banner564

“Jeneratörle kalıyoruz”

 Alihan abi;
“Merhaba ben sizden bir şey rica edecektim, daha doğrusu yardım isteyecektim. Şu anda çok zor durumdayız. Ben İskele Yarköy’de oturuyorum, kırsal kesim arsasında ev yaptık.  2011 yılında dağıttılar bu arsaları. İki senedir evliyim, şuan bu evde oturuyorum ama elektriğimiz yok. 
Sesimi duyurur, bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Seçimden önce 10 tane elektrik direği getirdiler. Ama hiçbir icraat olmadı. Şuan o direklerden 3 tane kaldı. Sürekli gelip teker teker götürüyorlar, artık umudum tükendi.
Jeneratörle kalıyoruz ve bu benim için çok zor.  Artık yaz geldi buzdolabı çalıştırmam lazım ama elektrik olmayınca olmuyor. Şu anda ne yapacağımı gerçekten şaşırmış durumdayım. Lütfen yardım edin.”
İskele, Yarköy’den Rana Dolu 

 
Müşavirlik Yasası 

Merhaba Alihan,
“Yeni hazırlanan müşavirlik yasası ile ilgili olarak kendi durumumu özetlemek istiyorum. 
22 aydan beri kaymakam olarak görev yapmaktayım. 2009 - 2010 yılları arasında 10 ay süresince özel kalem müdürü olarak görev yapmış ve müşavir olmadan kendi isteğim ile okul müdür muavinliğine geri dönmüştüm.
Yeni yasa 24 ay görevi işaret ediyor. Hizmetlerin toplamı 24 ay ve üzeri olması durumunda yeni yasa beni ne derecede etkiler.
Hak ve adalet diyen şimdiki hükümetin ne yapacağını merak ediyorum.”
Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç

 
“Rest"
"Aday olmazsa paşa gönlü bilir." dediler, Ahmet Y. Benli "Rest" dedi, Başbakan bunu göremedi. Rahmetli nenem hep derdi, "Büyük lokma ye, büyük laf etme." diye. Madem Kara vezirler vazgeçecekti ne demeye bu kadar kriz yaşattınız herkese.
Kime, ne fayda sağladı kendi kendinizi yıpratmaktan başka... 
Ehliyet "Learning" bile olsa yanınızda ehli bir şoför olmadan araba süremezsiniz.”
Mahmut Anayasa

 
“Seçimler 24 Haziran’da”
“Yerel seçimler çok büyük olasılıkla 24 Haziran’da, belediye başkan adayları kendini buna hazırlasın. Yerel seçimlerin 1 yıl ertelenmesi işi hikâye. ‘Temmuz 8’ kesinlikle anayasal suç. Hatta 17’si olur 8 Temmuz olmaz diye düşünmekteyim... Türkiye için oy kullanacak KKTC vatandaşları zaten 1 hafta önceden işi bitiriyor. Tek çakışma AK Parti mitinglerinden biri bizim miting günlerine denk düşebilir.
Özdemir Tokel

MESAJLAR

Özkan YORGANCIOĞLU:  Siyasetten ayrılınca kendinize hem vakit ayırmaya başlamışsınız hem de Ercan Havalimanı yakınlarında çok güzel bir meyve bahçesi oluşturmuşsunuz. En kısa sürede bahçeye bir ziyaret gerçekleştireceğiz. 

Ersin TATAR: Kızınız Canev Tatar’ın ilk kitabı basılmış ve şuan Türkiye’nin en prestijli kitapçılarında satışa çıkmış, ailecek ne büyük mutluluk, başarılar diliyoruz sevgili Canev’e…  

Ayşegül BAYBARS: Madem Barbaros Şansal’ı affettiniz, şimdi aynı durumda olan onca kişiye de af çıkarmak zorundasınız. Yoksa sizin adalet anlayışınız kişiye özel mi çalışıyor? 

Tolga ATAKAN: Ehliyet sınavı için aylar sonrasına gün veriliyor, artık bu konuda bir adım atılması gerekiyor. Zira sürücü kursları da ehliyet bekleyenlerinde sabrı taşmış durumda. 

Asım İDRİS: Okul dışında kalan özel eğitime ihtiyaçlı 40 öğrencinin eğitime dahil edildiğini açıklamanız son derece memnun edici bir haber oldu. Bu günlerde böyle güzel haberlere ihtiyacımız var. 

Mehmet ÇAKICI:  TKP-YG olarak Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret etmişsiniz ve ziyaret sonrasında kendisine desteğinizi bildirmişsiniz. 

Behçet ÇELEBİ:  Bir süredir kaybolan evin köpeği Lady’ı bulmuşsunuz.  Günlerdir ev halkını üzen bu durumun mutlu sonla bulması güzel, hadi gözünüz aydın. 

Betül ARSLAN:  Şeytanın bacağını kırıp Bora Akkuş’u sonunda nikâh masasına oturmaya ikna etmişsiniz. Çok yakında İstanbul’da nikâhınız kıyılacakmış. Ee KKTC’de düğün ne zaman olacak?   

Betül Dizdarli HASTAN: Geçen gün bir ortak tanıdık sizi Beylerbeyi’nde görmüş ve sizi tanıyamamış. Çok kısa sürede öyle bir değiştiniz ki biz bile sizi tanımakta zorluk çekiyoruz, bu değişimin sırrını bizimle de paylaşacak mısınız?   

Hasan YÜCELEN: Müşavirlik Yasası’nı, Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlık sınavı olarak değerlendirmişsiniz. Bakalım Cumhurbaşkanı bu yasayı imzalayacak mı? Yoksa Anayasa Mahkemesi’ne soracak mı? 

Bülent GÜNKUT:  Bir Günkut klasiği olan Miss Kuzey Kıbrıs 2018 için geri sayım başlamış. Bakalım bu seneki güzeller arasından hangisi birinci seçilecek? 

Mehmet HARMANCI: Yerel seçimler için elinizi çabuk tutup sloganınızı da belirlemişsiniz.  Bu hafta içinde de resmen kampanyaya start verecekmişsiniz. 

Mustafa AKINCI: Seçimleri 1 Temmuz’a alan yasa sizin önünüzde. Şimdi o yasayı geri iade edeceksiniz herhalde. Bakalım hükümet seçim yasakları konusunda nasıl bir adım atacak? 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Seçimlerin erkene gelmesi ve diğer partilerde yaşanan karışıklıklardan sonra bir kez daha gözler size çevrildi. Halk artık daha etkili muhalefet bekliyor sizden. 
Zeki ÇELER:  3. Dünya ülkelerinden gelen özellikle başta inşaat sektöründe çalışan personelleri getirmeyi durdurmuşsunuz. İyi de şimdi de müteahhitler kara kara eleman bulmanın derdine düştü. 


POLEMİX
“Her zamankinden daha önemli bir misyonu yerine getirmek üzere göreve gelmiş bir yönetim kuruluyla karşı karşıyayım. Artık Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, sivil toplum örgütünden yasayla kurulmuş kamu-tüzel kişisine dönüştü. Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, devletle birlikte hareket edecek, devletin hazırladığı yasayla yönetilecek bir birliktir. Dolayısıyla yükünüz çok daha ağır, sorumluluğunuz çok daha önemli bir hal aldı” 
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali
GÜNÜN FOTO
 İbrahim Özsoy, Gökmen Bolkan 'la birlikte…

   
 

YORUM EKLE

banner608

banner474