banner564

Kaçanla kovalayan

   Ligin son maçında lig sonunda hangi takımın ikinci olacağı bir maçtı. Doğan Türk Birliği 2 puan farkla rakibinin önündeydi. Kazandığı zaman yerini koruyacaktı. GAÜ Çetinkaya ise kazanıp ligi ikinci sırada tamamlamak istiyordu.
  GAÜ Çetinkaya’da B.eko yedekler arasındaydı. Doğan türk Birliği ise en iyi kadrosu ile maça başlamıştı. Maçta 2 farklı öne geçene kadar da rakibinden daha iyiydi. GAÜ Çetinkaya ise 2 farklı geriye düdükten sonra kendine gelerek daha iyi oynamaya başladı.
  GAÜ Çetinkaya’da Serhan ileride David ile rakip kalede gol aradı. Onlara gerilerden gelen Sercan ve İ.Çıdamlı destek vermeye çalıştılar. Maça golle de balayabilirlerdi. Ancak rakibi çizgi üzerinden topu uzaklaştırarak onlara bu şansı vermedi.
  GAÜ Çetinkaya erken sayılacak bir dakikada geriye düşünce pas hataları da çoğaldı. Böyle olunca rakibinin gol pozisyonları da arttı. Buna rağmen gol yapabileceği pozisyonlar rakibinden fazlaydı. Bunları değerlendiremediler.
  İkinci yarıya kötü başladılar. Rakibinin ayağa oyununa gerekli cevabı veremedikleri dakikalarda kalelerinde ikinci golü gördüler. Bu dakkaya kadar çok arzusuz ve isteksizdiler.      
  Bu gol adeta onları uyandırdı. Oyuna B. Eko ve Ümitcan’ın girmesiyle de rakip kalede çok daha etkili olmaya başladılar. Çok geçmeden de ilk golü bulmayı başardılar. Artık maç böyle biter darken 86. dakikada beraberlik golünü Abbas ile bulduktan sonra acaba bir gol daha bulabilirmiyim dereken inanılmaz defans hataları ile tekrar geriye düştüler.
  Yine de aradıkları beraberlik golünü bir kez daha Abbas ile bulmalarına rağmen galibiyete ulaşamadılar ve ligi 3’ncü sırada tamamladılar.
  Doğan Türk Birliği’nde ilerideki Kenan ve Okafor takımlarının gol yollarındaki etkili oyuncularıydı. Maça da rakiplerinden daha arzulu ve istekli başladılar.
  Maçın başlarında kalelerinde yaşadıkları tehlikeden sonra aradıkları golü bularak daha iyi oynamaya baladılar. Bu golden sonra ikinci gol için pozisyonlar da bulmalarına rağmen değerlendiremediler. Rakiplerine de pozisyonlar verdiler.
   Okafor rakiplerinin tatlı sert oyununa rağmen etkliydi. Nitekim maçta ikinci yarıda tam bir golcü vuruşu ile takımını 2 farklı öne geçirdi. Kenan da oyunda kaldığı sürede takımının ataklarında etkiliydi. Ayağa oynadıkları dakikalarda rakiplerini de oyundan düşürürlerken pozisyonlar da buldular. Ancak Kenan oyundan çıktıktan sonra takımın ofansif gücü Okafor’la birlikte düştü. 
  Yerinde yapılan değiikliklerle oyunu tutmaya çalışmalarına rağmen defansta yapılan hatalar onlara pahalıya patladı diyebiliriz. Yedikleri 2 kafa golünde de hatalıydılar. Beraberlik golünden sonra hemen öne geçtiler. Fakat bunu koruyamayarak beraberlik golünü yediler. 
  Son dakikada Sercan’ın kafa vuruşunda direğe vuran top ağlara gitse mağlup da olacaklardı.
Doğan Türk Birliği kaçmaya çalıştı ancak rakibine yakalandı.
   

YORUM EKLE

banner471

banner473