banner564

Kadın’a uzanan eller kırılsın

Son üç günde iki kadını erkek cinayetine kurban verdik. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Neresinden bakarsanız bakın bu tam bir aymazlık örneği. 
Üç gün ara ile arka arkaya gelmiş olması ise bu konuda artık bir takım tedbirlerin alınması adına yetkili mercilerin hareket etmesi, bu konuda kamuoyu oluşması ve toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerekliliğini bir kez daha göstermiştir.
Yaşananlar ne kadar üzücü ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’in dün yaptığı açıklama bir o kadar umut verici. Bakan Saner; kadına yönelik şiddetle mücadele çalıştayı sonuç bildirgesi çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini açıkladı.
Elbette bu çalışmanın tamamlanması ile birlikte bu işin önüne geçilmiş olmayacak. Ama bu çalışmanın tamamlanması ile birlikte bir yol haritası oluşmuş olacak. Ve bundan sonra atılması gereken adımlar da bu yol haritasına göre şekillenecek.
Bakan Saner’in de dediği gibi “Kadına yönelik şiddetle etkin mücadele etmek istiyorsak, Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimler başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri ile birlikte çalışmamız gerekiyor.”

Umutlanmalı mıyız?
Ülkede son dönemde yeni yeni şeyleri de görmeye başladık. Sadece olumsuzluklar değil! Olumlu şeyler de oluyor. Özellikle turizm alanında öyle hamleler yapılıyor ki gerçekten umutlanmamak elde değil.
Büyükkonuk Belediyesi gezi balonu getirdi, ilk denemesini büyük eko-günde yapacak. Alsancak ve Lapta Belediyeleri teleferik kurmak için bir takım girişimler başlattı. 
Şimdi tüm bu girişimlere yepyeni bir girişim daha ekleniyor. Üstelik bu girişim hem çok hızlı hem de etkisini çok kısa bir süre içerisinde görebileceğimiz bir görüşme. 
Turizm Bakanlığı himayelerinde bugün Lefkoşa semalarında ilk kez bir gezi balonu uçacak. Ve içinde de bu ülkeye turist olarak gelenler olacak. 
Bakın maalesef bu ülkede vizyonu olmayan bazı sözde aydınlar konu ile alay etmekte, konuyu Balon üzerinden basitleştirme gayretindeler. 
Bakın basit bir balonun bile yapacakları çok mühim. Türkiye’de sadece Kapadokya bölgesinde, 1 balonla başlayan sıcak hava balonu turizmi ile çok kısa sürede 200 balona ulaşılmış, yılda 88 milyon Euro ciro elden ve tam 2.000 kişiyi istihdam sağlayan dev bir yapıya kavuşulmuştur. 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti iklim ve coğrafi koşullar bakımından çok daha elverişli imkanları olan bir konumda iken bu imkanlardan bizim halkımız neden yararlanmasın? Neden turizmimizi biraz daha geliştirmeyelim?
Bugün ilk balon Lefkoşa’dan gökyüzüne yükselecek. Umarım çok kısa zamanda daha niceleri gökyüzünde olur. 

MESAJLAR
Meral AKINCI: Çok geçmiş olsun, Saray’da ufak bir talihsizlik yaşamışsınız ve omzunuz çıkmış. Demek ki üzerinizde nazar vardı, bir tütsünmekte fayda var. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Geçen gece Türkiye veteranları ile maç yapan Gönyeli Masterleri’ne dün öğlen yemek vermişsiniz. Yalnız bizim masterler göbekli Türkiye Masterleri karşısında biraz zayıf mı kaldılar acaba? Zira maç sonucu bunu gösteriyor. 
Ersan SANER: Kamu İş ile ilgili size ve sendikalar mukayyitliğine yapılan dilekçeleri işleme almadığınız yönünde şikayetler var. Bu konuda yakında bazı delegeler ayaklanacakmış. 
Fikri ATAOĞLU: Balon turizmini bugün başlatıyormuşsunuz. Turizmde yepyeni bir sayfa açılıyor desenize. Eehh artık bunun şerefine bugün ilk uçuşu siz gerçekleştirirsiniz. 
Yüksel ÖĞMEN: Dünkü cinayet zanlısının yakalanması konusunda verdiğiniz talimatlar sayesinde zanlı çok geçmeden yakalandı. Başta şahsınız olmak üzere emeği geçen tüm Lefkoşa Polis teşkilatını kutluyoruz. 
Ahmet SENNAROĞLU: Balon dediniz ve bakın daha balonu siz uçurmadan arkası geldi bile. Şimdi kendinizle övünebilirsiniz. Zira yepyeni bir sektörün doğuşunu hazırladınız. 
Hüseyin AMCAOĞLU: Türkiye’den Nefes için maç oynamaya gelen masterlerin kaprislerini görünce siz de hayretler içinde kalmışsınız. Allah’tan maç amacına ulaştı da bu defter kapandı. 
Eren ALAV: Hadi gözünüz aydın, biricik kızının dün uzmanlığını almış ve artık doktor olarak mesleğe ilk adımını atmış. Allah bahtını ve yolunu açık etsin. 
Hayri ORCAN: Haberiniz olmadan nasıl olurda size ve halka ait olan sahillerin kapısına kilit vururlar. Size yakışan o kilidi de o kapıyı da oradan kaldırmaktır. 
Selcan ERKAN: Bakanlığa dün yazı getirmişsiniz. Gerçekten bu sene kış hiç bitmeyecek gibi geldi bize de. Ama neyse ki sıcak havalar bu hafta itibari ile başlıyormuş. 
Ahmet ARSLAN: Geçen gece rüyanızda öyle bir kumpas çetesi görmüşsünüz ki rüya mı gerçek mi gördüğünüzü uyandıktan sonrada bile anlayamamışsınız. Bu aralar sağlam basın. 
Pınar KAPLAN: Piri Mantı Evi’nin yenilenen mekanı için dün mini bir açılış yapmışsınız. Hayırlı ve uğurlu olsun yenilenen mekanınız. Bu arada dünkü mantılar yine şahaneydi ama o katmerler yok mu o katmerler… 
Emre ÇERKEZ: Dün Piri Mantı Evi’nin açılışı sırasında 3 porsiyon mantıyı kaş ile göz arasında götürdüğünüz söyleniyor. Hani ya siz diyet yapıyordunuz ne oldu? 
Mustafa AKYÖN: Dün sizde açılış sırasında katmerleri bir köşede sessiz ve sedasız götürürken görülmüşsünüz. Gerçi sizin yerinizde kim olsa o katmerleri götürür ve diyeti bir süreliğine askıya alırdı, afiyet olsun. 
Şükrü DEMİRBAŞ: Daha kurduğunuz parti seçimleri bile göremeden yeni bir parti ile birleşmek için adım attığınız yönde haberler geliyor Gazimağusa’dan. Yeni oluşumun adı ŞYNK olacakmış. 

GÜNÜN SÖZÜ
 Hayırlı Cuma’lar 
“Kadınları, Allahü teâlânın emaneti olarak aldınız ve onlara yaklaşmanız Allah’ın emri ile helal kılındı. Sizin onların üzerinde hakkınız olduğu gibi, onların da sizin üzerinizde hakları vardır. “
 İbni Cerir
YORUM EKLE

banner471

banner473