banner564

İyi oyunun karşılığı

 K-Pet Süper Lig’de ilk yarı dün oynanan maçlarla tamamlanmış oldu. Bu maçlardan biri de Güzelyurt Üner Barkalp Stadı’nda Binatlı ile K.Kaymaklı arasında oynandı.
 Binatlı son maçta Baf Ülkü Yurdu’na mağlup olurken, K.Kaymaklı rakibi Yenicami’yi farklı mağlup etmişti. Binatlı haftalardır sürdürdüğü zaman zaman iyi oyun ve mücadelesinin karşılığını bu maçta özellikle ilk 60 dakikada fazlası ile alırken rakibine duran bir top dışında pozisyon dahi vermedi.
 Top rakibinde daha fazla görünür gibi olsa da Binatlı bulduğu pozisyonları iyi değerlendirdi. Elindeki kadronun en iyisi ile sahada yer alırken daha önce defansın solunda oynayan Ayhan bu maçta sağ tarafta oynadı ve takımına daha fazla katkı koydu.
 Takım olarak çok koştular ve mümkün olduğu kadar pas yaparak oynadılar. Yakalanan farklı skordan sonra yaşanan rahavet ile daha geride oynamaya çalıştılar. Bunda yorgunluk ve ileride top tutamamalarının da etkisi vardı. Ancak zamanında yapılan Cenkay değişikliği meyvesini verirken oyunu biraz daha ileride tutabildiler. 
 Fakat rakip takımın sağ taraftan geliştirdiği ataklara karşı koyamayınca arka arkaya 2 gol yediler. Günün en başarılı adamı Debola’nın gayreti ve Cenkay’ın golü onları rahatlattı diyebiliriz.
 K.Kaymaklı karşısında özellikle ilk yarıdaki iyi oyunları yanında Debola’nın her iki devredeki oyunu ve golleri, Mosses’in rakibini yorması, tecrübeli Abdullah ile defanstaki Mustafa ve Behnam’ın iyi oyunları vardı. İkinci yarı için yedek kulübesindeki hamle şanslarını biraz daha güçlendirirlerse çok daha iyi sonuçlar alabilirler.
 K.Kaymaklı adına bu maçla ilgili söylenecek çok fazla bir şey yok. Çünkü bir hafta önce 
6-3’lük gibi bir galibiyet alan takım Binatlı karşısında ilk 60 dakikada sahada hiç yoktu. Rakibinin iyi oyununa hiç önlem alamadıkları gibi rakip kaleyi duran tek top dışında rahatsız bile etmediler.
 Takımdaki genç oyuncular çok fazla. Fizik olarak da rakibinden çok çok geride olunca bir hafta önce attığı gol kadar yemekten kurtulamadı. Gençlere yer vermek elbette güzel ama her maç onlardan çok iyi mücadele beklenemez.
 Yedikleri gollerin çoğunda rakip takımdan özellikle Debola ve Mosses’in güçlü fizikleri ile mücadele edemediler. İkinci golde genç kalecinin hatası affedilir gibi değil. Devre biterken yenen gol ise onların tüm ümitlerini bitiren bir goldü.
 Binatlı’nın kanatlardan getirdiği toplara önlem alamamanın cezasını ödediler diyebiliriz. Okafor ve Osita yabancı oyuncu olarak takımlarına bu kadar az katkı koymaları da değerlendirilmesi gereken konulardan biri.
 Binatlı hak ettiği bir galibiyet alırken, K.Kaymakı kötü oyununun bedelini ödedi diyebiliriz. 

YORUM EKLE

banner471

banner474