banner564

İkiyüzlü siyaset

Birisi diyor ki Özgürgün’ün dokunulmazlığı onaylanmamış. Demokrasi adına kara bir lekeymiş bu.  Öbürü kalkıp diyor ki “son seçimlerde müdahale oldu, bunu araştırması için bir komite kurulmasına karşı gelmek demokrasi ayıbıymış.
Görende sanacak ki bu memlekette her şey 4-4’lük te bir bunlar demokrasi adına işlenmiş ayıplar. “Demokrasiyi istediğiniz gibi kullanamazsınız efendiler…”
Demokrasinin kantarı sizin işinize gelenle gelmeyen arasında bir yerde değildir. Demokrasiden ve demokrasideki ayıplardan bahsedecekseniz eğer geçmişiniz ile de yüzleşeceksiniz. Bunu yapmadan kimseyi eleştiremezsiniz.
“CTP’li vekilin istifası ret edildi”
20 Ekim 2014tarihinde CTP’den istifa ettiğini açıklayan CTP Girne Milletvekili Dr. Abbas Sınay’ın istifası mecliste ret edildi. CTP ve DP istifaya ret oyu verdi. UBP çekimser kaldı. TDP kabul etti. Sınay'ın istifası reddedildi. 
Bugün Özgürgün’e laf atan CTP’li vekillerin öncelikle bu gerçekle yüzleşmesi gerekmiyor mu? Bununla yüzleşmeden bugün tribünlere oynamak ne kadar demokrasiye yakışan bir davranış? 
Biz bunları yazınca da hiçbir CTP’li vekil iki satır cevap yazma gereği hissetmiyor. Oysa ben olsam ve dün Özgürgün’ü eleştirsem ve bugünde bu yazıyı okusam iki satır yazı yazardım. Ama nerede o demokrasiye o olgunluğa sahip milletvekili? 
Gelelim diğer konuya, hani şu müdahale konusuna. Sanki de ilk kez KKTC’de bir seçime müdahale oluyormuş havası yaratmanın kime ne faydası var?
Oldu kardeşim, bal gibi müdahale oldu. Ama ilk kez mi oldu? Daha önce hiç mi olmadı? Eğer geçmiştekilere sen “bunlar da müdahaleydi” demediğiniz sürece bugün yapılanlara tek söz söyleme hakkın olmaz. 
Eroğlu’nun ailesi ile çıkan haberler, Türkiye’den gelen kampanya ekipleri… Bunlara çıkıp “bunlarda “müdahale ”diyemediğiniz sürece konuşma hakkınız olduğunu açıkçası düşünmüyorum. 
 
UBP’nin adayı Eroğlu
Yarın veya Cuma günü KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı seçimleri var. UBP’nin merakla beklenen adayı Dr. Derviş Eroğlu’nun kızı, UBP Gazimağusa milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay.
Resmiye Hanım meclis başkanı seçilirse KKTC tarihinde 3. kadın meclis başkanı olacak. Daha önce Fatma Ekenoğlu ve Siber Sibel meclis başkanlığı koltuğuna oturmuştu. 
Kapalı oylama ile yapılacak oylama öncesi siyasi kulisler hayli hareketli. UBP’de bu makam için talep olan başka isimlerin olduğunu biliyoruz. Bakalım bu konuda UBP grubu adayına sahip çıkabilecek mi?
  
Yalan haber olsun
KIB-TEK’te yönetim değişiyor. KIB-TEK’in yeni hükümette YDP kanadında kalmasından ötürü KIB-TEK yönetimi değişiyor. Ancak dün KIB-TEK içerisinde bir duyum aldım, bugün otomatik olarak ödenmeyen faturalardan dolayı vatandaşın elektriği kesilecekmiş. 
Oysa henüz görevden alınmayan Başkan Selim Gökbörü bu konuda bir inisiyatif almış ve 13. maaşlar ödenmeden kimsenin elektriğinin kesilmemesini istemişti. Ancak bu kararı yeni atanan müdür ve eski yönetimin uygulamayacağı konuşuluyor. 
Pandemi özel sektörü bu kadar derinden etkilerken KIB-TEK bugün bakalım vatandaşın elektriğini kesecek mi? 

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bence bu kadar olaydan sonra gelip ya bu savaşa kaldığınız yerden devam edeceksiniz ya da artık tamam deyip bir köşeye çekileceksiniz. Ortada çok fazla bir seçenek kalmadı gibi. 

Ali Özmen SAFA: Avrupa’da özellikle de İngiltere’de virüsün yeniden yaygınlaşmaya başlaması ile birlikte Noel tatili için bu ülkeye gitmekten son anda vazgeçmişsiniz. En iyisi burada dostlarınızla yeni yıla girmek olacak. 

Gürkan KARA: Anlaşılan yeni bir dönem sizi bekliyor önümüzdeki günlerde. Zira gelen birkaç teklifi kabul etmeyip artık kendi yolunuzda yürüme arzusunda olduğunuzu söylemişsiniz. 

Gencay EROĞLU: Dün Maliye Bakanlığına başvurup emeklilik dilekçenizi vermişsiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun aldığınız bu karar. Bizce biraz erken oldu ama en iyisini elbette siz biliyorsunuz. Emekli olduktan sonra da toplum için güzel işlere imza atacağınıza eminiz. 

Zeki ÇELER: Trafikte sıkışmamanız için size bir motosiklet alalım. Bu yönde hatta bir kampanya bile başlatabiliriz. “Zeki meclise yetişsin kapmayasına” destek olanları burada yazalım ve size motosiklet alalım. 

Dr. Ali PİLLİ: Dünkü açıklamanızdan sonra resmen kabine üyelerinin telefonları kilitlenmiş. Gün boyunca özellikle özel sektör çalışanları ile temsilcileri bakanları telefon yağmuruna tutmuşlar. 

Tufan ERHÜRMAN: Geçmiş ile yüzleşmeden bugünü değerlendirmek ne kadar sağlıklı? Bence önce CTP’nin geçmişte yaptığı hataları kabullenip ondan sonra bugünü değerlendirmek daha sağlıklı olur. 

Cemal ÖZYİĞİT: Araştırmaya falan gerek yok, aha da ben söylüyorum size, müdahale arıyorsanız bana bir alo deminiz yeterli. Boşu boşuna kimseyi uğraştırmayın. 

Güvenç CANTAŞ: Turizm Bakanlığına dönmek için artık gün sayıyormuşsunuz. Bence de bu dönem sizin birikimlerinize Bakan Ataoğlu’nun ziyadesi ile ihtiyacı olacaktır. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Başbakan, Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı, Turizm Bakanı ve son olarak meclis başkanlığı da Gazimağusa’ya. Ee Lefkoşa’ya ne kaldı? 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Yem fiyatlarına gelen son zamdan sonra artık bu memlekette kimse hayvancılık falan yapamaz diye düşünüyoruz? Haksız mıyız? Bu konuda üretici hayli sinirli. 

Hüseyin Çavuş KELLE: Tıpkı hayvancı gibi üreticinin de yüzü gülmüyor. Çiftçi kesimi gerek pandemiden gerekse yapılan son zamlardan sonra hayli zor duruma düşmüş gibi. 

Tözün TUNALI: Demokrat Partinin önemli isimlerinden eski Genel Sekreter Bengü Şonya’yı anmak kimsenin aklına gelmedi mi? Bir parti ancak kurumsal hafızası olursa parti olur. 

Tolga ATAKAN: Dün sizden bir açıklama çıkmadığına göre Özgürgün’ün iddia ettiği kahve içme olayı demek ki doğru. Bizde bundan sonra bunu doğru kabul ediyoruz. 

Gürcan ERDOĞAN: Yılbaşı öncesi umarız KIB-TEK kimsenin böyle bir dönemde elektrik borcu yüzünden elektriğini kesmez. 15 gün kesmezseniz kurum falanda batmaz. Zaten faizler çalışıyor. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Bu pandemide elektrik kesilir mi biz burada neredeyse 100 yıldır ahırları elektrik verilmiş dosyayla ısıtan koca fabrikaların makinelerini kaçak elektrikle döndüren tarlaları elektrikli motorlarla suya boğup trafo yakan sayaç yatırmayan elektrik şirketi işçilerini kemerlerle önüne geçip geri postalayan vatansever dini bütün doğu ve güneydoğu halkinin(kastettiğimiz kesim bellidir) elektrik paralarını ödüyoruz da filimiz cikmiyor hayatımızdan çok memnun mutlu yaşayıp gidiyoruz

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Dosya değil somya yatırmayan değil taktirmayan kemer değil keleş filimiz değil gikimiz olacakti

banner471

banner474