banner564

İkisine de yetmez

  Ozanköy 13 hafta gibi çok uzun bir süre galibiyetle tanışamamıştı. Bir hafta önce Binatlı deplasmanında aldığı galibiyetle 3’üncü galibiyetini almış oldu.
  Bu galibiyetine dün de Yalova galibiyetini ekleyince ilk kez 2 hafta üst üste galip gelmiş oldu ve puanını 17 yaptı.
 Yalova ise aldığı bu mağlubiyetle kazanamadığı hafta sayısı da 7 oldu. Maça çıkarken kazanıp hem rakibinden uzaklaşmak, hem de play-out adına puanını yukarılara taşımak istiyordu.
  Ozanköy rakibine göre oyuna daha tutuk başladı ve kalesinde pozisyonlar veriyordu. Yalova forvetleri biraz becerikli olsa kalesinde gol görebilirlerdi. 
  Baskıyı atlattıktan sonra çıktıkları ilk etkili atakta genç Zihni’nin golü ile öne geçtiler. Bu  dakikadan sonra daha etkili olmaya başladılar ve ikinci golü bulmak için rakip kaleye daha fazla gittiler. İstedikleri ikinci golü kaleci İrfan’ın hatalı çıkışını affetmeyen kaptan Bekir’in akıl dolu golü ile bulunca takım olarak da rahatladılar. 
  İkinci yarıda Yalova’nın gol bulmak adına ileri çıkacağını bildikleri için daha temkinli ve ani ataklarla gol aradılar. İstedikleri golü de rakiplerinin atakta olduğu bir dakikada bulunca maçı da kazanacaklarına inandılar.
  Kaptan Bekir, kalede M.Emin, Mike ve takımının ilk golünü atan Zihni günün en başarılı isimleriydiler. Zihni ve Mike rakiplerine hiç hava topu vermediler.
  Galibiyetle en azından  umutlarını daha ileriye taşıdılar.
  Maçta 2 gol atan Bekir eğer arkadaşları bencillik etmese ve çok müsait olduğu pozisyonlarda topu ona verseler fark çok daha fazla olurdu. Bu topları almayan Bekir kaptanlık bantını kolundan çıkararak eline alarak tepkisini gösterdi ve maçı böyle tamamladı.
  Yalova haftalardır kazanamıyordu. Rakipleri ise kazanıyor ve puanlarını artırıyorlardı. Y.Boğaziçi, Ozanköy maçını kazanarak ümitlendim derken farklı mağlubiyetler almaya,  Ozanköy’de Binatlı karşısında kazanarak bu maçı da kazanırsam neden olmasın der gibiydi.
  Bunun bilinci ile maça daha etkili başladılar ve pozisyonlar da buldular. Ancak bunlar gol olur diyeceğimiz pozisyonlar olamadı. Topla daha fazla oynayan da onlardı. Fakat rakibinin geliştirdiği ilk atakta rakiplerini kontrol etmemenin cezasını gol yiyerek ödediler. Bu gol onları oyundan düşürdü.
  Orta alanda rakiplerininin geçişlerine çok fazla müsade etti. Bu geçişlere defans hataları da eklenince kalesinde bir gol daha gördü. 
  İkinci yarıda gol bulmak için Mithat’ı defanstan ileri alarak oyuna baladı. Aradıkları golü bulacak pozisyonu yine aynı oyuncu ile değerlendiremedi. Çok adamla gittikleri dakikalarda bu kez fazla pozisyonlar vermeye başladılar. Atakta oldukları bir anda geride eksik yakalanınca bir gol daha yediler.
  İlerideki Ali ve Cemal maç boyunca ne yaptıkların kendileri de anlamamıştır. Buğra bir şeyler yapayım derken o da yalnız kaldı.
  Maçın başlarındaki oyunları hariç geriye kalan dakikalardaki oyunlarını bundan sonraki maçlarda ortaya koyarlarsa işleri çok ama çok zor olacak.
    

YORUM EKLE

banner608

banner473