banner564

İşte bizim hikâyemiz

Diyorum ya bizim yaşadıklarımızı dünyanın bir başka memleketinde kimse yaşayamaz diye. Çünkü öyle bir yapımız var ki, birisi bir şey yapmaya görsün onu nasıl alaşağı edeceğimizi düşünmeye başlıyoruz toplum olarak.
“Siyasetçisi kötü, iş adamları ve gazetecileri sıkıntılı, tüccarı para peşinde olan bir toplum” olarak gözüküyoruz maalesef. Ve öyle acımasız öyle bir linçle saldırıyoruz ki yere düşen bir daha ayağa kalkamasın.
Salgından ötürü binlerce işletme kapanmak zorunda kaldı. Gündelik çalışıp evine ekmek götüren onlarca insan günlerdir beş parasız yaşamak zorunda. 
Ülkemizde çalışmak için gelen ama patronları tarafından kaderlerine terk eden yüzlerce insanla birlikte aynı kara parçası üzerinde yaşam mücadelesi veriyoruz bu zor günlerde.
İşte bu aç insanların yardımına koşan bir gönül dostu var. Adı Serdinç Maypa. Salgının başladığı günden bugüne 3 bin kişiye yardım ulaştırmayı başardı.
Dostlarından topladığı yardımları Dipkarpaz’a kadar kendi imkanları ile ulaştırdı. Ama her işte olduğu gibi bu kadar yardım yapan bir adamı üzmek bizim gibi bir toplumda çok zor olmasa gerek.
Bir belediyenin deposuna bıraktığı yardımların dağıtılmadığını öğrenince ilgili depoyu basıp dağıtılmayan yardım paketlerini geri alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Sonra da polislik oldu. Polis ifadesini aldı, cep telefonlarına el koydu.
Sevgili okurlar burada ne görevini yerine getiren polisi ne de Serdinç’i polise şikayet eden belediye başkanını kınamıyoruz. Çünkü onlar bir şey yapmasa başkası yapacaktı.
Üzücü ama gerçek, bu toplum son yıllarda dejenere oldu ve artık birisinin bir şeyler yapmasını kolay kolay kabul edemiyor. İlla ki altında bir şeyler arıyor. 
Günlerdir canla başla çalışan Serdinç’i de üzdük ya, helal olsun hepimize…

Dördüncü gün
Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli açıkladı, 45 gün içerisinde yeni bir pandemi hastanesi inşa edilecek. Pilli’nin açıklamasından bu yana 4 gün geçti bile. Yani 45 günün 4’ü gitti bile.
Henüz ortada bir şey yok. Ama Hükümet ısrarla olacak diyor. Hükümet üzerinde baskı oluşturmak amacıyla sosyal medyadan ‘günleri sayma’ çağrısında bulundu eski Başhekim Dr. Bülent Dizdarlı. 
Biz de destek verelim bu çağrıya. Aha işte biz de yazdık bugün. Bundan böyle de belli aralıklarla bu konuyu buradan hatırlatmaya ve geri saymaya devam edeceğiz. 
Bu konu ile ilgili bir başka konu ise yeni bir pandemi hastanesi inşası için ne kadarlık bir bütçenin gerekli olduğu konusu. Dün sosyal medyada bu konu da oldukça tartışıldı. Hastanenin yapımı için 35 milyon liralık bir harcamanın yapılacağı iddia edildi.
Bence hükümet bir an önce bu konuda ve bu hastanenin kaça mal olacağını kimlerin ihaleye katılıp ne yapacağını şeffaf bir şekilde açıklamalıdır. Tabi 45 gün aman pardon 41 günde nasıl tamamlanacağını da…

Ayhan Kaymak’ı kaybettik
2010 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi televizyon programına konuk olarak çağırmıştım. Rahmetli elinde adalet aradığı el feneri ile birlikte gelmişti yayına.
Değişik düşünceleri vardı, bunları zaman zaman gazeteden de yazar, kamuoyu ile paylaşırdı. Ama öyle öne çıkma gibi ekranlarda olma gibi düşüncesi hiç yoktu.  
Ayhan Kaymak 1985'ten beri KKTC'de beş kez Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmuştu. Son seçimlerde kendisini görememiştik, belki bu seçimlerde görürüz diyorduk ki ömrü yetmedi. 
Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz. 
 
MESAJLAR

Serhan KOMBOS: Kombos Otomotiv olarak 2 bin 500 adet hızlı test kitini satın alıp Sağlık Bakanlığı’na hibe etmişsiniz. Böylesine günlerde toplumsal dayanışma adına son derece güzel bir bağış oldu, teşekkür ediyoruz. 

Bertan ZAROĞLU: Hükümete mehter takımı benzetmesini yapmışsınız. Acaba bu mehter takımının şu günlerde en çok çaldığı marş sizce hangisidir? Hadi biraz düşünün bakalım. 

Mustafa AKINCI: Çok uzun bir aradan sonra bugün öğlen ilk kez bir kanalımızda canlı yayına çıkma kararı almışsınız. Eh artık bugünden sonra diğer kanalların davetlerini de kabul edersiniz artık. 

Emrah YEŞİLIRMAK: Toplum olarak zor bir süreçten geçiyoruz ve elbette sizin göreviniz daha zor ve hali ile sinirleriniz hayli yıpranmış olabilir. Ama yine de sizin daha sakin ve daha yapıcı olmanız gerekiyor. Bilmem anlatabildik mi? 

Serdinç MAYPA: Bu memlekette bu tür yol kazaları hep oluyor. Ne olur siz yapılan eleştirilere kulaklarınızı tıkayın ve yardım paketlerini ülkenin dört bir tarafına ulaştırmaya devam edin. 

Barış TİLKİ: Geçtiğimiz günlerde ufak bir operasyon için Girne’de özel bir hastanede bıçak altına yattığınızı üzülerek öğrendik. Umarız en kısa sürede eski sağlığınıza yeniden kavuşursunuz, çok geçmiş olsun. 

Songuç KÜRŞAD: Dün sosyal medya hesabınızdan yaptığınız Şammali tatlısı paylaşımı yüzünden kaç kişinin muzdarip olduğunu bir bilseniz bir daha paylaşmazdınız o tatlıyı. Dün denedik olmadı, bugün denemeye devam edeceğiz. 

Ahmet YÖNLÜER: Hacı abi güzel dileklerin için çok ama çok teşekkür ediyoruz. Allah doğru olanlarla beraber olurmuş. Ve bu dünyadaki yanlışı da kimsenin yanına bırakmazmış. 

Abdullah İŞKEY: Türkçeyi mamur ettikten sonra şimdi de Rumcaya mı başladınız? Zira son günlerde bazı dostlarınıza Rumca mesajlar gönderdiğiniz yönünde haberler alıyoruz. Hayırdır ne iş? 

Mehmet BURHAN: Ayrelli zamanı geldi de geçiyor bile ama hala daha sizden bu sezon bir ayrelli paylaşımı göremedik. Yoksa kimse ortak çıkmasın diye paylaşım yapmıyor musunuz bu sene?

Fırat ATASER: Alsancak Belediyesindeki tüm çalışanlara Covid-19 testi yaptırmışsınız. Ve ne mutlu ki tüm sonuçlar negatif çıkmış. Hem sizin hem de çalışanların aileleri rahat bir nefes almıştır artık. 

Serdar DENKTAŞ: Salgın çıkmadan önce siz zaten evde kapalıydınız. Bir de bu salgın çıktı sizin evdeki kalış süreniz 3 ayı geçti bile. Bu arada sakallar maşallah papaz sakalı kadar olmuş. 

Ahmet ARKIN: Casino İşletmecileri Birliği olarak tarihte ilk kez yargıya başvurmaya karar vermişsiniz ve hükümetin aldığı son kararı yargıya taşımak için hukukçularınıza gerekli talimatı vermişsiniz.  

YORUM EKLE

banner471

banner473