini istemişsiniz. Yakında SMS ile araç kayıt bilgileri vatandaşların cebine gelecekmiş. 

Buray BÜSKÜVÜTÇÜ: Valla bunu da gördük ve sağ bir partinin sol Cumhurbaşkanını desteklediğini. Yapana değil yaptırana bakacaksın derler bizim oralarda. Valla doğruymuş. 

Fikri TOROS: Bir dönem başkanlığını yaptığınız ve büyük emekler verdiğiniz KTTO yönetimine fena halde sinirlenmişsiniz ve bu konuda artık konuşmama kararı almışsınız. 

Timuçin YILDIRIM: Bir yıllık mecburi askerlik size pek yaramış. İncecik gittiğiniz askerlikten bayağı kilo alarak geri dönmüşsünüz. Birde askerlik iyi bir şey değil diyordunuz, oysa size ne kadar çok yaramış. 

Serdar DENKTAŞ: Yazlık eve giren hırsızların çaldıklarından ziyade kırdıkları büyük cam epey canınızı yakmış. Neyse siz bizi dinleyin ve yazlığı güvenlik kameraları ile donatın. 

Şenol BEYOĞLU: Drabez restoranın yeri değişmiş ve Ticaret Odasının karşısındaki eski Nihat’ın yerine taşımışsınız. Yeni mekânınız hayırlı ve uğurlu olsun. 

Erdoğan ŞANLIDAĞ: Gemikonağı’nda yap sat işine başlamışsınız ve ufaktan ufaktan müteahhitliğe ilk adımları atmışsınız. Bölgenin gelişmesine paralel olarak artık yeni projeler bekliyoruz sizden. 

İrfan MAHŞEKER: Şu özel olarak aldığınız biraların gerçekten de tadı ve keyfi başkaymış. Birçok kişi son günlerde sizden bu özel markanın adını istiyormuş. Sahi neydi adı? 

Tolga KINACI: Üniversiteler Spor Federasyonunun bir takımı ile yurt dışında bir kez daha ülkemizi temsil etmek için son hazırlıkları yapıyormuşsunuz. Eh artık elinizde kupalarla dönersiniz yurt dışından. 

Ahmet ERBAŞ: Dün bir kez daha TBMM’de KKTC konulu son derece önemli bir konuşma gerçekleştirdiniz ve ülkemizdeki bazı hassasiyetleri Türkiye’nin diğer vekillerinin bilgisine getirdiniz. 

Deniz GÜRGÖZE: Maşallah bakıyoruz da son günlerde siyasetçilerden daha çok sizi görüyoruz ekranlarda. Kanal kanal gezip bildiklerinizi aktarıyorsunuz kamuoyuna. Yoksa siyasete mi girmeye karar verdiniz? 

YORUM EKLE

banner471

banner473