banner564

Israrlı oyunun karşılığı

 Son şampiyon Mağusa Türk Gücü, bu sezon istediği sonuçları alamayarak zirveden az da olsa uzakta kaldı. Gönyeli ise bu haftaya kadar topladığı 7 puanı da deplasmanda alırken bir kez daha kendi evinde puanla tanışamadı.
 Maçın ilk yarısında çok fazla olmasa da oyunun hakimi Mağusa Türk Gücü olmasına rağmen ilk golü bulan Gönyeli oldu. Gönyeli maçın genelinde olduğu gibi ilk yarıda hep sağ taraftan Felix ile ataklar geliştirdi. Sol tarafı hiç kullanmaması da gözlerden kaçmadı.
 Rakibinin her iki kanattan sürekli yan toplara çok iyi müdahale ederken Felix’in golü ile umutlanmasına rağmen rakibinin moralini bozacağı skoru koruyamadı ve soyunma odasına beraberlikle gitti.
 İkinci yarıda rakibinin gücünü kabullenerek oynamaya başladı. Maçın ilk yarısında rakibinin denediği kanat ortalarına bu yarıda fazla dayanamadı. Kalecisinin de hataları ile arka arkaya golleri kalesinde gördü.
 Maçın 63 ve 65. dakikalarında arka arkaya yedikleri gollerle oyundan tamamen düştüler ve geriye kalan dakikalarda sadece rakibinin oyunu ile yedikleri golleri izlemeye başladılar. 
 Rakiplerinin hızlı adamlarına ve kenarlardan getirdiği toplara ilk yarıda biraz direnmesine rağmen ikinci yarıda buna tamamen mahkûm oldular ve ikinci yarıdaki oyunları ile mağlubiyeti de hak ettiler.
 Mağusa Türk Gücü için bu maç kazanılması gereken bir maçtı. Rakiplerinin kazandığı haftada puan kaybı yaşasa moral olarak da geriye düşerlerdi.
 Maça başlarken 3 yabancısı ile birlikte Arif de oyunda olunca sahada 4 tane hücum oyuncusu oldu. Özellikle kenarlardan ısrarla ortalar yaparak gol aradılar. Bunlardan bazılarını değerlendirebilecek pozisyonlar yaratmalarına rağmen değerlendiremediler. 
 Geriye düştükten sonra acaba yine kayıp mı yaşarız derken istediği golü çok önemli ve rakibinin moralini bozan 45. dakikada buldu, ikinci yarıya da moralli çıktı. 
 Zokou, Peter, Dinopeter ile sürekli gol aradılar. İkinci 45 dakikada ilk yarıda yapamadıklarının hepsini yaparken rakip kaleci ve defansın hatalarını hiç affetmediler.
 Gönyeli’nin arka arkaya gelen gollerden sonra oyundan düşmesini de çok iyi değerlendirerek kanatlardan ısrarla taşıdığı toplarla galip gelmesini bildi.
 Mağusa Türk Gücü için bu yarıda çok fazla bir şey de yazmak doğru değil. Çünkü rakibi bu yarıda onları zorlayacak hiçbir harekette bulunmadı.
 Ancak maçın ilk yarısındaki oyunu bundan sonraki maçlar için pek de yeterli bir oyun olmadığını bilmeleri gerekir.   

YORUM EKLE

banner608

banner473