banner564

İlaç gibi galibiyet

 Haftalardır galibiyet alamayan Lefke, son haftayı mağlubiyetle tamamlayan ve golcüsü Offor’un takımdan ayrılmasından sonra daha da sıkıntıya giren Binatlı’yı mağlup ederek belki de olası sıkıntıları da durdurmuş oldu. 

  Lefke’de kaleci M.Özeralp yoktu, onun yerine kalede genç Tunay vardı. Semih ise yedek kulübesindeydi. Yedek kulübesinde de sıkıntıları vardı. 
  Oyuna rakibi gibi kendi de iyi başlamadı. Ta ki ilk yarının son 10 dakikasına kadar. Devrenin sonlarında öne geçecek pozisyonları değerlendiremediler. Bunda kaleci Salih’in de payı çoktu. Kasım ve Allen ile rakibini zorlamalarına rağmen golü bulamadılar.
  İkinci yarıda Semih’in oyuna girmesiyle daha çok atak yapan, daha çok pozisyonlar yaratan bir Lefke vardı. Rakip kalede gol arayan yine onlardı, ancak ilk golü kalesinde gören de yine onlar oldu. Golde kaleci ile birlikte defansın seyirci kalması vardı.
  Yediği gole erken cevap vererek oyunda kalmayı başardılar. O dakikadan sonra özellikle kanatlardan getirdikleri toplarla pozisyonlar yaratarak gol bulmaya çalıştılar. Sol taraftan Yılmaz’ın getirdiği toplar çok tehlikeli oldu. Yılmaz bir gol bir asitle takımını galibiyete taşıyan adam oldu.
  Maç böyle iter derken Yılmaz’ın ayağından gelen gol Lefke’ye ilaç gibi geldi. Ancak Binatlı futbolcusu Israel ve Lefke futbolcusu Allen’in maç içinden gelen tartışmaları maç sonuna da taşınca istenmeyen olaylar oldu. 
  Binatlı Offor’on yokluğunu maç boyu fazlasıyla hissetti. Onun yerinde Israel gol yükünü çekmeye çalıştı. Ancak bunda başarılı oldu diyemeyiz. Defansta bu sezon çok iyi maçlar çıkaran Zihni de yoktu. Böyle olunca da takım içerisinde değişiklere gitmek zorunda kaldı.
  Maçın ilk yarısın hiç de iyi değillerdi. Pozisyonlara girmekte zorlandılar. İlk yarı biterken rakibine inanılmaz pozisyonlar verdiler. Yine de soyunma odasına golsüz gittiler. İkinci yarıda rakibinin baskısını artırması ile ani ataklarda Israel ile gol aramak istedi. Pozisyon yaratamadan Burak ile öne geçmeyi başardı.
  Ancak bu avantajını sadece 4 dakika koruyabildiler. Lefke kanatlardan daha çok gelmeye başladı. Buna yeterli önlem alamadılar. İleride de çoğalamayınca oyunu rakibine bırakmak zorunda kaldı. Defansta çok iyi oynayan Ayhan’ın son dakikalarda sakatlanıp oyundan çıkması ile defansta verilen boşluğu dolduramadılar. 
  Son dakikada defansın uzaklaştıramadığı topla mağlup oldular. Israel’in takımına daha fazla katkı koymak yerine rakibi ile futbol dışındaki uğraşlarını artırınca maç sonunda yaşanan olayların da Allen ile birlikte sorumlusu oldu. 

YORUM EKLE

banner608

banner473