banner564

İttifak dağıldı

Varan BİR
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği yerel seçimler sonrasında önceki gün genel yönetim kurulu toplantısını yaptı. Yeni seçilen belediye başkanları arasından belediyeler birliği başkanını seçmek için seçim yapıldı.
Seçimlerde iki liste yarıştı. Birinci liste CTP’li Ahmet Benli’nin listesi, İkinci liste UBP’li Mahmut Özçınar’ın listesi.
Mahmut Özçınar 15 oy alır iken Ahmet Benli 13 oyda kaldı. Belediyeler birliği yönetim kuruluna Mahmut Özçınar’ın listesinden 8 kişi yarışı kazanırken Ahmet Benli’nin listesinden sadece LTB Başkanı Mehmet Harmancı listeye girebildi.
Mahmut Özçınar’a kendisi de dâhil 7 UBP’li belediyeden tam destek gelirken bağımsız belediyeler ve DP’li Hayri Orçan’dan destek geldi.
Ahmet Benli’ye ise 10 CTP’li belediyenin yanı sıra İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü, CTP’den atılan Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı oy verdi.
Böylece uzunca bir aradan sonra yerel yönetimlerin bir çatı altında birleştiği belediyeler birliğinde bir kez daha UBP’li bir başkan seçilmiş oldu.  
Mahmut Özçınar’ın belediyeler birliğine seçilmesi sonrası küçük bir hükümet krizi de yaşandı. DP’li Hayri Orçan’ın ittifakın dışında oy vermesi CTP’lileri fena kızdırdı.

Varan İKİ 
Yerel Seçimler sonrası Lefkoşa Türk Belediyesi’nde de seçim vardı. Seçilen belediye meclis üyeleri asbaşkan seçimi için kendi aralarında bir seçim gerçekleştirdi ve UBP’den belediye meclis üyesi seçilen Akın Aktunç LTB asbaşkan oldu.
Son seçimlerde LTB’de UBP 9 üye çıkarırken TDP 8 üye çıkarmasını bildi. Seçimlerde büyük bir hezimet ve ihanete uğrayan CTP, 3 üyeyi zar zor seçtirebildi.  2 DP’li ve 2 HP ‘li de LTB meclisinde yer aldı.
Belediye asbaşkanlığı seçimlerinde 9 UBP’linin oyunun yanı sıra 2 DP ve 2 HP’li ile 1 TDP’li üyenin oyunu alan Akın Aktunç Belediye As Başkanı oldu.
Akın Aktunç’un karşısında aday olarak çıkan CTP’li Ahmet Bağzıbağlı 3 CTP ve 7 TDP’linin oyunu almasına karşın yarışı kazanamadı. Yerel seçimlerde büyük bir ihanete uğrayan CTP böylece ikinci yarasını da LTB asbaşkanlığı seçimlerinde yaşadı. 
Belediye için kritik öneme sahip İhale ve Kiralar Komisyonu Başkanlığı da geçen dönem CTP’li belediye meclis üyesindeydi. Bu dönemde UBP’li Hüseyin Kavaz bu göreve seçildi. CTP’li üye bu seçimde de kaybetti. 

Vay anasını sayın seyirciler
Dün bu köşede “HP’de kazan kaynıyor” diye yazdığımız yazıdan sonra telefonlarımız susmak bilmedi adeta. Arayan arayana, bilgi veren verene…
Meğer neler oluyor bitiyormuş da bizim bu olanlardan ancak yüzde 30-40’dan haberdarmışız. Meğerse HP’de kazan kaynaya kaynaya içinde su kalmamış. 
Çok yakında HP’de bir başkanlık yarışı yaşanırsa hiç şaşmayın. Zira dün bu konuda kulağımıza öyle şeyler fısıldandı ki biz bile şaşıp kaldık. 
Dahası HP Gazimağusa Milletvekili Hasan Topal’ın önceki gün yaptığı çıkıştan sonra dün gece HP’li milletvekilleri ile Özersay bir araya geldi. O toplantıda birçok sıkıntı dile getirildi. Özellikle HP’li içişleri bakanından duyulan sıkıntı yüksek sesle dile getirildi. 
İçin özeti HP’de durumlar sandığımızdan da öte bir durumda. Bir dip dalga iyiden iyiye yanaşmakta. 
 

MESAJLAR

Hasan TAÇOY: Babanız bir kez daha hastanede müşahede altına alınmış. Yusuf amcama acil şifalar diliyorum, umarım en kısa zamanda yeniden aramıza döner. 
 
Ozan CEYHUN: Hem düğün tarihi hem düğün adresi ve son olarak da gelin namzeti değişince düğüne gelemedik tabii. Neyse bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.
 
Yüksel ÖĞMEN: Şu Metehan canavarını ben olsam bulmak için özel bir ekip kurardım. Her ne kadar şu ana kadar suç unsuru olacak bir durum ortada olmasa bile gece yarısı kafasında maske ile gezen birisi çok rahatsız edici. Kaldırın bir bakalım maskenin altında ne çıkacak? 

Tolga ATAKAN: Parti içinden birileri sizin genel başkan olmanız için düğmeye bastı. Zira Kudret Bey’in kişisel problemleri partideki kan kaybını her geçen gün arttırıyor. Yakında kapınız çalınacak ve ağır abiler size teklifi iletecekler.    

Akın AKTUNÇ: LTB asbaşkanlık göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Keşke oylama değil de tavlada karşınıza rakip çıkartsalardı, o zaman işleri daha kolay olurdu rakiplerin. 

Ahmet ÇALUDA: Davetiye dağıtım işleri nasıl gidiyor. Bu arada düğüne şahitlik yapmak için Ankara’dan çok özel misafirler bugün itibari ile ülkeye gelmeye başlayacakmış. 

Ayşegül BAYBARS: Ülkeye hiç gelmeyen birisini İstanbul’da vatandaş yapıldığı yönde haberler alıyoruz. Konuyu takibe aldık, bakalım altından ne çıkacak bu işin?

Kansu AKSU: KKTC'de idam ve hadım edilmenin yasallaşmasını ivedilikle isteyen bir dilekçeyi meclis başkanlığına sunmuşsunuz. Bakalım bu konudaki önerinizi meclis yetkilileri kaile alacak mı? 

Serdar DENKTAŞ: Seçimlerden bu yana yurtdışındasınız ve kimse sizin nerede olduğunuzu tam olarak bilmiyor. Kimisi Londra’da olduğunuzu söylüyor kimisi Amerika’da. Anlaşılan yine kayboldunuz ortalıktan. 

Kudret ÖZERSAY: LTB asbaşkanlık seçimlerinde CTP yerine UBP’ye oy verdi HP’li belediye meclis üyeleri. Hayırdır, ne oldu? Bir politika değişikliği mi var HP’de. 

Güven ARIKLI: Türk Dünyası’nın önemli temsilcilerini bir kez daha ülkeye getirmişsiniz. Umarız bu geliş ve gidişler daha da artarak ivme kazanır. Zira ortaya güzel işbirlikleri çıkabilir. 

Zeki ÇELER: Makam odasını bir kedi ile paylaşmaya başlamışsınız. Yalnız sizin kedi canavar gibi. Makam odanızın diğer paydaşı balığa da kafayı fena takmış gibi. Ansından bir operasyon olmaması için dikkatli olun deriz. 

Ersin TATAR: Ankara’da Türk siyasetinin önemli isimlerinden Cemil Çiçek ile bir araya gelmişsiniz. Cemil Bey Kıbrıs’ın siyasetini ve siyaset kültürünü en iyi bilenendendir. Önerilerini dikkate almanızı tavsiye ederiz. 

Ali KARAVEZİRLER: Makama oturur oturmaz ilk emir olarak Diyalog Gazetesi’nin alınması talimatını vermişsiniz. Anlaşılan bizi yakın takibe aldınız, neyse bizde sizi yakın takibe almıştık zaten. Görüşmek üzere… 

Çelebi YÜKSEL: İlk belediye meclisi toplantısında “partimizin kararı bu, başka davranamam” dediniz ve asbaşkanlık seçimlerini gerçekleştirdiniz. İyi o zaman belediyenin anahtarlarını parti merkezine gönderin, onlar yönetsin oradan. 

 
POLEMİX
 “Ara çözüm olmayacak ve imza atılmayacak bir stratejik anlaşma istiyoruz. Sadece,  nihai anlaşmaya ulaşmamıza zemin olması için ivme katacak bir noktaya ulaşmamız hedefini taşıyacak bir aşama olacak. Jane Holl Lute de buna katkı koymalı çünkü misyonu, bu stratejik anlaşmaya ulaşmamız hedefini taşıyan, bundan sonraki adımı hazırlamaktır. Şimdilik durum zor.”
Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis

YORUM EKLE

banner608

banner474