banner564

İkisine de yaramadı

  Dün Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda son 2 haftaya girilirken play-out oynamak istemeyen iki takımın mücadelesinde kazananın olmadığı ve vasatın çok çok altında kalan bir maç oynandı.

  G.Gücü kazanıp puanını 35 yaparak en azından bu hafta adına kendini play-out’un dışına atmak istiyordu. Ancak sahadaki performansı ile geride kalan maçlarını inkar eder gibiydi. Kazandığı zaman çok şeyler kazanacağını, en azından play-out oynasa bile iyi bir avantaj ile oynayacağını biliyordu. 
  Maçın tamamında beklenenin çok altında kaldı. İlerideki yabancıları ve Özgür sanki gol atmayalım maç da böyle bitsin der gibi oynadılar. Özgür biraz daha gayretli görünmesine rağmen o da etkisiz kaldı. P. Boateng yakaladığı pozisyonlarda çok acemice hareketler yaptı.
  İlk yarıda rakibine göre daha etkili görünmelerine rağmen atakları hiç de sonuç alıcı olmadı. İkinci yarıda golü bulana kadar rakibine fazlası ile pozisyon verdi. İlk geliştirdikleri tehlikeli atakta golü bularak öne de geçtiler.
  Rakipleri de 10 kişi kalmasına rağmen duran topta defansın arkasına atılan topta golü yediler. Eksik ve moralsiz rakipleri karşısında fazlası ile hata yaptılar. Hafta sonundaki Gönyeli maçını kazansalar bile diğer rakiplerinin alacağı sonuçlara göre kaderleri belli olacak.
  Binatlı bu maça çıkarken birçok oyuncusundan da yoksundu. Muammer, H. Taşçı ve Burak yoktu, Vinicyus yedek kulübesindeydi. Tüm bunlarla birlikte moralsiz ve play-out oynayacak olmanın moralsizliği vardı. 
  İlk yarıda neredeyse rakip kaleciyi rahatsız edecek pozisyonları yok gibiydi. Yabancı oyuncuları Jorge ve Santos ilk geldikleri günlerin kilometrelerce uzağındaydılar. İkinci yarıda biraz daha canlı görünmelerine rağmen takımının onlardan beklenenin farkında değildiler. 
  Maçın ilk yarısında ne kadar kötü oynadılarsa, ikinci yarıda yedikleri gole kadar öne geçecek pozisyonları değerlendiremediler. Rakibinin bu devredeki ilk tehlikeli atağında geriye düştüler. Buna bir de sahada eksik kalmaları eklendi.
  Yine de alınabilecek her puanın değerli olduğunu düşünerek biraz daha fazla rakip alana gitmeye başladılar. Duran toptan da olsa 1 puanı kurtarmayı bildiler. Ancak alınan bu puana rağmen ortaya konan oyun ve isteksizlik geride kalan maçlar için hiç de ışık vermedi.    

YORUM EKLE

banner608

banner473