banner564

İlaç gibi geldi

 Bu sezon kendi evinde hiç maç yapamayan ve Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nı artık evi kabul eden Yalova, kendileri için çok önemli bir galibiyet aldı.
  Takıma katılan birçok futbolcu vardı. Birbirlerini tanımayan bir takım vardı sahada. Özellikle yabancı futbolcular için bu çok da iyi bir durum değil.
  Yeni teknik adamları Cenk Berkalp ile bu maça çıktılar. Onlar için artık alınan cezayı düşünmekten fazla bunu kabullenip takım ve taraftar olarak maçlara adapte olmaları gerekir.
  İlk yarının ortalarında Nnaemeka’nın rakip futbolcuya kasti hareketini hakem Mehmet Malek göremedi. Ancak yan hakemle 4‘üncü hakemin de görememesi onlar adına çok kötü bir puan oldu.
  İlk yarı boyunca rakipleri gibi gelen ilk gole kadar çok silik ve kötü bir oyun oynadılar. Daha ilk dakikada geriye de düşebilirlerdi. Bu tehlikeden sonra oyunda tutundular. Gol olabilecek pozisyonlar bulamamalarına ve geriye düşmelerine ragmen yedikleri gol onları uyandırdı.
  Golden sonra rakip kaleye daha fazla gitmeye başladılar. İlk yarı böyle biter derken penaltıdan kazandıkları gol onlar adına ikinci yarıya çıkarken çok büyük bir moral oldu. İkinci yarının başında öne geçince oyunun kontrolünü de ellerine aldılar.
  Yabancı oyuncuları Uche Sunday ve yeni transfer Uche Samuel bu maçta iyi oynarlarken takıma çok fazla da katkı koydular. İlerleyen haftalarda çok daha iyi olacaklar.
  Defansta Reşat ve kaptan Mahmut çok iyiydiler. Galibiyette golleri atanlar kadar onların da payı var. Genç kaleci Orçun da galibiyette büyük pay sahibi oldu. Cemal küsmeden kendini maça daha fazla verirse takımına çok daha faydalı olacak.  
  Galibiyet takıma ilaç gibi gelirken, önümüzdeki haftalar için de 3 puandan fazlasını kazandırmış oldu. 
  G.Birliği sezonun ilk yarısında G.Birliği takımından çok çok uzakta. Takımdan ayrılanların yerleri genç oyuncularla doldurulmaya çalışıldı. Ancak gençler bu yerleri dolduramadı. Zaten hemen doldurulması da beklenemezdi. Maçın genelinde sezonun ilk yarısındaki oyun ve mücadele güçlerinden çok uzakta kaldılar.
  Maça golle başlayabilecek pozisyonu Tombora ile değerlendiremediler. Sonrasında gol olabilecek pozisyonları yakalayamadılar.
  Nnaemeka’nın rakip oyuncuya kasti hareketini hakemlerin görememesi veya farklı değerlendirmesi sonucu sahada eksik kalmadılar. Hiç beklemedikleri dakikada da şanslı bir gol buldular. Nnaemeka golü atmasına rağmen o faulden sonra oyundan tamamen düştü ve maç boyunca da hiç etkili olamadı.
  Zaman zaman Tombora ile geliştirmek istedikleri hızlı ataklarda rakip kalede çoğalamayınca bu atakları da sonuçsuz kaldı. 
  Maça çıkan ve sonradan giren oyunculara da baktığımızda çok genç oyucuları var. Yedek kulübesi de tamamen genç oyunculardan oluştu. Özellikle ikinci yarının büyük bir bölümünde oyunun kontrolünü rakiplerine verdiler.
  Geliştirdikleri ataklarda çok yavaş hareket ettiler. Bu da rakiplerinin pozisyon almasına neden oldu. Etkili olacak ve rakip defansı ve kaleciyi fazla zorlayacak pozisyonları yaratamadılar.
  Topladıkları puanlara rağmen bu maçtaki oyun ve performanslarını bundan sonraki haftalarda artırmazlarsa hiç de beklemedikleri yerlere gelebilirler.
YORUM EKLE

banner471

banner474