banner564

Kabinede revizyon

Önce kabinede revizyon ile başlayan sonra hükümet değişikliği ile giden bir süreçtir bu konunun devamı. Dün akşam "Ülkeye hizmet yolunda 100 gün" başlıklı basın toplantısında, kabinede bir değişiklik olmayacağı soruldu Başbakana.
Başbakan Ersin Tatar medya sektörünün içinden gelen birisi. Dolasıyla medyanın neyin üstüne gideceğini neyin üstüne gitmeyeceğini en az bizler kadar iyi biliyor, belki daha da iyi biliyor. 
Dünkü toplantıda Başbakana sorulan “Kabinede bir revizyon olacak mı?” sorusuna Başbakan çok konuşulacak bir cevap verdi. Bu “tuzak” soru karşısında Başbakan Ersin Tatar “Oyun çekme bana! Hiç karıştırma işi!” diyerek hem ortamın havasını değiştirdi hem de bu oyuna gelmeyeceğini herkese gösterdi. 
Dolasıyla birkaç gündür belli odaklar tarafından sahnelenmek istenen huzursuzluk oyununu bozmuş oldu. Başbakanın 100 günde ne yapıp yapmadığı bir kenara belli ki Başbakan Ersin Tatar 100 günde çok önemli bir deneyim elde etmiş ve daha önceki Başbakanların düştüğü bu tuzağa düşmedi.
 
“Statüko”
Eskiden çözüm karşıtları için kullanılan bir kelimeydi “statükocu.” Kaderin cilvesine bakın ki şimdi sırf müzakere olsun sırf barış olsun diyenler için kullanılmaya başlandı bu kelime. 
Eskiden Denktaş, Eroğlu için kullanılan bu kelime şimdi Akıncı için kullanıyor hale geldi. Vay be! Rahmetli Doğan Harman acaba bu günleri görse ne derdi?
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, aynı zeminde, aynı süreçlerle hapsetmeye kalkanların Kıbrıs’taki durumun değişmesini istemeyen ‘statükocular’ olduğunu savundu. Bakan Özersay, bu yanlışı, tarihin ve Kıbrıs Türkü’nün affetmeyeceğini de vurguladı.
Özersay’ın bu paylaşımı sonrası artık yeni bir dönem başladı ve düne kadar çözüm karşıtları için söylenen ‘statükocular’ lafı körü körüne çözüm isteyenler için söylenmeye başlanmış oldu. 
Yıllarca gazetede TV’de bize “statükocu” diyenler bakalım bu gelişmelerden sonra ne diyecekler? 

Hükümetin 300 günlük vaadi!
UBP- HP hükümeti "Ülkeye hizmet yolunda 100 gün" isimli basın toplantısında gelecekteki icraatları da kamuoyuyla paylaştı. Birçok icraat sıralandı. 
Hepsi de gerçekten önemli bu vaatlerin. Ama içlerinden bir kaç tanesi var ki gerçekten benim için çok ama çok önemli. En azından bu 300 gün içinde takipçisi olacağım şu vaatleri sıralamak istiyorum kendimce. 
•    Yeni kamu görevlileri yasa tasarısı.
•    Yeni tiyatro binası inşası başlanacak.
•    E-fatura dönemi başlayacak.
•    Yeni vatandaşlık ve daimi ikamet yasaları yürürlüğe girecek.
•    Limancılık dairesi, denizcilik dairesine dönüşecek, kamu özel işbirliği başlayacak.
•    Fiber optik kablo değişim süreci başlayacak.
•    Akıllı trafik sistemleri uygulamaya geçilecek.
•    Genel sağlık sigortasına geçiş sağlanacak.

HP’liler unutuldu mu?
UBP- HP hükümeti "Ülkeye hizmet yolunda 100 gün" isimli basın toplantısına UBP milletvekilleri, tüm bürokratlar tam kadro katılırken HP’li vekillerin hiçbiri salonda yoktu. 
Anlaşılan organizasyon sırasında HP’li vekillere davet yapılmadı veya unutuldu. Ama dün akşam orada olmayan HP’li vekiller merak konusu oldu. 

MESAJLAR

Cengiz ERÇAĞ: Şu sütler konusunda yaptığınız paylaşımlar sonrası vatandaşın aklı iyice karıştı. Şimdi bozuk sütler piyasada mı yoksa sizin attığınız sütler mi sadece bozuk çıktı? 

Sefa KARAHASAN: Sakalları kestikten sonra bir komutanımız size bir süre sokağa çıkmayın çağrısında bulunmuş. Bence komutanın sözünü dinlemekte fayda var. Yeniden uzayana kadar çıkmayın sokağa. 

Tezin-Hasan CANPOLAT: İlk torun yolda geliyormuş ve şimdiden bir heyecan başlamış ki evde sormayın gitsin. Eh artık dede nine olarak evde torun da bakmaya başlayacaksınız demektir. 

Dr. Özdemir BEROVA: Yıllar ne çabuk geçiyor değil mi? Sizin oğlan büyümüş de üniversiteye ilk adımı atmak için İstanbul’a uçmuş. Evde derin bir sessizlik varmış. Alışmak biraz zaman alacak gibi. 

Mehmet EZİÇ: Kızınız Sıla’nın düğünü için artık günler saatler kaldı. Tüm davetiyeleri dağıtabildiniz mi? Şu listeleri bir daha kontrol edin bakalım atladıklarınız var mı? Genç çiftimize şimdiden bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz. 

Hasan SERTOĞLU: Federasyon olarak bir uygulama yaptırıp tüm maçların canlı skorlarını artık bu uygulama ile cep telefonumuzdan görebilecekmişiz. KKTC liglerini böylelikle sanal ortama taşımış oldunuz. 

Gökhan SARAÇ: Ülkeye önemli bir nar suyu üretim tesisi kazandırmak için kolları sıvamışsınız. Bu konuda da yanınıza çok önemli isimleri almışsınız. Yolunuz açık olsun. 

Metin ERSOY: Bu sene takımınız iyi transferler yapmayınca yayıncı kuruluşun aboneliğini komple iptal etmişsiniz. Geçen sene biz de iptal etmiştik, basket maçları izlemiştik. Bakalım siz ne izleyeceksiniz? Bir iki dizi önerebilirim size. 

Ahmet İKİDERELİ: Bir ayda 20 kilo verip gerçekten tığ olma yolunda emin adımla ilerliyorsunuz. Peki, ne oldu da bir anda tığ gibi olmaya karar verdiniz. Yoksa bu kararın ardında bir gönül işi mi var? 

İbrahim ÖZSOY: Daireler arası futbol turnuvası bu yıl da büyük bir ilgi ve coşku ile başladı. Gerçekten bu konuda yıllardır yaptığınız bu özveriyi tarih yazacaktır ülke sporu adına. 

Erhan ARIKLI: Ameliyat sonrası meclis takımınızdaki yeriniz boş kaldı ve daha ilk maçtan yokluğunuz hissedildi. Sizsiz meclis takımı farklı mağlup oldu. 

Ahmet ÖZSOY: Bakıyoruz da her yıl bir başka dairenin takımında forma giyiyorsunuz. Bu konuda Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu inceleme başlatmış, transfer paralarından doğan verginin peşine düşmüş, haberiniz olsun. 

Sanlı ÇOBAN: Gönyeli’deki halı saha tesislerinde lahmacun ve pizza servislerine başlamışsınız. Gerçekten de lahmacunlar şahane. İlk fırsatta Cimbomlu Hasan’ı alıp geleceğim tesislere. 

Dursun OĞUZ: Geçen gece Tarım Bakanlığının takımı sahadan farklı galip gelince tüm takım oyuncularına finale kalmaları halinde büyük bir primden söz etmişsiniz. Yoksa kuzu mu çevireceksiniz takıma? 

Mesut GENÇ: Anlaşılan bu yaz tatili size pek yaramamış. Hem göbeklenmişsiniz hem de performansınızdan hayli kaybetmişsiniz. Bir an önce kondisyon çalışmalarına başlasanız hiç fena olmayacak.

YORUM EKLE

banner608

banner474