banner564

Kadro farkı

  Bir zamanlar tepede maça çıkmak ve oradan puan veya puanlarla dönmek çok zordu. Ancak son yıllarda tepede oynanan maçlardan neredeyse her takım puan veya puanlar çıkarıyor.

 Dün de Gönyeli kendi sahasında oynadığı maçta Cihangir’e mağlup olmaktan kurtulamadı. Bu sezon kendi sahasındaki 3. maçından da boynu bükük ayrıldı. Topladığı 6 puanın tümünü de deplasmanlarda aldığı 2 galibiyetle elde etti.
 Her geçen hafta biraz daha iyi olur dediğimiz Gönyeli, Cihangir karşısında beklenen oyunu ortaya koyamadı. Özellikle rakibinin hızlı yabancıları önlem alamadı. Rakibi biraz daha becerikli olsa ilk yarıyı geride kapatabilirlerdi. Kenar beklerde oynayan oyuncular rakip ataklarda çok yalnız kaldılar. Orta sahadan da ilerideki oyunculara istenen toplar gelmeyince pozisyon bulmakta çok zorlandılar.
 Defansta oynayan oyuncular topu arkadaşlarına değil de gelişigüzel uzaklaştırarak oynamaları topun hep rakip takımın lehine oldu. E.Sonay gol yollarında çok yalnız kaldı. Buna bir de Zihni’nin sıkı markajı eklenince istedikleri golü bulamadılar. Sabri ve Raif kardeşlerden de beklenen verim alınamadı.
 İkinci yarıda arka arkaya yedikleri 2 golle geriye düştüler. Bu gollerde orta alan çok kolay geçildi. Yedikleri 2. gole erken cevap vermeleri onları oyunda tutmasına rağmen bu çabaları çok kısa süreli oldu. İkinci gol için daha da ileriye çıkmak istediklerinde gerideki boşlukları çok fazla oldu. Son dakikalardaki şuursuz baskıları da gol getirmedi.
 Gönyeli bu oyununu devam ettirirse galibiyetler biraz uzakta olacak.  
Cihangir oturmuş ve bir birini iyi tanıyan bir takım görüntüsünde. Kadro istikrarını sağlarken yabancılarının da katkılarının fazla olması onların maçlardaki performansını artırıyor.
 Takımdaki Eric ve Mishali maç boyunca yorulmak bilmediler. Diğer yabancı Ndue’nin de ileride top tutması, arkadaşlarına yarattığı koridorlar takımı adına çok olumlu. O da her geçen hafta daha iyi oynuyor.
 Musa bu sezon adeta geçmiş sezonlardan intikam alır gibi. Takımının 2 golünde de direkt imzası vardı. Penaltının yaratıcısı olurken attığı mükemmel golle ben istersem yaparım diyordu. Oyundan çıkması biraz erken oldu. Defansta Nurettin ve genç Zihni her geçen hafta daha uyumlu bir ikili olmaya başladılar. 
 Cihangir rakibinin kanatlardaki kademesiz oyununa rağmen istedikleri golleri bulamadılar. Fakat arka arkaya gelen 2 golün yanında kaçırdıkları goller de vardı. Yedikleri golden sonra biraz paniklemiş olsalar da oyunun kontrolünü sağlayarak rakibine fazla şans vermediler. 
 Rakibinden daha iyi oynayan, daha net pozisyonlar bulan Cihangir galibiyeti hak eden taraftı. 

YORUM EKLE

banner471

banner473