banner564

İkisini de kurtarmaz

   Lig’in iki yeni takımı uzun yıllar sonra ilk kez en üst Lig’de karşılaştılar. Kazananın hem puansal hem de moral olarak Lig’e iyi başlaması önemliydi.

  Mücadele ettikleri bu lig ile geldikleri lig arasında çok fark olduğunu belki bu maçta pek anlamadılar. Ancak diğer rakiplerle oynadıklarında fazlası ile anlayacaklar. Çünkü imkanları dahilinde oluşturdukları kadrolar, bu lig için yeterli değildir. Gerek kadro gerekse oynan oyun ligi taşımalarına yetmez.
  Önemli olan galibiyetti ve bunu da başaran Gönyeli oldu. Gönyeli’nin en büyük artısı yabancı oyuncusu J. Okoli. Yakaladığı pozisyonlarda çok etkili olan bir oyuncu. Belli ki takımının gol yükünü bu oyuncu çekecek. Ancak sadece J. Okoli ile bu iş olmuyor. Sabri ve Raif ona maç boyunca destek verdiler. Onlar da pozisyonlar bulmalarına rağmen eski güç ve oyunlarından da uzakta olmaları etkinliklerini azalttı. Nitekim J. Okoli’nin attığı ikinci goldeki pozisyonun aynısını Sabri yakaladı ancak ağır hareket edince golü atamadı.
  Kaleci Kemal mutlak pozisyonları kurtararak takımına güven verdi. Genç Fikret yorulup çıkana kadar çok iyi mücadele etti. Sonradan oyuna giren Babak golde iyi bir ara pası vermesine rağmen henüz hazır bir görüntü vermedi.
  Defans belki bu maçta fazla zorluk yaşamadı. Ancak hızlı ve daha güçlü rakipler karşısında işleri çok zor. Gönyeli için önemli olan galibiyetti. Bunu da almayı başardılar.
  Girne Halk Evi takımı belli ki sezon boyunca çok zor maçlar oynayacak. Kadro kalitesi ve bu lig adına deneyimsizlikleri en büyük dezavantajları olacak.
  Maçta öne geçecek pozisyonları kendileri bulmalarına rağmen golü yiyen de kendileri oldu. Bütün gol umutlarını Ertaç ve Şenol’a bağlamış durumda. Fakat onlara bu pozisyonları hazırlayabilecek oyuncuları yok. Yedikleri gole penaltıdan da olsa erken cevap vermeleri onları maçta tuttu. Ancak kazandıkları penaltıdan önce rakiplerinin kaçırdığı net pozisyon gol olsa belki de penaltıyı kazanamayacaklardı.
  Orta alanda yerli statüde oynayan Larance, maçın başlarında biraz mücadele etmesine rağmen geriye kalan dakikalarda hiçbir şey yapmadı. Şenol ikinci yarıda kendi çabası ile yarattığı pozisyonlarda ona destek olacak ikinci bir oyuncu bulamadı. Ertaç penaltı golü dışında etkili değildi.
  Sonradan oyuna girenlerin de hiç etkili olamadığı maç, onlara bundan sonraki maçların ne kadar zor geçeceğini gösterdi.    

YORUM EKLE

banner471

banner473